123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Efterår 2006| Marts 2007 ->

Vinter 2006/2007


23. februar - Frk Morgenfrue

Ms marigold er færdig. Måske en anelse mere navlesøgende end hvad godt er - ellers også er barmen bare ikke stor nok, hvem ved. Nej, faktisk er jeg ganske godt tilfreds. Frk morgenfrue har hængt på mig, siden den blev færdig for et par dage siden. Den er dejlig lun - og har ingen lange ærmer der hænger i vejen.

I følge opskriften kan man vurdere, om man er en "flæsepige" eller ej. Efter at have hæklet en flæse øverst på den ene skuldre, måtte jeg konstatere - hvad jeg nok havde på fornemmelsen: Jeg er ikke en flæsepige. Flæsen blev pillet op, og toppen blev langt mere mig.

Det er stadig planen, at opskriften skal komme i min butik med en dansk oversættelse. Jeg når kun lidt hver dag, så alting tager sin tid. Den skulle dog stadig gerne komme her i løbet af foråret.

Men nu til faktaboksen...

Design: Zephyr Style
Opskrift: Ms Marigold
Størrelse: XL
Garn: 294 g søgrøn Indiecita (strikket med dobbelt garn)
Pinde: Pind 3½ mm og 4 mm - og hæklenål nummer 4 mm til ærmegabene.
Strikket til: Mig
Hot or not: Hot - den skal nok blive brugt.
Blablabla: Ja flæserne var ikke mig, så dem har jeg sprunget over. Den er 10 cm kortere end opskriften påbyder (altså bortset fra, at opskriften skriver: "Strik x cm eller til toppen har den ønskede længde", hvilket jeg valgte - altså at strikke, til den havde den ønskede længde ;-). Også var der den hæklede kant - jeg måtte gå en ½ størrelse ned i hæklenål for at få en pæn kant der ikke flanede. Sidst men ikke mindst: Sjovt at strikke en "oppe-fra-og-ned-raglan", der slet ikke ligner en raglan.

Og så lige et par billeder af min stribede trøje - der inde i mit hovede hedder "Niels". Underligt som en model sådan tager navn, mens man strikker den. Jeg er ganske godt tilfreds ind til videre. Har lavet skuldrene med vendepinde, og synes det er blevet godt - og så er det jo dejligt nemt, når man bare kan strikke skuldrene sammen. Gruer dog lidt for hvordan jeg skal få beskrevet det i opskriften. Men mon ikke det går. Nu skal jeg bare have strikket et par ærmer ;-)

Og allersidst lige et par billeder fra i går morges. Da hele Kjøbenhavn var dækket af sne. Jeg plejer jo at bemærke, når træet i gården springer ud. I år er jeg lidt bagud, for det sprang allerede ud den 6. februar. Det er næsten 3 måneder tidligere end sidste år, hvor det først sprang ud sidst i april. Til gengæld har dette års blomster oplevet sne ;-)

Skriv en lille kommentar


19. februar - En glad mandag

Der er noget ganske særligt over det første garn, der er klar til at blive sendt ud af døren. Altså af et nyt garn. Når bandarolerne er trykt og sat på, og garnet er pakket i en fin cellofanpose...
Jeg håber altid kunden bliver glad, når de åbner en pakke fra mig. At de tænker: "Wow, det var lige sådan jeg håbede garnet ville se ud IRL". Jeg bruger en del tid på billederne i butikken, så de forhåbentligt giver et godt indryk af garnet - men det bliver jo aldrig det samme, som at stå med det i hånden.

Men klar det er den. Den første pose med 123 Luna Wool, og det er opskriften på Tilde også.

En anden god følelse var at slå op i Hendes Verden i dag. Opskriften på Jytte Slentes gimpede nederdel er nemlig i, og den ser sååå fin ud på en rigtigt levende model. Jeg får helt lyst til at gå igang. Jeg vil gerne gimpe den i turkis 123 Silk Tweed.

Og Aske ham kan man jo altid glæde sig over. Han er ikke så meget baby længere, er ved at blive en lille dreng. Tænk om en lille måned fylder han 1 år!
Det er jo fantastsik at følge sådan en lille størrelse - tænk hvor meget de skal lære. Han går rundt, så længe han har noget at støtte sig til. Står selv, hvis han bliver så opslugt af det, han er ved at undersøge, så han glemmer at holde fast. Vinkede i går for første gang. Og når mor siger "nej-nej-nej-nej", når han er ude på spillopper - siger Aske også "nej-nej-nej-nej". Også er det bare rigtigt sjovt at stikke af, lige mens man er ved at få nattøj på. Hold op hvor kan kan kravle hurtigt og grine højt :-D. En lille Bisse-Basse, det er lige hvad han er...

Skriv en lille kommentar


15. februar - WIP´per også lige et par sokker.

Manden min - det kan snakke HTML i søvne - har vist en ide til, hvordan jeg kan løse problemet med den ikke læsbare tekst her på siden. Problemet er opstået fordi jeg er begyndt at bruge større billeder (eller låse dem fast ved siden af hinanden); men en løsning skulle være på vej. Jeg vil jo nødig miste Lene Z, eller nogle af jer andre læser, som trofast følger mine strikkerier. Godt I råber op ;-)

Jeg har jo lige være tre dage på Møn, hvor Aske har nydt livet sammen med sin to store fætre og sin store kusine. Og ja, jeg nød at strikke. Mon ikke det er på tide at vise lidt WIP´per frem.

Frk Morgenfrue begynder at tage form. Jeg mangler at finde hæklenålen frem, også at hæfte ender. Den skulle snart være klar.

.

Mettes tolv projekter er jeg ikke med i officielt. Men har ladet mig inspirere, og deltager på sidelinien. Målet er at lave tolv små projekter i 2007 med opskrifter og i garn fra min butik. I januar strikkede jeg tasken Tilde. Her i februar er jeg gået i gang med en stribet cardigan til Aske. Også denne skulle gerne ende med en opskrift. Her er udfordringen ikke så meget selve cardiganen, men at få den regnet om til flere størrelser.

Da vi kørte til Møn i mandags, var jeg nødt til at starte på et par sokker. Jeg bliver meget nemt køresyg, så det skal være et absolut ikke kigge strikketøj, før det går an. Skafter og fod på sokker går an, så jeg startede på et par sokker til lillemanden. Jeg kunne bare ikke lige lade være at strikke dem færdige. Jeg lider nogen gange af omvendt "2.-sok-syndrom": Jeg kan ikke ligge strikketøjet fra mig, før jeg har strikket begge sokker ;-) Det er dog mest udtalt, når det gælder børnesokker, de er så små og hurtige... Sokkerne her er vist det par sokker jeg har strikket, der kommer tættest på betegnelsen "multifarvede" - der er godt nok mange forskellige farver.

Opskrift: 42 m; skaft: 15 p rib og 35 p glat; hæl: 12 p hælkappe, 7-13; fod: 35 p glat, indtagning på hver 6.
Størrelse:23-24
Garn: 29 g Admiral Ombré - 1819
Pinde: Pind 2½.
Strikket til: Aske
Skriv en lille kommentar


13. februar - Jyttes påhit...

Først vil jeg lige sige tusind tak for jeres søde kommentarer til min taske og mit tørklæde. Og ja, opskrifter og garn er på vej til butikken. Der var lige et momsregnskab, der kom lidt i vejen. Det er nu på plads, og opskrift på tasken og det nye garn, ligger jeg ind i butikken i den kommende weekend.

Men jeg lovede jer jo billeder af Jytte Slentes nyeste påhit i 123 Silk Tweed. Først skal der gimpes... Opskriften kommer i Hendes Verden på mandag ;-). Nederdelen er både fin uden på en anden nederdel eller på et par cowboybukser. Til hverdag eller fest. Jeg sneg mig i den nytårsaften - og sammen med et silkeorganzasjal, var den super festlig.

Og her kommer så Jytte Slentes allerseneste. Ja faktisk har vi ikke engang fået givet den et navn, så forslag er velkomne. En trøje, jeg slet ikke kan få af, når jeg først har fået den på. Den er sååå behagelig. En krydsning mellem en "slipover" og et sjal.

.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg gerne ønske min morfar tillykke med sin 81 års føds´dag i dag. Han er nemlig trofast læser af bloggen her, selv om strik ikke siger ham så meget ;-).

Skriv en lille kommentar


4. februar - Billeder...

Så har jeg fået taget billeder. Masser af billeder. Af garn, af FOér og af et par Jytte Slentes modeller. Så nu vil jeg gerne have lov at præsentere mine to nyeste påhit...

Først er det "Tilde". En taske strikket og valket af det nye garn "123 Luna Wool".

Dernæst er det "Japanske bølger" strikket af ét nøgle Admiral Bambus Aquarell

.

Jyttes modeller, ja dem må I lige vente lidt med. Nu vil jeg lige få lavet lidt mere, også i øvrigt nyde familien. Aske har sagt sin første genkendelig "ord" i denne weekend. Når vi bygger tårne af træklodser, plejer jeg at sige "bom" hver gang Aske vælter tårnet. Og så i denne weekend gentog han det: "Booom" ;-)

Skriv en lille kommentar


1. februar - Min WIP samt nye garncikler...

Så fik jeg lige taget lidt billeder. Jeg burde tage mange flere, men mere om det om et øjeblik. Først er det her min WIP. Det er Frk Morgenfrue. Et af ZephyrSlyles designs, som jeg er ved at oversætte til dansk. Jeg har nemlig gået lov at forhandle deres opskrifter og oversætte dem til dansk. For nogen af jer, ved jeg godt, at det ikke gør en forskel, om det er på dansk eller engelsk, men jeg ved også at der er en del, som helst vil læse opskrifter på dansk. Så nu prøver jeg. Jeg strikker i øvrigt med dobbelt garn i Indiecitaen i den nye "søgrønne" farve. En lidt ubestemmelig farve: Mest grøn i dagslys og mest blå i kunstigt lys... Men jeg synes den er temmelig lækker.

Det jeg egentligt burde tage en massse billeder af, er det nye garn til butikken:

Øverst er det en klassiker, nemlig en tynd (to-trådet) new zealandsk lammeuld (600 m/100 g). Strikkes på pind 2½-3 med enkelt garn. Kan meget fint strikkes med dobbelt garn, og passer dermed strikkefasthed med rigtigt mange opskrifter. Udsalgsprisen på den bliver 43 kr pr 100 g.
Så er der den anden. Den er lidt spændende, fordi det er mit eget helt nye garn. Med mindre en af jer, har et forslag til et rigtigt godt navn til den, så kommer den til at hedde 123Luna. Det er et entrådet garn i ren uld. Indfarvet i en farveskale der giver minder om en svunden tid; nemlig de glade 70'er og de mange forsøg med plantefarvning. Den løber ca. 270 m/100 g. Strikkes på pind 3½-4 med 18-20 masker pr 10 cm. Den er god at lege med, når det gælder valkning i maskinen, og den første opskrift på en valket taske er på vej. Udsalgsprisen bliver 35 kr pr. 100 g.

Og nu når jeg er i gang med at reklamere for butikken, kan jeg da lige nævne, at jeg har lagt det nye Arwetta ekstra fin Merino ind. Det er et ualmindelig blødt garn - garanteret kradsefrit - i 100 % merinould. Det er superwashbehandlet, så det kan maskinvaskes.

Så er lillemanden vågen, så nu må jeg hellere aggere mor...

Skriv en lille kommentar


27. januar - 110 km i timen

Puha som tiden dog flyver. Nu er det igen en måneds siden jeg har fået opdateret bloggen. På en eller anden måde er der altid noget der lige skal gøres først, og så når jeg ikke til at opdatere bloggen her.

Men ud over at hygge mig med Aske, og forsøge at holde det evigt tiltagende kaos i vores lille hjem i skak, så går tiden med strik og garn - så helt ærligt, har jeg det temmelig godt. Jeg har fået et helt nyt garn hjem, som jeg er ved at gøre klar til salg i butikken. Jeg er ved årsregnskab fra sidste år. Jeg strikker på lidt forskellige projekter. Jeg sender lidt garn afsted rundt i det danske land - og en smule til det store udland. Så i bund og grund er alt som det skal være, også selv om fornemmelsen af aldrig at nå nok, altid er tilstede. Der er så mange ting jeg gerne vil, så mange ideer jeg gerne vil prøve af.

Næste gang jeg opdatere her, må det vist hellere være med lidt billeder. Men jeg lover ikke noget - jeg overholder det jo alligevel ikke.

Skriv en lille kommentar


24. december - Glædelig jul

Laura og Lærkes mor har lavet de sødeste julekjoler til sine piger. Aske har arvet en lille skjorte fra sin fætter Thor, som han kan få på senere - når han vågner fra sin eftermiddagslur. Men ren - det er han blevet. Mormor og Morfar var på loftet for at finde det gamle babybadekar frem. Og der, i det super hippe årgang 1979-badekar, hyggede han sig så i formiddag.

Men jeg ville såmen bare ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Håber I får nogle dejlige dage i familiens skød.

Pissst: Helle, jeg vender tilbage med en faktaboks om elefanthuen her mellem jul og nytår. Havde lige glemt jeg havde strikket den ;-)

Skriv en lille kommentar


20. december - Turleneck Shrug

Jeg kan læse af kommentarerne, at der er en vis interesse for Durhams Turtlneck Shrug, så I får lige et par billeder mere på model(ler)...

Og Helle - godt du lige spurgte til garnforbruget, jeg havde jo bare været doven og sagt 4 nøgler garn, ja det må jo være 200 g. Den vejer dog kun 165 g...
Det eneste negative jeg har fundet ved modellen er, at skuldrene har det med at kravle fremad - så de ikke er oppe på skuldrene, men hænger lidt nede foran.
Jeg synes ærmelængden er helt perfekt, men jeg vil tror at der findes strikkere ud i verden, der ville få gavn af at lave dem lidt kortere (se f.eks. her). Hvis jeg skal strikke den en anden gang, vil jeg overveje at strikke halsen lidt smallere og lidt højere...

Og her kommer så - tror jeg - de sidste tre FO jeg endnu ikke har fået vist frem. Egentlig burde jeg lave et indlæg, der viser hvad min strikkekurv indeholder, for det er da vist længe siden, men det må blive næste gang. Her kommer - tada - de sidste tre FO'er:

Designer: Sys Fredens
Opskrift: "Sweater med ribkrave" fra bogen "Strik til blå stue"
Størrelse: 1 år
Garn: Unikat - Papegøje
Pinde: Pind 7.
Strikket til: Aske
"Hot or not": Hot
Blablabla: Vi har brugt den rigtigt meget som varm trøje i barenvognen. Opskriften har jeg omregnet fra pind 9 til pind 7.
Opskrift: 40 m; skaft: 12 p rib og 30 p glat; hæl: 10 p hælkappe, 3-6; fod: 30 p glat, indtagning på hver 5.
Størrelse: 20-21
Garn: 25 g Admiral Ombré - 1580
Pinde: Pind 2½.
Strikket til: Aske
Opskrift: 40 m; skaft: 15 p rib og 30 p glat; hæl: 12 p hælkappe, 3-6; fod: 30 p glat, indtagning på hver 5.
Størrelse: 20-21
Garn: 25 g Admiral Magic - 1861
Pinde: Pind 2½.
Strikket til: Aske

Ja og så vil jeg da mægtig gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul :-D

Skriv en lille kommentar


17. december - Stadig liv...

Der er bare nogen perioder hvor livet kører derud af med mindst 120 km i timen, og man slet ikke får opdateret sin blog. Alt er vel. Særdeles vel. Vi stortrives og nyder hverdagen.

Jeg får ikke strikket det store i øjeblikket. Ved ikke helt hvorfor. Men jeg er stadig bagud med at vise færdige arbejder frem, så dem får I lige lidt af.

Designer: Jytte Slente
Opskrift: Kringletop
Størrelse: One Size
Garn: Orange 123 Silk Tweed
Pinde: Pind 4.
Strikket til: Mig
"Hot or not": Hot
Blablabla: Sjov, anderledes, og i en "vild" farve. Jo den er fiiin.
Design: Rachel Søgaard
Opskrift: Rachels Bolero
Størrelse: medium
Garn: Forårsgrøn 123 Silk Tweed og Olivengrøn Kid Mohair
Pinde: Pind 8
Strikket til: Mig i anledning af Fanø strikkefestival 2006 ;-)
Blablabla: Ja den skulle jo med på festivalen, og jeg synes den er dejlig i grøn, så det var det, det blev.
Opskrift: Grundopskrift fra Kate Bullers "Børnestrik".
Størrelse: 6-12 måneder
Garn: Rowans Handknit DK Cotton (100 % bomuld)
Pinde: Pind 3 og 3½.
Strikket til: Aske
"Hot or not"Not
Blablabla: Kroppen er for bred i forhold til ærmerne - der er for kortet. Blusen er blevet for "stiv" - garnet er for tykt. Måske det var blevet bedre, hvis jeg havde strikket den løsere op. Blusen "design" er jeg dog ganske tilfreds med. Skulle måske lave den i en tyndere version i uld ;-).
Designer: Teva Durham
Opskrift: Turtleneck Shrug fra bogen "Scarf Style"
Størrelse: One Size
Garn: 165 g Mohair Fiori
Pinde: Pind 4,5.
Strikket til: Mig
"Hot or not": Super Hot
Blablabla: Som Jytte Slentes kringletop: Sjov og anderledes. Også er den faktisk uhyre praktisk. Jeg bruger den ofte når jeg har Aske i viklen. Viklen og han varmer rigeligt på ryg og mave, men på armene og hals er det super med lidt ekstra varme.
Opskrift: Spiralstrømper. 48 masker. 3 ret, 3 vrang der forskydes på hver 5. omgang.
Størrelse: Varierende, da der ikke er hæl ;-)
Garn: Opal Lollipop
Pinde: Pind 2½.
Strikket til: Aske
Blablabla: Overraskende gode. Bliver dog ikke på foden uden hjælp af hjemmesko eller andet. Men det kan jeg nu ikke få nogen hjemmestrikkede sokker til...

Ja så når jeg ikke mere i dag. Garantere dog et indlæg mere inden jul. (Man skal sætte sig mål i livet ;-)

Skriv en lille kommentar

<- Efterår 2006| Marts 2007 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry