123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- December 2005| Marts 2006 ->

Vinter 2006


27. februar - Tilfældighedsstrik mm.

Jeg kan godt blive lidt nervøs for, om maven virkelig kan blive ved med at vokse. Det er jo snart muligt at sætte sin thekop på den, så hænderne er frie til at strikke ;-) - men det ændrer sig forhåbentligt i løbet af de næste uger...

På strikkefronten fik jeg i går aftes strikket kanter og syet knapper i den lille babycardigan. Er selv ganske godt tilfreds med resultatet.

Opskriften på "Cashmere Deluxe Cardigan" (som i min udgave er en "Merino Deluxe Cardigan" - for jeg har strikket den i garn fra "Dansk Merino") er fra "Knitting for Baby" af Melanie Falick og Kristin Nicholas. Der er gået under 100 g garn til trøjen. Knapperne er af taks - og købt på et eller andet marked.

Nissen skal jeg til at strikke ærmer på, så der er stadig en chance for, at den bliver færdig, inden babyen ankommer...

Nu kunne I jo godt gå hen og tror, at der faktisk var blevet et projekt mindre i min strikkekurv, men sådan er det selvfølgelig ikke. Jeg er jo lige kommet til at starte på noget nyt. Jeg fik jo garnfristelser hjem i sidste uge, og det måtte jo lige på pindene...

Jeg har vist i en halv sætning i et tidligere indlæg i bloggen nævnt ordet "tilfældighedsstrik", og det er det jeg har leget med. Ideen er, at man bruger tilfældige tal (random numbers) på en eller anden måde i sit strik. På nettet kan man flere steder generere rækker af tilfældige tal. Disse bruger man så når man strikker. Man beslutter inden man går i gang med at strikke, en "kode" for talene. Det kan være, at hvis det er et ulige tal skal næste pind strikkes ret, hvis det er et lige, skal næste pind strikkes vrang - også bare gøre det uden at tænke over det. Her er der lavet nogle temmelige flotte trøjer, hvor de tilfældige tal er brugt til at bestemme placeringen af snoningerne. Jeg har genereret tilfældige tal mellem 1 og 7, og brugt dem til at bestemme hvormange masker der skal vendes med vrangsiden udaf på et ellers glatstrikket stykke. En sjov måde at krydre sit strik, som jeg absolut vil arbejde mere med. Jeg har brugt denne side til at generere mine tal med. (En terning kan i øvrigt også bruges - slår du et ulige antal prikker, skal du... osv)

Skriv en lille kommentar


20. februar - Nisseben...

Helt uden for sæson, har jeg strikket nisseben i weekenden. Nej spøg til side - som forudsagt i fredags er det starten på Marianne Isagers "Nissen" der er gået. Og ind til videre er det gået fint med at forstå opskriften, så mon ikke jeg slipper helskindet igennem. Og tak for jeres opmuntringer, jeg tror det er helt korrekt, at man bare skal kaste sig ud i det. Det plejer jeg at gøre, og det ser også ud til at virke med MI's opskrifter - ellers kan man jo, som Ulla så rigtigt skriver, finde nogen at spørge undervejs.

Weekenden er, ud over lidt strik på nissebenene, gået med at gøre klar til baby. Babytøj mm. ankommer i en lind strøm i vores lille hjem. Familien og venner har tømt lofte og kældre, så det er jo bare herligt. Og så er det bare så søde - alle de små ting :-)

Skriv en lille kommentar


17. februar - Når man har for mange ideer...

Kender I det? Når for mange ideer, der lige skal prøves af, står i kø mellem ørene. I øjeblikket kunne jeg strikke 24 timer i døgnet og stadig have flere ideer end jeg kunne nå at strikke. Det er alt der inspirerer: Mennesker man snakker med, gammelt babytøj, nye bøger, farver og ikke mindst nye garner:

Jeg tænker, at hvis jeg laver en liste her på siden med nogen af de mere konkrete ideer, kan jeg måske huske dem:

Farmors babytrøje
Retstrikket sjal med blondekant
Marianne Isagers "Nissen" fra Strik a la carte
Poncho med mixet garntyper
Gimpet sjal af silke
Strikkeprøver med pashminauld
Afprøve to opskrifter fra "Scarf Style"
Afprøve minimum en opskrift fra Loop-d-Loop (fantastisk bog... Designer Teva Durham har fået en stor stjerne i mit hjerte)
"Tilfældigshedstrik"

Også er der det der skal strikkes færdigt:
Kathy
Hønsestriktrøjen
babycardiganen
Der er selvfølgelig også de mange hæklede firkanter, men det projekt har jeg accepteret, at der går længe inden jeg er færdig med. Så er der Dacapo, der skal have kortere ærmer, men jeg har endnu ikke været i humør til at trevle den op, men det skal nok komme.

Lige i aften vil jeg dog nyde at slå op til Marianne Isagers "Nissen". Jeg har lavet strikkeprøve, vasket prøven og målt strikkefastheden, vundet garn op, så nu er der kun tilbage at slå de første masker op. Garnet har ligget hele dagen i vindueskarmen på mit lille kontor og fristet...

Det er med en hvis spænding jeg våger mig ud i min første Isager opskrifter, man har jo hørt om strikkere der bliver lettere forvirret af dem; Nissen ser nu ud til, at være til at gå til - men det vil jo vise sig.

Skriv en lille kommentar


15. februar - Lidt strik

Ja jeg starter lige med noget andet. Jeg kunne nemlig slet ikke stå for tørresnoren i morges. Der hænger jo ligepludselig babytøj på den ;-) Jeg er ved at vaske babytøj, der er jo pludselig ikke så længe til babyen skal ud i den virkelige verden... Jeg følte mig som en husmor anno 1940, da jeg vaskede en hel vask med stofbleer, og stod og hejste dem ud på vores tørresnor en kold februardag her midt i København K. (Min mor har gemt alt babytøjet fra min bror og jeg var små - inkl. en masse stofbleer)

Men jeg vil da også lige præsentere jer for "Agnes" - min halsedisse strikket i 123 Silk Tweed og Kid Mohair. Jeg skal bare liiiige have skrevet opskriften ned, så skal jeg nok ligge den ud (sammen med et billede af Agnes "på").

Min bror havde bestilt en hue: Hvid og i allerbedste snowboard-stil. Det blev til "Snow" der er strikket i dobbelt New Zealandsk lammeuld. Til den har jeg skrevet opskriften ned, men jeg vil lige have et billede af huen på model, inden jeg ligger det ud.

Også bliver det også til et par pinde på Kim Hargreaves' "Kathy" (fra Cork Collection) i ny og næ. Jeg kunne godt bruge en cardigan der også holder bagdelen varm, så jeg glæder mig egentlig til den er færdig (ryg og det ene forstykke er færdig).

I eftermiddag/aften står den på Strik-In, og jeg er sikker på det bliver så hyggeligt...

Skriv en lille kommentar


10. februar - Status

Nu må jeg hellere komme med den status Julie har efterlyst. Med hensyn til maven, så går det godt. Det nærmer sig jo med hastige skridt. Jeg kan da godt mærke maven sidder i vejen, og jeg bliver øm her og der og alle vegne, men sådan set har jeg det fremragende i betragtning af, at jeg vel efterhånden kan kalde mig selv "højgravid". Om jeg er klar til babyen kommer - det tror jeg sådan set slet ikke jeg bliver, men måske man vender sig til at være forældre - engang...

Jeg får egentlig strikket en del i øjeblikket, men cameraet jeg plejer at låne, er taget på modemesse i Øksnehallen, så derfor får I kun billeder af den ene ting der er blevet færdig: Min "Tiger-trøje". Alle undervejsbillederne må så vendte lidt endnu.

Trøjen er størrelse ½-1 år, alt efter hvor stor babyen bliver - den er strikket i Opalgarn (regnskovs-kollektionen) på strikkemaskine. Kanterne på bul og ærmer er lavet som hvide tigertænder (musetak-kant) med ensfarvet råhvidt opalgarn. Halskraven er ligeledes strikket i ensfarvet råhvidt opalgarn, for at give lidt ro op mod ansigtet. Trøjen er strikket efter Vibeke Warthoes gode vejledning, som jeg fik på kurset i november.

Vibeke har flere kurser på beding her i foråret. Desværre kommer de for tæt på den forestående fødsel til, at jeg selv vil deltage, men jeg kan da kun anbefale andre at tilmelde sig i Farum eller i Gentofte, hvis der da overhovedet stadig er plads.

Jeg har også fået nyt garn hjem til butikken, og jeg håber, jeg når at ligge det ind på søndag, så der er lidt nyt til alle jer der har vinterferie...

Det er altid mit mål at opdatere bloggen her rimelig tit, men det sidste halve år, er det ærlig talt ikke gået særlig godt. Jeg skal dog helt sikkert nok så hurtigt som muligt efter fødslen opdatere bloggen, så I ved det er sket. Men jeg regner jo med jeg kan nå at opdatere den mange gange inden da...

Skriv en lille kommentar


7. januar - Tiden flyver

Lige pludselig er julen overstået og vi er gået ind i år 2006. Bloggen her kan slet ikke følge med ;-), men nu kom julepynten dog af.
7. januar - ikke en hvilken som helst dag, for det er dagen, hvor der er to måneder til min termin 7. marts - underligt at jeg nu har været gravid i 7 måneder. Krabaten i maven er yderst aktiv, og prøver tit og ofte af, hvor sjovt mor synes det er at få et spark lige i maven :-D

Det bliver da til lidt strik indimellem, selv om jeg må erkende, at der er dage hvor jeg slet ikke når at finde strikketøjet frem.
Jeg har kastet mig ud i hønsestrik. Jeg var vel for ung sidst - var vist ikke engang født ;-), så her 30 år forsinket strikker jeg en lille hønsestrik-børnetrøje i orange og turkis Indiecita (100 % alpaca). Forstår egentligt godt hvorfor det blev så populært, det er ganske underholdende...

Her til morgen/i formiddags fik jeg monteret lidt. (Manden sov længe og med en tøssefilm på DVD, var der dømt morgen-strikke-hygge). På babycardicanen mangler der nu kun at blive strikket en kant rundt langs forstykkerne og halsen, stakken af babysokker skal der lige hæftes ender på og tigertrøjen (maskinstrik i Opal-tigergarn) mangler lige et par maske- og madrassting endnu...

Skriv en lille kommentar

<- December 2005| Marts 2006 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry