123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Efterår 2005| Vinter 2006 ->

December 2005


19. december - "Julen sig nærmer..."

"Sneen jorden dækker,
julegrisen hygger sig i staldens lune krog,
fed og rund den er,
og noget så fin og lækker,
venter den det årlige besøøøøg"

- Ja det kan godt være grisen endnu hygger sig i staldens lune krog, men vores juleænder og -gås mistede i hvert fald deres hyggelig fjerdragt i går. Bemærk hvordan brusekabinen på andet billede er blevet fuldt op med fjer ;-) Jo der blev slagtet til jul. Det skal dog lige bemærkes at vi ikke selv har ænder og gæs her i København K, men at de måtte lade livet på en gård i det vestsjællandske. Derefter blev de kørt til København, hvor de blev plukket, mens de endnu var varme, som sådan nogen nu skal.

Derhjemme har vi sågar fået hængt lidt julepynt op. I vinduerne i stuen hænger 24 forskellige flettede julehjerter. Og mesteren bag, er såmen min kære mand (ja, jeg er ved at vende mig til, at vi er mand og kone ;-). Jeg synes bare de er så fine, og glæder mig til at hænge dem op hvert år.

Mere vedmodigt er det tilgengæld med min dacapo. Som det nok fornemmes på billedet er ærmerne blevet for lange. Og historien er ganske groopvækkende. Jeg har i strikkeforetningen prøvet modellen i en størrelse medium med lange ærmer (opskrifter er lavet med to ærmelængder). Den var alt for kort, men i samråd med ekspidienterne kom vi frem til at jeg sagtens kunne forlænge den 5-6 cm. Det har jeg så gjort og nu er den 5-6 cm for lang. ØØØØVVVVV. Min teori er, at modellen i butikken ikke havde været vasket - min dacapo var nemlig kun 1 cm eller 2 for lang, inden den blev vasket. Helt ærligt - nogle gange hader jeg strikkeforretninger... Nu går jeg og prøver at tage mig sammen til at trævle den op igen. Opskriften er konstrueret så jeg kun kan genbruge ryggen og det nederste af ærmerne. Jeg er sikker på, jeg vil bruge den meget, når ærmelængden kommer til at passe, - men jeg skal da godt nok lige tage mig sammen, inden jeg trævler op.For ligesom at have noget at sunde mig på, er jeg gået igang med en lille babygardigan. Opskriften er fra "Knitting for baby" af Melanie Falick og Kristin Nicholas. Det bliver ikke en "Cashmere deluxe cardigan", som opskriften hedder, men derimod en "Merino deluxe cardigan", for jeg strikker i det lækre garn fra "Dansk Merino" jeg købte på julemarked i Den gamle remise på Østerbro i november.

Og sidst er min stribede sokker blevet færdige. De er strikket i Opal Uni - og striberne er genereret med stribegeneratoren. Jeg er ganske godt tilfreds med dem, men må indrømme, at jeg synes det er smart når garnet selv skifter farve - så slipper man for at bakse med to nøgler garn. Og sokker er nu engang mit "ikke tænke"-strikketøj og så skal det jo være nemt.


Skriv en lille kommentar


11. december - Der bliver da strikket lidt..

Jeg synes, jeg har lynende travlt i øjeblikket, men der bliver da heldigvis tid til at strikke lidt ind imellem. Her i weekenden har vi dog taget den med ro, og det har været super dejligt.

Mine sokker, der er strikket ved hjælp af stribegenratoren, er blevet færdig sammen med en barret, der kan holde mit hoved lidt varmt i denne kolde tid. Billeder følger når tingene er tørre og har fået lidt damp - de er lige blevet vasket her til morgen.

Som det kan ses på billedet er det også blevet til en lille babysok, og det kan vel ikke tage længe inden den får en makker - har slået op på pindene igen. Og ikke mindst går det fremad med Dacapo - tror det eller lad være, men jeg mangler nu kun at sy den sammen og hæfte ænder (billedet tog jeg i formiddag inden kraven blev strikket...)

Også vil jeg i øvrigt meget gerne indvie jer i de estiske strikketeknikker, men det bliver nok ikke før mellem jul og nytår, jeg har tid til at lave en lille forklaring. Eller måske en lille demonstrationsvideo, vi fik nemlig et digitalt videokamera i bryllupsgave. Ja nu må vi se hvad det bliver til.

Skriv en lille kommentar


1. december - Babytæppe og estiske pulsvarmere

Mit maskinstrikkede bomuldsbabytæppe med den hæklede kant har snart været færdigt længe, så mon ikke det er tid lige at vise det frem...

Der er ikke så meget at fortælle om tæppet. En stor retstrikket firkant i bomuldsgarn fra Netto, strikket på strikkemaskine på spænding 10 (180 nåle, 255 rækker). Deromkring hæklet en kant med hæklenål 3 mm. Det færdige tæppe måler ca 80x85 cm.
Der er tilgengæld lidt mere at fortælle om pulsvarmerne, hvori der er benyttet forskellige af de strikketeknikker, jeg lærte på sommerens strikkesymposium i Estland. Pulsvarmerne er strikket af plantefarvet garn jeg købte derover - og strikket lidt fastere end jeg ellers ville strikke, for at efterligne de gamle estiske teknikker.

Først er der en opslagning i to farver, som jeg synes giver en sød kant. Derefter er der lavet to omgange med "vente" masker - altså masker der er vent 90 grader i forhold til strikkeretningen.
Selve mønsteret er "Rosing". En estisk teknik hvor man væver ekstra garn med mens man strikker. Det er altså lavet under strikningen, men fremstår som broderi.
Sidst er der lavet to små to-farvede snoninger. Ikke som de fleste snoninger i strik, men helt sikkert en lille detalje jeg vil bruge igen.

Skriv en lille kommentar

<- Efterår 2005| Vinter 2006 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry