123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Viteren 2006/07| April 2007 ->

Marts 2007


12. marts - Nu går våren gennem Nyhavn...

Nu går våren gennem Nyhavn,
fra Shanghai og til kahyt.
Nu har solen gule unger,
i hver skimlet regnvejrspyt.
Alle havnes søde piger,
drikker forårsguden til.
Vi har øl i stride strømme,
vi har sang og banjospil.

Totalt ude af trit med hvad der foregår på de danske musikscener, kommer jeg altid til at nynne denne gamle sang, når foråret kommer. Og ja de sidste to søndage - og i dag, har det jo være fremragende forårsvejr. Og hvor går jeg hen? Jo jeg kan slet ikke lade være at gå en tur gennem Nyhavn. Det er stedet i København hvor foråret er. Når folk begynder at side på kajen og hygge - kysse, drikke øl og bare snakke. Jo våren, den høre til i Nyhavn ;-).

Foråret i sig selv er jo inspirende. Men besøg af nogle dejlige strikkequinder i sidste uge, var det så sandelig også. Nogen kom til at efterlade en rest bomuldsgarn på mit køkkenbord. Jeg tror det var meningen det skulle smides ud, men det ligesom talte til mig: "Jeg vil ikke smides ud, jeg vil også blive til noget. Kan du ikke lave mig til en lille forårsblomst? - Bare en lille en´?" Og sådan blev det. Den lille rest grønne bomulsgarn, blev til en lille hæklet blomst...

Andre sad og fristede med Green Gable, og sådan en har jeg været nødt til at slå op til. En lyseblå en af slagsen, til brug her i foråret. Godt med strik hvor der ikke skal tænkes det store...

Og ja, jeg har forkælet mig selv med endnu et nyt projekt: Et bindesjal i lækker merinould. Lige præcis den farvesammensætning har fristet rigtigt meget siden jeg fik det ind af døren, og nu skulle det være. Eller det vil sige, jeg har lavet flere forskellige prøver, men nu tror jeg det er det "rigtige" projekt jeg er i gang med. Hvis nogen, der var til kakao og lagkage i Finlandsgade i lørdags, undre sig over, at jeg ikke er nået længere, kan jeg lige fortælle, at jeg er startet forfra. Jeg var ikke tilfreds med den måde indtagningerne lå på i første omgang, også må man jo starte forfra... Garnet er nu en fornøjelse at strikke med, så det gør ikke det mindste... Ellers kunne man jo også gå hen og blive alt for hurtig færdig på Addi Turbo 7 mm :-D

Skriv en lille kommentar


6. marts - En UFO mindre: Fra rør til vest...

Uh, nu er jeg vist kommet til at love mere end jeg kan holde: Strikkesladre. Jeg mente jo, at jeg ville sludre videre om strik. Hmmm tja hvad skal jeg sladre om. Lone Sønderby kommer med en ny strikkebog senere i den måned. Der har hun snakket med kendte der strikker. Og kendte strikkere har lavet lidt opskrifter til bogen. Den handler om strik, altså det vi selv laver, som en del af moden. Jeg er spændt på at se den...

Måske jeg har mere sladre i morgen, hvem ved, jeg får nemlig besøg af nogle dejlige strikkenørder. Ih hvor jeg glæder mig.

Nåh, det jeg egentligt ville fortælle om, var min færdig UFO: Hønsestriktrøjen. Det skulle have været en babysweater, men Aske nåede at vokse sig stor inden den blev klar. Jeg startede på den mens min mave voksede i efteråret 2005 - så den har været længe undervejs. Jeg enten med bare at strikke røret færdig, og så bagefter klippe lidt, og strikke nogle kanter. Det med at klippe skulle jeg lige tage mig sammen til, men jeg synes det gik glimrende. Der er skønshedsfejl, men det går an. Det er mit første forsøg både med flerfarvestrik og med "klip-i-strik". Jeg tænker, der er andre end mig, der har sådan lidt skræk for det med at klippe, så nu får I hele ti små billeder, der forhåbentlig kan inspirere lidt.

Først det færdige "rør". 180 masker strikket på pind 3 mm (kanter på pind 2½ mm) i Indiecita.
Så har jeg riet en del markeringstråde i: Markering af sidesøm, midt for og midt bag osv. Skuldersømmene er syet sammen med maskesting. Der er klippet et lille hul, så jeg kunne prøve den over Askes hovede.
Den endelig markeringstråd for halsudskæringen er sat i. Det er langs den/oven i den, jeg samler masker op til halsudskæring. Ca 1-1½ cm "bag" den, har jeg klippet det overskydende strik væk.
Så er der samlet masker op på strømpepinde langs markerinstråden.
Halskanten er strikket. Falsk rib på den side der skal vende ud. Glatstrik på den side der skal vende ind. Og til sidst lidt mere glatstrik med hjælpegarn, der bliver trævlet op, når kanten er syet på indvendig.
Og her ses det hele fra vrangsiden inden kanten er syet på. Som i nok har bemærket, er kanten ikke hæftet. Alpacagarnet løber ikke nemt, og når det bliver lukket helt væk, burde det slet ikke løbe nogen vegne.
Jeg var spændt på at prøve vesten på Aske, så der kom hurtigt hul til armene i siderne - og på kom den.
Ærmegabene er lavet på samme måde. Markeringstråde og afklip.
Kanten er strikket. Her er det glatstrik hele vejen.
Og så lige et billede af selve syningen. Jeg syr fra maskebuerne i den strikkede kant, til buerne der kom, da jeg samlede masker op. Hvis der ikke strammes for meget, bliver denne kant ganske elastisk. Der er ingen aflukning der strammer.

Og lillemanden med den færdige vest... Jeg fanger ham en af de kommende dage i vågen tilstand. - Ellers tror I jo også bare han sover hele tiden. Og den passer fint. Eller sagt på en anden måde, den skulle ikke være blevet færdig meget senere inden den havde været for lille. Overvidden er i øvrigt 56 cm.

Til sidste. Tak for jeres medfølende kommentarer til min operation. Jeg har været til kontrol på Riget i dag, og det heler fint. Jeg er stadig lidt hævet og på en god dosis panodil, men det værste er ovre. I næste uge fjerner de alle stingene og så skal det bare gro sammen i en fem måneders tid, så er jeg klar til step 2.

Skriv en lille kommentar


4. marts - Lidt af et grødhovede...

I denne uge har jeg være træt, træt, træt. Der var dage, hvor jeg ikke engang orkede at strikke...

I mandags fik jeg foretaget en "kæbetransplantation" på Rigshospitalet, og har derfor hele ugen været på penicilin, fuld dosis smertestillende og været meget (meget) hævet i hele den nederste del af ansigtet. Og hvorfor så flytte rundt på kæben? Som I nok har lagt mærke til, er jeg igang med at få reguleret tænder (har bøjle på). Dette er fordi jeg mangler temmelig mange blivende tænder, som nu skal erstattes af implantater. Men fordi der har manglet tænder, er kæben (knoglen) for smal til, at der er plads til, at tandlægerne kan sætte de nye tænder fast. Så "flytter" de knogle fra den bagerste del af kæben frem der hvor det skal bruges.
Helt konkret sørger man for patienten sover godt - meget godt (fuld narkose/general anæsti). Så finder man hammer og mejsel frem, tager lidt af knogle fra begge sidder af kæben. Kører det gennem en knoglemølle med lidt blod. Denne "pasta" ligger man nu på, der hvor knoglen er for smal. Også syr man tandkødet sammen igen - både der hvor man har lånt lidt, og der hvor man har givet lidt. Ikke så underligt man bliver lidt påvirket af det bagefter...

Mit hovede var virkelig dobbelt størrelse i mange dage, og derfor har jeg også gemt mig bag et strikkeblad på billedet. Aske var helt død dagen derpå, så han tog en god lang lur på sin mor - det lille pus blev sur og "groggi", hvis jeg vågede mig væk fra ham ;-)

Nu er det søndag, og det hel mærkes ikke så slemt mere. Jeg har fundet strikkepindene frem igen - og vender tilbage i næste uge med lidt strikkesladder...

Skriv en lille kommentar

<- Vinteren 2006/07| April 2007 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry