123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Vinter 2006| April 2006 ->

Marts 2006


18. Marts - Min lille dreng

Rygtet er jo løbet lidt i forvejen, så tusind tak for jeres mange lykkeønskninger ;-)

Klokken 6.41 tirsdag morgen blev Aske født. Da han først ville ud - en uge over termin, gik det stærkt. Jeg fik den første ve ved 23 tiden. Klokkken 3 ringede vi til fødegangen, da forstervandet gik, og jeg ikke længere kunne skelne veerne fra hinanden. Da vi ankom på fødegangen var jeg fuldt udvidet, og fik næsten lov at presse med det samme. Det med at presse, trak dog ud - så der måtte ve-drop og en blød "kop" til, inden Aske kom op på mors mave. Fantastisk at ligge der med ham.

Nogen helt lille dreng er han nu ikke. Han vejede 4238 g og var 55 cm lang, da jordmoderen undersøgte ham et par timer efter fødslen. Billedet tog Askes farfar 5-6 timer efter fødsel - så han er stadig lift "krøllet" efter stradbadserne ;-)

Vi kom alle tre hjem fra hospitalet torsdag formiddag (på Hvidovre kan faderen deltage i det hele i to døgn. Der er små familieværelser med en vugge til barnet (ikke at Aske brugte sin), en sovesofa til far og en hospitalsseng til moderen.) Alt er gået så fint siden vi kom hjem, så vi er stadig fulde af fortrøsning, og føler os som små lykkelige væsner.

Skriv en lille kommentar


11. Marts - Babytæppe i forårsfarver

Mit "ikke-tænke-strikketøj" er endt med at blive et babytæppe. Jeg er så træt om aftenen, at det der med ind- og udtagninger på et ærme eller ligende virker helt uoverkommeligt, og så måtte jeg jo finde på noget andet.

Jeg strikkede dette her babytæppe til min veninde Annemette da hun ventede sig, og jeg ved hun har været glad for det. Jeg tænkte min baby kunne blive glad for noget ligende. Babytæppet til Annemette blev strikket i bomuldsgarn, hvor jeg denne gang har kastet mig ud i alpakauld. Alpakauld falder jo forholdsvist tungt, og det passer perfekt med det jeg gerne vil opnå: Et tæppe der rigtigt kan puttes med.

Så er der det med farverne. Først havde jeg tænkt det bare skulle være helt gult, men det bliver der altså for meget "bamse og kylling" over efter min smag, så nu tror jeg nok, jeg har besluttet mig for at strikke det i disse fire farver (gul, isblå, lime og gammel rosa):

Men dejligt med et projekt hvor hænderne bare kan få lov at bevæge sig, mens hovedet holder fri.

Hov glemte jeg at nævne det - baby ligger stadig i maven og hygger sig ;-)

Skriv en lille kommentar


8. Marts - Simpelt strik søges...

Først tusind tak for jeres kommentarer. Jeg nyder at læse dem. Det er jo herligt at I gider læse med og ovenikøbet bruger tid på at skrive lidt til mig (Nissen er strikket i New Zealandsk lammeuld fra Filcolana - og jeg skal nok tage billeder af den igen, så I kan se den bagfra, og med lynlås i).

Babyen ligger, som i sikkert har gættet, når jeg har tid til at opdatere bloggen, stadig i maven. Jordmoderen vurderede den i går på terminsdagen til 3800-3900 g, så én skulle da mene, at den var klar til at komme ud ;-)

I mellemtiden kunne dens mor godt bruge lidt "mens vi venter - og er alt for trætte i hovedet, til at tænke ret meget"-strikketøj. Umiddelbart er det jo oplagt at kaste sig over sokkestrikningen, men det har jeg bare slet ikke lyst til. Så har I ikke nogen gode ideer? I går aftes forsøgte jeg mig med lidt havskum, men det fængede ikke helt. Okay indrømmet; maskerne ville ikke rigtigt blive på pinden, og da jeg femte gang opdage en manglende maske, blev strikketøjet i arrigskab kylet hen i hjørnet... Uhhhh - så meget for det med terapi og strikketøj.

Skriv en lille kommentar


6. Marts - Jeg er her endnu :-D

Jo jeg er her endnu - og det er maven også. Men det er selvfølgelig ikke helt til at vide hvor længe det holder. Èn dag til termin. Den dag kunne jeg slet ikke forestille komme, da jeg var mit i al kvalmen i sommers, og pludselig kan det være når som helst man bliver forældre - Underligt.

Men nu kan babyen også snart godt komme. - Jeg skal lige have syet lynlåsen i Nissen, men så er den også færdig, så det lille pus kan blive holdt varm i mors hjemmestrik. Det gik faktisk helt uden problemer at strikke efter Isagers opskrift, så nu har jeg helt sikkert mod på at gå i gang med et af projekterne fra "ønskelisten" (den i højre margen). Men måske én lige skulle strikke et af de andre igangværende projekter færdig. I aften skal jeg til tøsseaften, og her har vi tradition for at medbringe montering eller andet, som kræver lidt mere end bare lige. Jeg tror jeg ud over at sy lynlåsen i Nissen, vil medbringe Hønsestriktrøjen, den trænger noget så forfærdeligt til et par ærmer ;-).

Skriv en lille kommentar

<- Vinter 2006| April 2006 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry