123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Sommer 2006| Vinter 2006/2007 ->

Efterår 2006


16. november - Vinterblomster...

Tak for alle jeres lykønskninger i tirsdag. Det var dejligt at læse dem ;-)

Så har jeg fået Dorthes nye bog (Pynt og Pift) med posten, og jeg kunne da ikke nære mig for lige at teste en af opskrifterne. Det blev til disse herlige vinterblomster (spiralblomster) hæklet i Unikat/Pur. I bogen arbejdes der med et væld af forskellige materialer fra organza til dækkeservietter, fra satinbånd til uldgarn. Jeg fik bogen i med posten i tirsdags og mine fødselsdagsgæster gik straks i gang med at lave musetrapperoser af gavebåndet efter anvisninger i bogen. Så vil du i gang med at lave blomster på alle mulige - og umulige måder, så er bogen helt sikkert noget for dig.

Jeg havde planlagt et megaindlæg om alle de projekter jeg er bagud med at vise frem, men nu får i dem lidt af gangen. Egentlig ventede jeg blandt andet på at husbonden havde tid med kameraet, men det har vist lange udsigter, så nu får I dem på Frk Gine - eller bare ligende frit fremme...

Først dem som faktisk blev færdige mens jeg stadig var gravid med Aske. (Altså mere end 8 måneder siden red.)

Designer: Hanne Falkenberg
Opskrift: Dacapo
Størrelse: medium - med ekstra lange ærmer
Garn: Garn fra strikkekittet
Pinde: Pind 3.
Strikket til: Mig
"Hot or not"Not
Blablabla: Altså detaljerne i strikket og opskriften gennemarbejdethed er helt i top. At ærmerne er alt for lange er tilgengæld særdeles not hot, men det er nu ikke fru Falkenbergs skyld. Jeg prøvede nemlig en opstrikket model i strikkebutikken med lange ærmer (opskriften er lavet med to ærmelængder), og den var alt for kort på ærmerne, så derfor forlængede jeg den, da jeg strikkede. Nu er ærmerne bare aaaalt for lange - så næste gang må jeg hellere holde mig til Fru Falkenbergs anvisninger, frem for at stole på en tilfældig opstrikket model i en (tilfældig) strikkeforretning. Først besluttede jeg at trævle hele møjet op igen, men da jeg skal starte stort set helt forfra, vil jeg hellere strikke den en anden gang i noget andet garn, og så bruge den her et sted hvor der ingen spejle er... (Huset på Møn er et godt bud - jeg tror den skal flytte derned.)
Opskrift: 56 m; skaft: 30 p rib og 50 p glat; hæl: 22 p hælkappe, 10-14; fod: 68 p glat, indtagning på hver 8.
Størrelse: 41
Garn: 65 g Admiral Degrade
Pinde: Pind 2½.
Strikket til: Test - og mig ;-)
Blablabla: Sokker strikket for at teste Admiral-garnet, inden det blev købt ind til butikken.
Opskrift: 56 m; skaft: 30 p rib og 50 p glat; hæl: 22 p hælkappe, 10-14; fod: 68 p glat, indtagning på hver 8.
Størrelse: 41
Garn: 65 g Admiral Degrade fv. 1352
Pinde: Pind 2½.
Strikket til: Test - og mig ;-)
Blablabla: Sokker strikket for at teste Admiral-garnet, inden det blev købt ind til butikken.

Skriv en lille kommentar


14. november - Min fine føds´dagsgave...

Kan man riste æblekagerasp og opdatere blog samtidig? Nej det kan man ikke. Jeg gjorde lige forsøget og æblekageraspen brændte på. Så nu opdatere jeg bloggen og så rister jeg rasp bagefter - jeg får alligevel ikke huset fuldt af strikkeglade veninder og familiemedlemmer før klokken 14 (om tre timer).

I anledning af at det i dag er 27 år siden, jeg kom til verden, har min dejlige mand begavet mig med noget jeg længe har ønsket mig: Et nyt modul til min netbutik. Og det er ikke bare hvilket som helst modul; nej det er et modul der gør at jeg kan sortere garnerne i farveorden. Tag nu f.eks. den nye Mohair Fiori. Det ser jo herrens ud, som de bare kommer der i en vild forvirring (= i alfabetisk orden, nej det gør de vist ikke engang...). Men Kid Mohairen som jeg sorterede her til morgen, se den kommer i fin orden, med de grønne ved siden af hinanden, de blå ved siden af hinanden osv. og hvad I ikke kan se, så er det, at han har lavet det død smart på min administrationsside, så det kan gøres nemt og overskueligt. Ja hvad mere kan man ønske sig ;-)

Nå jeg vil tilbage til raspen - jeg må jo lige prøve igen. Hvis jeg kan få gryden ren :-D

Skriv en lille kommentar


11. november - Det var en lørdag aften, - og det var meget sent...

Ja faktisk er det slet ikke meget sent, men det føles sådan. De sidste par nætre og i går, har kørt lidt på pumperne. Aske havde lige en gang feber, der gjorde, at han græd hvis han ikke havde kropskontakt med mor hele tiden. Og det tærer lidt på kræfterne. Her til morgen var han heldigvis feberfri, og ligenu sover han sødt ved siden af mig, så alt er ved at falde til ro igen. Midt i feberheden i går kom DPD dog forbi med en masse strømpegarn og jeg kunne selvfølgelig ikke lige nære mig for at slå op til et par sokker til Aske. Det stakkels barn mangler rent faktisk varme sokkker. Og da han er temmelig fasineret af røde ting, skulle de selvfølgelig være røde.

Også glæder jeg mig til næste uge, der får jeg nemlig Dorthes nye bog med posten. Den udkommer i forbindelse med bogmessen i Forum i den kommende weekend, men jeg håber den ligger lidt før i min postkasse. Jeg er nemlig temmelig spændt på at se den. Alt garnet der er brugt i afsnittet med garn, er nemlig fra min lille butik. Uh hvor bliver det spændende at se hvad Dorthe har fundet på.


Nu er klokken 21.12, jeg er død træt - og husbonden vil meget gerne bruge computeren, så...

Skriv en lille kommentar


28. oktober - Tigerstriber

Jeg har efterhånden en del færdige projekter der bare lige skal fotograferes. Men endnu er det ikke lykkes at kombinere en ledig fotograf og en ledig model med dagslys. Tigervesten kræver dog ingen model, så den kan jeg jo godt fortælle om.


Designer: Lene Holme Samsø
Opskrift: "Stribe på stribe vest" fra Sødt og blødt
Størrelse: 2 år
Garn: 78 g strømpagarn (Opal tiger og Opal Uni)
Pinde: Strikkemaskine ;-) og pind 2,5.
Strikket til: Morgan
Blablabla: Har benyttet strikkemaskine til for- og bagstykke. Derefter er ribkanterne strikket på i hånden.
Umiddelbart synes jeg halsåbningen virker lidt lille - og jeg kunne hellere ikke helt få det til at passe i opskriften, men jeg har læst den igen og igen, og kan ikke finde ud af hvad der er i vejen.
Malle var noget hurtigere til at gennemskue, at modellen er temmelig bred, så næste gang følger jeg nok hendes eksempel, og kombinere to størrelser.
"Hot or not"Hvis Morgan kan få hovedet igennem halsåbningen, så tror jeg den er lige i øjet. Ellers - ja så fik jeg da i det mindste gang i strikkemaskinen igen.

Ellers har jeg fundet et temmelig gammelt projekt frem, nemlig mine hæklede oldemorfirkanter. Jeg hæklede de første da jeg pendlede til Odense hver dag, og det gjorder jeg i perioden september 2004 til januar 2005, så det er et godt stykke tid siden de første blev hæklet.


Nu bliver de til et halsterklæde med hæklede firkanter i enderne af et retstrikket stykke. De kan jo ikke ligge der og kede sig...

Og lige en melding til Lene Luffe - jeg fandt ingen åbne gårdbutikker sidste søndag på Møn (og spottede intet garn ind af vinduerne). Jeg fandt den lukkede garnbutik i Stege, som dog ikke så vildt spændende ud - igen tjekket ud gennem vinduerne. Den skal nu alligevel besøges på lørdag - det kan jo være den er bedre hvis man kommer indenfor ;-). I øvrigt kunne vi meget let løbe ind i hinanden - i købmanden i Hårbølle eller Brugsen i Damme ;-)

Skriv en lille kommentar


22. oktober - Efterår på Møn

Mine svigerforældre overtog i augsut et dejligt lille hus på Møn, der i daglig tale har fået det beskedne navn "Godset". Her nyder Aske, Mads og jeg at tilbringe så mange weekender så muligt. Og det er også her jeg nu sidder og opdatere bloggen, med udsigt til skoven, og med Aske sovende til middag.

Det er jo ikke nemt at vælge hvilke strikkeprojekter der skal med, men jeg fik da valgt fem ud, der lige kunne være i en lille taske...


"Turtleneck shrug" blev jeg færdig med fredag aften. Nu skal der bare lige hæftes ender, og så skal have et bad, inden den kan vises ordentligt frem. Alt tyder dog på en succes.
Så havde jeg jo helt vildt lyst til at gå igang med Askes Lykkegenser, men min samvittighed bød mig dog at strikke hans "hønsestriktrøje" færdig først. Så jeg er gået i gang med ærmer til den. Begge projekter kan ikke ligge alt for længe i strikkekurven, for så er guldklumpen, der jo har en vækstrate som det værste ukrudt, blevet for stor til dem ;-)

Men selvfølgelig bliver der også efterårshygget med andet end strikketøjet. Vi har kogt æblegrød, og hængt æbler til tørre over brændeovnen.


Vi har været en tur en dejlig tur i skoven, hvor Aske først sad og hyggede sig på ryggen af mig, og siden, da vi begge var mere trætte, rykkede han om på maven.

Et par egern kiggede kiggede forbi i haven, og det ene udnævnet sig selv til kaptain, for træskibet i haven.


Men nu er lillemanden vågen igen, og jeg tænker det er tid til en lille udflugt til et par af Møns gårdbutikker - man ved jo aldrig om de kunne finde på at have lidt uldgarn.

God søndag til jer alle.

Skriv en lille kommentar


18. oktober - Lidt af hvert

Ja jeg ved godt målet var én opdatering om ugen, og jeg allerede har brudt det. Men til mit forsvar vil jeg sige, at vores bærbare gik ned i weekenden, og lidt for mange af vores fotos er pist væk - deriblandt dem jeg havde gjort klar til bloggen her. Der findes ikke rigtigt ord for hvor irriterende det er at miste data. Måske jeg bliver bedre til backup i fremtiden, - man skal åbentbart prøve det selv før gruen går op for en.


"Turtleneck Shrug" nærmer sig sin afslutning, hvilket minder mig om, at jeg har fået lagt garnet ind i butikken.

Morgan har snart fødselsdag, og da hans mor ønsker sig lidt tøj til ham, så jeg har strikket for- og bagstykke til "Stribe på stribe vest" fra Holme Samsøes bog "Sødt og blødt". Pind 3 er skiftet ud med strikkemaskinen og garnet kender I vel - det er Opal tigergarn. Ribkanterne strikker jeg på i hånden. Vi skal til Møn i weekenden, og det er vel et passende projekt at medbringe.


Aske stortrives. Han lever stadig udelukkende af modermælk, men er blevet ganske ferm til at skille frugt, kogte grønsager og nu også en tvebakke ad... En lille Askestatus: Han er nu 7 måneder, bruger str. 80 i tøj, vejer lige under 12 kilo, sidder rigtigt godt på egen hånd, og kan skrige rigtigt højt :-) Og så er mor stadig vild med sin lille dreng.


Sidst men ikke mindst kan jeg fortælle at der osgå bliver strikkefestival på Fanø næste år, så sæt kryds i kalenderen den 21.-23. september 2007 - jeg har sat et stort et i vores ;-). Har I set indslaget om dette års festival, der blev bragt i TvSyd? Ellers klik på linket, find den 23/9 kl 19.30 og vælg "strikkefestival".

Skriv en lille kommentar


7. oktober - 2 vrang, 2 ret - 3 vrang, 3 ret

Der ribbes ærmer. Ja det hedder det vist ikke på ordenligt strikkesprog, men så strikker jeg i hvert fald masser af rib.


Øverst er det ærmer til en cardigan. Jeg strikker i 123 Silk Tweed efter egne udregningner og udmålinger. Håber det kan blive min første opskrift på "en rigtig trøje". Nedenfor jeg gået i gang med Teva Durhams "Turtleneck Shrug" fra bogen "Scarf Style" - et projekt fra "Det må jeg strikke engang"-listen. (Kan ses her på Flickr). Mest påbegyndt fordi jeg ikke har regnet hele cardiganen ud på forhånd, og derfor en gang imellem løber tør for "opskrift". Den strikkes i øvrigt i en lækker kaffebrun uld- og mohairblanding, jeg har fået hjem til butikken. (Skal nok snarest få lagt det ind)


De påbegyndte projekter i min strikkekurv har jeg valgt helt at ignorere. Jeg trængte til noget nyt :-D

Mit mål med bloggen her i den kommende tid, er at få den opdateret én gang om ugen. Det burde nemlig være muligt, trods baby og andre tidsrøverer. Men nu tror jeg det er tid for lillemanden og jeg, at få lidt frisk luft.

Skriv en lille kommentar


28. september - Fanø Strikkefestival

Så er vi ved at komme os efter en fantastisk weekend på Fanø. Der var sol, garn, blå himmel, strikkepinde, hedelandskaber, garn, strand, garn og en masse glade mennesker. Men billeder beskriver vel bedre end så meget andet...

Vi havde lånt en stooor bil, så vi kunne have en masse garn med til Fanø.

Og lillemanden virkede tilfreds med køretøjet.

Og med turen derover i det hele taget ;-)

Jeg fik ikke set så meget andet end Sønderho Forsamlingshus, hvor jeg havde min stand. Der fik jeg tilgengæld snakket med en masse garngale mennesker, så det var et herligt sted at være.

Standen var lige ved indgangen, så det var jo helt perfekt.

Der havde vi vores garn, giner, strikkepinde mm.

En enkelt gang fik jeg tid til at finde strikketøjet frem - Og det mens Aske lige tog en lille lur på ryggen af sin mor.

Jeg glæder mig allerede til Fanø Strikkefestival 2008. (Jeg krydser fingre for at der bliver en sådan, og at jeg kan få lov at have stand der igen, for det var bare fantastisk sjovt.)

Skriv en lille kommentar


21. september - Klar til Fanø?

Ja her går tiden jo med til gøre klar det Fanø - og det hjælper på det. Jeg har selvfølegelig lange huskelister til i dag, men det meste er der ved at være styr på. Stuen ligner et kaos af en garnbutik - måske man ligefrem kan se gulvet, når vi har pakket bilen i aften ;-)Og så tak for jeres søde kommentarer. Det er dejligt I stadig er her, selv om jeg har været væk i tre måneder. Men nu får ikke mere for i dag - to-do listerne og huskelister græver deres opmærksomhed (udover lillemanden ;-)

Skriv en lille kommentar


16. september - Længe siden...

Det er godt nok længe siden jeg har blogget. Jeg har slet ikke haft lyst til garn og pinde hele sommeren (og nej - jeg er ikke gravid igen ;-). Men nu hvor sommeren går mod efterår, kan jeg mærke lysten kommer igen. Næste år kan det være jeg indser det på forhånd - og får lukket bloggen ned for sommeren.

I øjeblikket forsøger jeg at gøre klar til at kunne åbne min stand på Fanø Strikkefestival i næste weekend. Der faktisk en del at gøre, når man er vant til at have butik i et mørkt kælderlokale i København, og lige pludselig skal præsentere det hele live for en masse strikkeglade mennesker. Så i øjeblikket strikker jeg lige et par modeller op, jeg gerne vil have med derover. Og det har jeg selvfølgelig ikke lige fået taget billede af, så I må nøjes med et af lille gøj i mors hjemmestrik...


Skriv en lille kommentar

<- Sommer 2006| Vinter 2006/2007 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry