123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Marts 2007| Sommer 2007 ->

April 2007


24. april - Ideer...

Tak for jeres søde kommentare til Askes trøje, - én får jo straks lyst til at strikke mere ;-)

Inspiration er mange ting. Min svigermor kom hjem med et strikket sjal med et meget fint lille hulmønster i, sidst hun var i Indien. Det hulmønster har jeg nu arbejdet videre med, og ideen er at lave sådan et stort trekantet sjal/plaid, man rigtigt kan putte sig i havestolen en kølig sommeraften eller i sofaen om viteren. Ét der egentligt er for stort, og derfor bare så hyggeligt. Hvad det ender med, ved ingen. Mine projekter har det med at ændre sig til hen af vejen.

En zebrastribet valkeprøve, bismarcksklumper og andre trekantede bolsjer, en mail fra en mor, der manglede et begynderstrikkeprojekt til sin datter, var med til at inspirere til et andet projekt, jeg er gået i gang med. Kan I ikke forestille jer en lille taske, der er stribet, og har form som en bismarcksklump? Jeg kan godt.

Og hvad er et godt begynderprojekt? For mig er det et projekt i uld, der er dejligt elastisk, og dermed skjuler de ujævnhedder, der er når man går igang for første gang. Valkning skjuler det sidste, så det bliver rigtigt fint. Pindestørrelse er vigtig. Jeg forstår ikke begynderprojekter på pind 9-10 stykker, for de er akavede at side med. På pind 2½-3 sker der for lidt. Så sådan en pind 4 til 6-7 ligger rimeligt godt i hånden og der sker samtidig lidt.

Tanken er at strikke en stor stribet retstrikket firkant, også få en lille bolsjestribet taske ud af det. Nu må vi se hvad det ender med. Jeg gemmer projektet til den kommende weekend, der skal tilbringes i bjergene nord for Madrid. En af Mads kammerater fylder 40 i dag, og det skal fejres med at besøge ham i en laaaang weekend (han bor i Madrid). Åh hvor jeg glæder mig til vi skal afsted på torsdag.

Vender tilbage i næste uge, med inspiration fra det spanske... Og forhåbentligt med en lille bolsjestribet taske. En krydsning mellem hindbær- og kakaobolsjer ;-)

Skriv en lille kommentar


20. april - Farveladetrøjen...

Jytte Slente strikkede de mest fantastiske farverige trøjer i sin påskeferie. Dem skal I nok skal få lov at se mere til.
Jeg blev super inspireret af hendes sammensætning af farver og strikkede "farveladetrøjen" til Aske i sidste weekend. Faktisk var jeg en pestilens af en hustru, fordi jeg liiiige skulle strikke et par pinde mere hele tiden. Men jeg var så spændt på at se den færdig. Den er strikket i 123 Silk Tweed og rigeligt stor, så den også kan bruges af den unge mand, den kommende vinter.

Her er vi lige på vej en tur ud i vores nye klapvogn, men mors nye printer skal flyttes først.
Og det er altså ikke nemt at flytte sådan en, selv om man har maaange kræfter.
Men i klapvognen, det kom vi...

Her til aften er vi endnu engang kommet til Møn, og søreme om ikke de første spæde spirer er tittet frem i køkkenhaven. Herligt at se. I morgen må jeg se at få sået lidt mere.

På strikkefronten har jeg fundet garn frem til et Forårstæppe. Min ene svigerinde venter sig med en lille pige til juni, og hun skal selvfølgelig have sit eget tæppe. Ligesom Askes tæppe, som vi har brugt, og stadig bruger, rigtigt meget, skal det strikkes i alpaka. Og da jeg ikke er den store fan af babypasteller bliver det i pink, lavendel, rød og orange Indiecita.

(Aske synes fotoopstillinger af garn er temmelig kedelige, - det er meget sjovere at kaste med garnet.)

Skriv en lille kommentar


10. april - Når knapperne gør en forskel - og et par færdige småprojekter...

Sidste sommer strikkede jeg Kim Hargreaves "Thyme", men den fik ikke den sommerkærlighed, som trøjen egentlig fortjener. Jeg har kigget på den mange gange, for at finde ud af, hvad det egentligt var, der var galt med den. Det var knapperne det var galt med. Nu er de ellers fine trækanpper skiftet ud med turkise perlemorsknapper, og selv om jeg ville have forsværget, at de blanke knapper ville være mig, så er jeg allerede begyndt at brugen trøjen meget mere. Der er en grund til at der er så ufatteligt mange knapper at vælge imellem. Det gør virkelig en forskel, hvilken knapper man bruger.

Knapperne til Timian købte jeg, da jeg alligevel var ude og købe knapper til Kathy. Kathy har som jeg nævnte sidst, været meget (meget) længe undervejs. Jeg slog de første masker op i juni 2005 - altså for snart 2 år siden. Men nu - tadadada - er den færdig (okay den mangler lige lidt damp på kanterne, men det må komme)...

Design: Kim Hargreave
Opskrift: "Kathy" fra Cork Collection fra Rowan
Størrelse: XL
Garn: 620 g Cork (Rowan) i farve 46 (Horison); 90 % uld og 10 % kunststof.
Pinde: 5,5 mm og 7 mm
Strikket til: Mig selv
Blablabla: Umiddelbart er jeg rimeligt godt tilfreds. Ærmerne kunne dog godt have været i hvert fald 5 cm længere, og jeg synes allerede den begynder at fnugge en smule, efter kun et par dages brug. Trods disse skavanker, tror jeg dog det bliver en trøje, der vil blive flittigt brugt. Der er ikke noget, som en rumpevarmer...

I går fik en masse computertid - Aske sov længe og legede godt - så jeg fik opdateret lidt i butikken. I kan se nyheder her. Der er blandt andet flere farver af New Zealndsk lammeuld, nye opskrifter, Indiecita (alpakagarn) er kommet i fire multifarvede varianter og så har jeg fået et nyt garn "Merci" på hylderne. En lækker blanding af uld og bomuld - perfekt til foråret og sommeren.

Det er den lyseblå Merci jeg bruger til Green Gable, der i øjeblikket er mit "ikke-tænke-strikketøj". Og det er så simpelt, at jeg kan strikke på det i bilen uden at blive køresyg ;-) Der er en hel del omgange tilbage endnu, men den vokser da stille og roligt.

Så til et par færdige smådesignprojekter. Pulsvarmerne var februars projekt, mens jeg strikkede bindesjalet i marts...

Design: Egen ide
Opskrift: Lepidoptera
Størrelse: One size
Garn: 30 g Koksgrå Indiecita (100 % alpakauld)og 25 g Multifarvet "forår" Indiecita (100 % alpakauld) Pinde: 2½ mm
Strikket til: Mig selv
Blablabla: Overraskende anvendelige ;-)

Design: Egen ide
Opskrift: SjalRoyal
Størrelse: One size
Garn: 330 g Unikat Royal (100 % merinould)
Pinde: 7 mm
Strikket til: Mig selv
Blablabla: Åh jeg er vild med farverne...

Skriv en lille kommentar


8. april - Parterapi og Snowdrophygge

Nogen tager på kroferie, andre tager i kurbad, og så er så vi nogen der anlægger køkkenhave - parterapi er vist mange ting, men både Mads og jeg hygger os gevaldigt med at gå og rode i jorden. Og vi har testet, at man kan kysse over rækkerne - så alt er i den skønneste orden.

I påskedagene er vi som I sikkert har gættet på Møn, hvor vi nyder at komme ud i haven. Mads er til de "grove" opgaver og så er han han frugtavlsmester. Der kan simpelthen ikke plantes tilstrækkelig mange forskellige sorter - den kære mand drømmer om sit eget private Pomet. Jeg har så fået hovedansvaret for såningen og kartoffellægningen i køkkenhaven. Og ja der er kommet frø i jorden til vinter- og sommergulerøder, pastinak, forskellige salater, spinat, rødbeder, sukkerærter, lagt stikløg mm.

Hyggestunderne går selvfølgelig med strik. Kathy er blevet færdig, men som sædvanlig har jeg ikke lige billeder klar endnu. Og da den var færdig, måtte jeg selvfølgelig igang med Snowdrop. Og jeg forstår egentligt godt at den er strikket af temmelig mange efterhånden. Hulmønsteret i starten er sjovt at strikke, og derefter går det bare derudaf på pind 6...

Glædelig påske.

Skriv en lille kommentar


1. april - Hvor blev marts måned af?

Vi kender det vist alle sammen. De dage der bare forsvinder, uden vi lige fandt ud af, hvor de blev af. Jeg kender det alt for godt, se bare på bloggens manglende indlæg de sidste to somre, så ved I hvad jeg mener. Den sidste halvdel af marts forsvandt bare. En 1 års fødselsdag, en uges influenza til undertegnede, nogle fantastiske dage hos familien Schwartz (se bare hvilke husdyr Fru Schwarts har i sin baghave...), og en solid omgang feber til lillemandan - første gang han sådan rigtigt har været syg. Hvor bliver de dog sølle, de små pus. Ja sådan forsvandt marts.

Der er jo nærmest gået inflation i Helga Isagers Snowdrop rundt omkring i det danske blogland. Men efter at have prøvet Helles friskeste eksemplar, synes jeg nu også lige jeg måtte ha´ sådan en, at gå foråret i møde med. Nu er jeg i den uhelidge situation at have læge lige i nærheden af Amimono, så da jeg havde Aske til lægen i fredags, kom jeg lige til at gå forbi. Ja og med hjem kom selvfølgelig et Snowdrop kit... Nu slås jeg lige lidt med Kathy - en cardigan, der snart har været to år undervejs. Når den er færdig, synes jeg, jeg fortjener lidt snowdrop-hygge ;-)

I øvrigt er både februar og marts måneds små designprojekter færdige, og jeg skal nok vise dem frem, når jeg lige får taget nogle gode billeder. April måneds projekt? Tja hvem ved? Måske vi skal ud i endnu en valket taske?

Jeg har for længe siden lovet Lene Sophie lidt billeder af Aske fra hans 1 års dag, og da de nu har ligget klar på serveren et stykke tid, kan I jo ligesågodt få dem. Aske på sin 1 år fødselsdag...

Skriv en lille kommentar

<- Marts 2007| Sommer 2007 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry