123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Sommer 2005| December 2005 ->

Efterår 2005


28. november - På julemarked

Ja så vi er det blevet højsæson for julemarkeder. Jeg nåede et par stykker lørdag formiddag...

Først var jeg i den gamle Remise på Østerbro, hvor de sjællandske fåreavlere holdt julemarket. Her var både færdigstrik, filtede ting og sager, fårepølser og garn mm til at friste sarte sjæle. Ja jeg kan ligesågodt indrømme det - jeg faldt endnu engang i da jeg mærkede på garn fra "Dansk Merino" - åh det er bare så lækker. Jeg måtte lige have med til en lille babytrøje... Også var der søreme også en strikkebog, jeg ikke kunne leve uden. En japansk af slagsen med 700 strikkemønster og 300 hæklemønster, så der er masser af inspiration at hente i den bog.

På Rødovregaard holdt plantefarverne julemarked, og hold da op hvor er der mange dygtige mennesker, der sælger deres fine ting der. Jeg er stadig dybt fascineret når nogen kan filte super livagtigt nisser og trolde ;-)

Ja det ender vel med, at man bliver helt i julehumør inden vi når den 24...

Skriv en lille kommentar


22. november - Hr og Fru Gudmand-Høyer...

I lørdags var absolut en af de mest fantastiske dage i mit liv. Jeg blev gift med den dejligste mand jeg nogensinde har mødt... Jeg smilede så meget den dag, at jeg havde helt ondt i kinderne dagen efter ;-)

Her ankommer det vordende brudepar til Københavns Rådhus, hvor selve vielsen fandt sted - på en fantastisk solfyldt novemberformiddag.
Og på behørig vis fik vi masser af ris i hovedet da vi kom ned af rådhustrappen... (Og derefter alle duerne, der kom flyvende ind som små jumbojets fra venstre)
Og standmæssigt blev vi kørt derfra - i cykeltaxa. Turen gik om den lille havfrue inden vi fik en hyggelig frokost hos mine svigerforældre.
Om aftenen festede vi med venner og familie i Københavns Roklub. Middagen bestod af det dejligste thaimad, og mange af de 80 gæster fik lige øvet deres brug af spisepinde ;-)
Vi fik danset bryllupsvals og skåret bryllupskagen for, inden vi festede hele natten. (I øvrigt havde jeg selv bagt bryllupskagen...)

Skriv en lille kommentar


11. november - Den lille lime- og clementintrøje... ;-)

Mit første "rigtige" projekt på strikkemakinen er færdigt. Og jeg er faktisk lidt stolt af min "lime- og clementintrøje"...

Trøjen er strikket efter Vibeke Warthoes udførlige vejledning i Indiecita (100 % alpakka). Den vejer 130 g og kan forhåbentligt varme krabaten næste vinter. Overvidden er 60 cm, så den må forvente at passe en 6-9 evt. 9-12 måneder gammel baby. Jeg er i øvrigt vild med kanterne, hvor det orange garn lige titter frem - den kant vil jeg helt sikkert bruge igen.

Mit første projekt da jeg startede med at strikke for knapt to år siden, var dette lille blondetørklæde (Opskriften er fra Jytte Slentes bog "Unikastrik")

Nu bliver det også et af de første små projekter på strikkemaskinen, for hold da op hvor er det nemt at strikke glatstrik på maskine... Jeg fatter ikke helt, jeg ikke tabte tålmodigheden, da jeg strikkede det i hånden første gang. Glatstrikning på pind 3 uden nogen som helst ind- eller udtagninger. Måske var der engang hvor man var en mere tålmodig sjæl. Denne gang bliver det i rosa...

Skriv en lille kommentar


7. november - En fantastisk weekend...

Jeg har lige nydt en fantastisk weekend: Strikkemaskinkursus for begyndere med Vibeke Warthoe som underviser. Det var hyggeligt, inspirende og enormt lærerigt. Jeg har allerede fået super mange ideer, som jeg lige må lave på maskinen... (Som om der ikke var nok at få tiden til at gå med, af ideer til håndstrik og hækling).

Kurset blev holdt i Hellerup i et fint håndarbejdslokale i et stort gammelt hus (eller skole?)
Det kræver koncentration... Fredag og lørdag strikkede vi prøver, lærte forskellige opslags- og aflukningsteknikker, forskellige kanter, ind- og udtagninger osv. Søndag gik vi igang med en lille børnetrøje.
Her er Luise (min ene svigerinde) igang
og her er det Stine (den anden svigerinde) der koncentrerer sig.
... men der bliver da også tid til et smil ;-)
Så er Vibeke ved at vise Helene hvordan man kan strikke en lille markeringstråd ind undervejs, så man for eksempel ved hvor ærmet skal side... (Gonny (håber jeg har stavet dit navn rigtigt???) kigger med i baggrunden)
Det skal gøres sådan...
... også sidder den der
Lise N var der også, og her er hun ved at øve kanter og ind- og udtagninger på "My Rocken"
Og jo der er søreme også et billede af mig, taget mens jeg er ved at strikke på den lille børnetrøje.
Her er det den nederste kant på forstykket jeg er ved at lave.
Og her er der gjort klar til at strikke en lille krave i halsudskæringen.
Engang imellem fik man jo brug for hjælp, også var Vibeke på pletten (for eksempel når man sidder med det hele i skødet, frem for det hænger nydeligt på strikkemaskinen. Men i øvrigt en af de bedre ting jeg gjorde den weekend, for det er med garanti ikke sidste gang jeg ender med det hele i skødet - men nu ved jeg, hvad jeg skal gøre ved det.)
I øvrigt er det Lise B der er ved at få hjælp her.
Når de forskellige prøver eller dele var strikket, blev de lige damppresset så resultatet kunne vurderes. Her er det Gonny der studerer sin kreation.
Og her er det så Marie der flytter rundt på maskerne.
Jeg kunne selvfølgelig ikke lade være at sætte strikkemaskinen op da jeg kom hjem i går aftes, så nu ser den lille trøje sådan her ud. Jeg mangler bare lige et ærme mere, så skal der bare monteres. (I øvrigt er den lille trøje strikket i Indiecita (lime og orange - jeg ved jo ikke, om krabaten i maven er en pige eller dreng, før det dumper ud til marts).
Også bare lige et lille (uskarpt) billede af halskraven.

Og til jer der var med, og specielt til Vibeke: Tusind tak for en dejlig weekend.

Skriv en lille kommentar


2. november - Strikkemaskiner i hele stuen ;-)

Ja jeg synes faktisk slet ikke jeg overdriver; der er strikkemaskiner i hele stuen. To på spisebordet og en på sofabordet...

Og hvorfor så det? Jo mine to svigerinder og jeg skal afsted på strikkemaskinekursus for begyndere i weekenden, også skulle maskinerne jo lige tjekkes. Jeg er stadig på jagt efter de sidste reservedele, men kurset starter jo ikke før på fredag - så det når jeg vel nemt #&##?!! Lise skal i øvrigt også med i weekenden, så det skal nok blive hyggeligt :-)

Men man kan jo ikke have sådanne maskiner stående der, sådan lige uden at skulle prøve dem af. Så i går eftermiddags strikkede jeg en hvid bomuldsfirkant, som jeg nu er ved at hækle en lille kant på. En lille træningsprojekt - og mit første projekt til krabaten i maven: Et lille babytæppe...

Skriv en lille kommentar


28. oktober - Hvad strikkekurven indeholder...

Først tak for jeres søde kommentarer. Jo tak jeg har det meget bedre (det der med "lykkelige omstændigheder" gælder vist ikke de tre-fire første måneder af en graviditet...) Men nu vokser maven stille og roligt, scanningerne har kun vist at baby er sund og rask, og jævnt hen over dagen giver baby sig til at motionere så mor (og far) kan mærke den - så alt er som det skal være, vi nærmer os noget der bestemt ligner "lykkelige omstændigheder" ;-)

Vivian har sådan en inspirende "let din strikkekurv" på sin blog, og når jeg kigger på min, synes jeg ærligt talt godt den kunne trænge til at blive lettet... (Faktisk er der slet ikke plads til strikketøjet i de to kurve jeg har i stuen, der ligger kun alt muligt garn, som jeg lige har skulle prøve et eller andet med. Strikketøjerne ligger så på gulvet ved siden af, og det ser ærligt talt ikke særligt fikst ud. Mon der ikke kan blive tid til at rydde op i det inden alt for længe ;-)

Men det der burde være plads til i strikkekurven er jo de igangværende projekter. Heriblandt kan stadig tælles Dacapo, der dog begynder at tage form. (Nummer to ærme netop påbegyndt.)

Så er der den meget langsomt voksende bunke af små bedstemorfirkanter hæklet i Indiecita. Jeg er nu oppe på 48 firkanter, men synes stadig ikke helt der er nok, så det tager sikkert laaaang tid endnu, inden der er til det sjal jeg går og forestiller mig. Men lad os nu se hvad det bliver til.

Så var det at Rowan i den tidlige sommer varslede at Cork ville udgå at deres sortiment. Det gjorder jo at den kom på tilbud, og så kom jeg lige til at købe lidt at den til Kathy (model af Kim Hargreaves fra Cork Collections). Jeg er stadig kun kommet til ryggen på trods af, at det hele foregår på pind 8 mm...

I Estland lærte vi jo forskellige sjove strikketeknikker, som jeg allerede mens jeg var derover, startede på at bruge i et par pulsvarmer. Jeg burde se at få den færdige, der mangler jo ikke ret meget - det er jo nu her, vejret er til at bruge dem. De er i øvrigt strikket i plantefarvet garn jeg købte derovre.

Så forleden fik jeg strikket de sidste få omgange på de her sokker. Det meste er strikket undervejs i bus i Estland eller til diveres foredrag samme sted ;-), men der skulle altså gå længe inden de blev færdige.

Men der blev jo ikke mindre i strikkekurven af den grund, for jeg kom jo lige til at slå op til et par nye... (man kan ikke undvære et par igangværende sokker i sin strikkekurv, for de er perfekte at have med som et "ikke-koncentrations-strikketøj). Jeg har våget mig ud i at skifte farve selv, og det er det godt nok besværligt, når man nu er vant til at garnet gør det selv ;-) Men jeg var jo nødt til at præve stribegeneratoren.

Måske gemmer der sig flere projekter, hvis jeg graver dybt i bunkerne, man kan jo blive overrasket ;-). Der er i hvert fald flere ideer, der står i kø i hovedet: Et babysæt i Indiecita, et babysæt af det tigergarn jeg lige "kom til" at tage med hjem fra Vivian i går, en ide til et halsterklæde for begynder, en børnetøje jeg skal have strikket op til model, også frister Marianne med en knit-along for strikkede nederdel, også er der... og - og - og :-D Åh dejligt at føle sig inspireret igen.

Skriv en lille kommentar


26. oktober - Fjerboa strikket på knagerække

Strikkepindene har ligget stille meget meget længe, faktisk stort set siden jeg kom hjem fra strikkesymposiet i Estland i juni... Men nu tror jeg faktisk lysten så småt er ved at vende tilbage. Det troede jeg også for en måned siden, men det holdt ikke rigtigt. De sidste mange aftener har jeg dog haft pinde og garn i hånden, så mon ikke det kommer stille og roligt ;-D

Men faktisk vil jeg bare lige vise jer min strikkede fjerboa. Ja faktisk har den ikke set skyggen af en fjer, men er strikket ud af rester af mohairgarn på knagerække i bedste Jytte Slente stil. Den er blevet sjov, også tog den bestem ikke lang tid at lave... På nummer to billede håber jeg, man kan fornemme selve maskerne, der altså er lavet på en knagerække.

Også på det sidste billede har jeg hæklet to tråde 123 Silk Tweed sammen til en tyk tråd (luftmasker på hæklenål 10 mm), som også gerne skulle blive til noget mere på knagerækken. Jeg har lige lagt et 100 g Opal-nøgle ved siden af, så I har størrelsesforholdet ;-)

Skriv en lille kommentar


15. september - På modemesse i Paris

Først og fremmest vil jeg godt have lov at sige tusind mange gange tak for alle jeres lykønskninger ;-). Utroligt dejligt så mange der gav sig tid til at skrive en kommentar til mig, trods mit lange fravær fra bloggen. Underligt at der nu - ifølge bøgerne - er en 12 cm lang baby inden i mig. Den gemmer sig endnu godt, men mon ikke maven begynder at bule ud inden for den næste måneds tid... Trætheden er der stadig, men hvis jeg får mine 10-12 timers søvn i døgnet, går alting fint :-O.

Nå men det var egentligt slet ikke baby jeg ville fortælle om, men i stedet om forrig weekend, hvor min svigermor havde inviteret sine to døtre og sin svigerdatter med på modemesse i Paris... Skøøøønt med en weekend væk fra det hele, hvor opgaven kun bestod i at forsøge at aflurer de nyeste modetrends samt hjælpe med indkøb til svigermors forretning - en rigtigt tøssetur.

"Pret a Porter" er messen hvor forskellige tøjfabrikanter præsenterer deres kommende kollektioner (det var kollektionerne der skal sælges i foråret og sommeren 2006 vi var nede og kigge på). Der er altså tale om færdigsyet tøj... Og dermed masser af gode ideer ;-)

Ikke så underligt, er der selvfølgelig ikke tilladt at fotografere inde på messen (man skulle jo nødig kopiere de gode ideer), så derfor har jeg ikke så mange billeder derinde fra. - Jeg har dog sneget mig til lidt, som kommer her...

Først mine to svigerinder fanget i samtale på messen (okay det ville have været sværrere, om end umuligt, at fange dem uden de siger noget..) I baggrunden ses det tætteste vi kommer på et billede af modemessen.
Altså lige bortset fra de her. Et sted i den ene hal var der opstillet farvecollager, der vist skulle give os en ide om de kommende sæsoners modefarver. Nu er det jo ikke nemt at spå om fremtiden, men forsøget er altså alligevel gjort. Vi skal have lidt gang i knaldfarverne...
men pastellerne udgår ikke af modebilledet.

Hvis jeg sådan lige skal forsøge at ridse lidt trends op, vi lagde mærke til: I kan godt finde nederdelene frem - Enhvert forsøg på at have det moderigtige tøj i skabet bør inkludere indtil flere nederdele - Og det er hverken de superkorte eller de helt lange der er gang i, selv om "alt stadig er tilladt". Strikkepindene og måske især hæklenålene kan I godt beholde fremmme, der skal stadig laves bluser og små boleroer, også skal vi også igang med smykkerne: Hæklede eller strikkede halskæder og brocher er sagen...

Ingen kan vel spå om fremtiden, men det var sjovt at være et sted hvor forsøget blev gjort...

Ja vi nåede selvfølgelig også ind til Paris by for at shoppe på helt normal vis: Jeg kom hjem med nye vinterstøvler, et par ny pæne sko og så kunne jeg slet ikke stå for en T-shirt i en butik med ventetøj med teksten "BABY - coming soon", så den kom også lige med til København. Jeg fik kun tjekket en enkelt garnbutik ud, men den er tilgengæld et besøg hver. "La Droguerie" - en fantastisk lille perle. Billig? Nej slet ikke - et besøg hver? Ja den må I ikke gå glip af. Garnet fylder ikke mest i butikken, men der er masser af perler, bånd og andre spændende småting at kigge på. (Adressen følger, når jeg lige får den slået efter).

Ja det var vist hvad det bliver til i denne omgang. Næste indlæg, der forhåbentlig ikke går alt for længe inden jeg får lavet, kommer helt sikkert til at handle om de mange flittige sommer-ufo-strikkere. Det er lige før jeg tror jeg er den eneste der ikke blev færdig. Hatten af for det.

Skriv en lille kommentar

<- Sommer 2005| December 2005 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry