123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

Sommer 2007

<- April 2007| Efterår 2007 ->


6. juli - Viskestykker?

Hvis nogen synes bukserne har en vis ligehed med nogle viskestykker, de for nyligt solgte i Netto, er det nok ikke helt tilfældigt.

Mønster: Bukser (form 2) fra Meedom & Meedoms "Børnetøj 0-3 år".
Størrelse: 56 cl.
Stof: Et viskestykker fra Netto (eller rettere sagt 1½, for jeg klippede forkert...) samt lidt rib fra SkipperStoffer.
Syet til: Lillepigen (min lille ny niece, der endnu ikke har fået navn).
"Hot or not": Er der ikke lovlig meget plads til rumpen og lidt for korte ben? Må vist ændre et eller andet til næste gang...

Skriv en lille kommentar


4. juli - Piratstriber

Så har symaskinen spyttet to par stribede piratbukser ud...

Mønster: Piratbukser (form 2) fra Meedom & Meedoms "Børnetøj 0-3 år".
Størrelse: 86 cl og 92 cl.
Stof: "Esprit" striber fra Alexander Henry.
Syet til: Aske og Morgan

Skriv en lille kommentar


30. juni - To tøssegaver

Jeg får ikke strikket det store i øjeblikket. Måske det er sommerpausen, der er ved at intræffe sig, måske er det lysten til at prøve ideer af ved symaskinen, der plager. Jeg er dog blevet færdig med babytæppet til min svigerindes lille pige, som vi regner med at møde i den kommende uge. (På tirsdag er Stine to uger over termin, så hvis der ikke er sket noget inden, bliver den lille pige hjulpet lidt på vej, i sin lyst til at komme ud.)

Da jeg bredte tæppet ud i Kongens have for at fotografere det på græsset, hentede Aske posen med knækbrød i klapvognen og satte sig på tæppet. Jo han har fundet ud af, hvad den slags kan bruges til ;-)

Designer: Eget design
Opskrift: Forårstæppe (opskrift følger snarest).
Størrelse: 90 x 90 cm
Garn: 600 g Indiecita (strikket i dobbelt garn)
Pinde: 5 mm
Strikket til: "Velkommen-til-verden-gave" til Askes nye lille kusine.
Blablabla: Er selv vild med farverne, så det hå¨ber jeg også modtageren er.

Og en lille nederdel er det også blevet til...


Mønster: Letttere motificeret mønster på ballonnederdel fra Onion.
Størrelse: 116
Stof: Bomuldsstof fra Steges stofdealer (på Møn).
Syet til: Helena (Askes kusine) i 5 års fødselsdagsgave.
"Hot or not": Den har ikke helt så meget balloneffekt, som jeg havde regnet med, men det går an. Hvorvidt Helena synes om den, det må vise sig. Hun skal altid have lidt tid, til at se tingene an ;-).

Skriv en lille kommentar


22. juni - Kom lige til at lege...

Uha, først jeg fandt en pose med rester af Indiecita, og pludselig havde der samlet sig syv farver i en lille punke, som på en eller anden måde gerne ville være en trøje til Aske. Regne lidt, måle lidt - lege med stribegenratoren. En ide og en opskrift begyndte af tage form.

Var det det jeg skulle i dag. Næ, jeg skulle læse til specialet - fik også læst lidt, men det der garn, det fristede altså lidt.

Og ja du læste rigtigt. Aske har fået vuggestue plads, barselsorloven er slut - jeg er igen studerende. Specialestuderende ovenikøbet. Indrømmer det er lidt af et bjerg der skal bestiges. - Men tanken om at jeg næste efterår (altså i 2008) kan få et papir, hvor der står jeg cand et eller andet lokker lidt. Tænk at blive færdig.

Skriv en lille kommentar


19. juni - Det blev lidt stort, men

ellers er jeg ganske godt tilfreds. Jeg har syet et lille sæt til Aske i strækstof med lommer ribkant og det hele ;-)

Det er endnu et projekt fra Meedom & Meedoms børnetøjsbog. Måske er det fordi jeg er strikker, men det tog lang tid inden jeg fandt ud af at "længden" på en ribkant er. Længden er det jeg ville kalde bredden, når jeg strikker, men nu forvirre jeg mere end godt er.

Mønster: Bukser og sweatshirt (med t-shirt længde og raglanærmer) form 2 fra Meedom & Meedoms "Børnetøj 0-3 år".
Størrelse: 86 cl plus det løse. Jeg fik vist ikke helt trukket tilstrækkeligt fra grundmønsteret som kompentation for ribkanterne.
Stof: Rib og bomuldsjersey fra Skipperstoffer - og helt ærligt, det er temmeligt lækkert det stof. I øvrigt købt for et par år siden, med planer om langærmede t-shirts (som så ikke er en t-shirt, I know) til undertegnede, men det projekt blev aldrig tilnoget.
Syet til: Aske
"Hot or not":Stort men hot.

Skriv en lille kommentar


12. juni - Jeg har snoldet

Se hvad den rare postmand havde med til mig idag...

Stoffer fra det store udland på den anden side af det meget store vand. Det er Mettes skyld. Hun viser altid de fedeste stoffer frem, og har være så uforskammet at friste med links også. Glæder mig allerede til at sætte mig ved symaskinen og lave rigtige drengebukser. Edderkoppespindet er i lidt kraftigere stof, så det må nok vente til efteråret, men de andre vil være fine til sommerbukser - eller hvad der nu kommer ud af det.

Tusind tak for lækker inspiration Mette.

Skriv en lille kommentar


11. juni - Vil I være søde at hjælpe Ane?

Ane Rasmussen er studerende ved Tekstilseminariet, og er ved at lave en kulturfagseksamen om strikkekultur. I den forbindelse har hun lidt spørgsmål, som hun meget gerne vil have svar på fra forskellige der strikker.

Du kan finde spørgsmålene her i Word-format, så kan du bare fylde dine svar ind og maile dokumentet til Ane. Har du ligesom undertegnede en "Word-fri" maskine, findes spørgsmålene her i pdf-format - så svare du bare direkte i en mail til Ane. Du kan nummere dine svar (altså skriv svar på spørgsmål 1 ud for et 1-tal osv.) Ane's mailadresse er ane@kabelmail.dk

Skriv en lille kommentar


9. juni - Jeg har s... fundet symaskinen frem

Ja, her tror I nok jeg vil skrive om den internationale strik-ude-dag, men da vi er flugtet ud af byen, deltager jeg slet ikke i år. Og den er faktisk helt gal, for det handler ikke engang om strik, men om syning. Ja det utrolige er sket: Jeg har fundet min farmors gamle symaskine frem, som er en god forholdsvis moderne Singer årgang 1980 vil jeg tror. Og - tadada - jeg har begået et par sommerbukser til lillemanden:

Helle fik lokket mig i gang efter Meedom & Meedoms skønne børnetøjsbog med vejledning til sy-analfabeter... En lille faktaboks kan vel gå an selv om det er syning det drejer sig om.

Mønster: Bukser form 2 fra Meedom & Meedoms "Børnetøj 0-3 år".
Størrelse: 86 cl (Aske er ca 87 cm høj, så det passer meget godt med at størrelse 86 passer fra børnene er 86-92 cm høje, som anvist i bogen.)
Stof: Et stykke provencestof jeg engang har købt med hjem fra en ferie (i Provence ;-).
Syet til: Aske
Blablabla: Der er rigeligt plads til rumpen - tror også der kan være en stofble, hvis nogen bruger det. Længden er fin, de er fint lange nu. Jeg har lavet løbegang til elastik nederst i hvert bukseben - den fjerner jeg så når Aske lige er blevet lidt længere (det går jo stærkt). Jeg har sat en 3 cm bred elastik i taljen, frem for den anviste på 1,5-2 cm, da jeg godt kan lide breeeede elastikker i taljen på Askes bukser.
"Hot or not"Hot.

Skriv en lille kommentar


27. maj - Kureret for sokkeonitis

Britt har lidt af startitis og jeg er ved at blive kureret for sokkeonitis. Det hele startede med en opskrift på sokker nedefra og op i det nyeste IK. Jeg fik helt vildt lyst til at prøve. Har kun strikket sokker på en måde, og det var måske på tide at prøve noget nyt. Nu var der bare det ved det, at jeg havde 1½ par sokker liggende til mig og 1½ par sokker til Aske. Jeg tog begge par næste færdige sokker med til Bornholm i sidste weekend, og tog to par færdige sokker med hjem. De er begge stribede admiraler...

Sé det gik jo meget godt. Og rask gik jeg igang med Ann Budds nedefra og op sokker fra IK. Her gik det rimeligt helt frem til hælen, som så blev hullet som en bedre schweiziske emmentaler... Det kan jeg desværre ikke leve med, og da tåen heller ikke var helt i top, valgte jeg at trævle op. Opslagningen var ny, og den var tilgengæld fin. Den vil jeg helt klart bruge en anden gang.

Så var det jo at Jaywalkersokkerne fristede. Fuld af optimisme gik jeg igang. Kanten bøfler lige lovlig meget efter min smag, men siksakstriberne er herlige. Så skulle man jo tror alt var godt, men de er for små. Jeg valgte ellers den store størrelse, og strikker lidt løsere end den angivne strikkefasthed, men de kan ikke trækkes forbi min øøøøndige hæl. Der findes jo jumbostørrelser, men jeg er ærligt talt ved at være klar til at par helt almindelig sokker. Gider ikke prøve flere flotte mønstre... Garnet må gøre arbejdet.

Og lige til Bodil. Den herlige have, billederne i sidste indlæg er taget i, er Bente og Niels'es have. Mads morbror som vi besøgte på Bornholm i sidste weekend. Og ja, det er en flot blomstrende klematis på det første af billederne.

Skriv en lille kommentar


24. maj - Snowdrop

Som sædvaneligt flyver tiden afsted. Vi er tilbage i København efter at have tilbragt flyvedagene i Svaneke.

Der sker ikke store ting på strikkefronten. Snowdrop har snart været færdig en lille månedstid, så det må være på tide at vise den frem...

Designer: Helga Isager
Opskrift: Snowdrop
Størrelse: Small/medium (Det er mok første gang nogensinde jeg strikker en størrelse hvorvi betegnelsen "small" indgår. Så ja, den er meget stor i størrelsen.
Garn: Kid Mohair og MI's højlandsgarn.
Pinde: Pind 4 og 6 mm
Strikket til: Mig
"Hot or not"Hot
Blablabla: Som mange andre, har jeg valgt en anden aflutning end de 11 cm rib opskriften foreskriver. Jeg har strikket tre omgange rillestrik, og derefter lukket af.

Har i øvrigt lovet Frk. Isager at fortælle, at kittet kan købes hos Amimonos forhandlere, eller ved at skrive en mail til Amimono.

Skriv en lille kommentar


12. maj - Green Gable

Jeg har desperat søgt efter ledig tid til at opdatere bloggen, men der har hele tiden været et eller andet der var vigtigere. Nu tager jeg skyklapper på, ser ikke alt rodet, de opskrifter der burde skrives, vasketøjet og alt det andet. Nyder at være alene. Aske sover og gemalen er i "madklub" - hvilket han har været med jævne mellemrum siden de startede i 1.G - og det er nu 24 år siden... Mine jazz-pop-cd'ér kører: Norah Jones, Cæcilie Nordby m.fl. Åh det er så hyggeligt og afslappende.

Green Gabel er blevet færdig og den er super behagelig at have på. Faktisk så behagelig at jeg overvejer en nattrøje i garnet...

Designer: ZephyrStyle
Opskrift: Green Gable
Størrelse: Large (med en brystvidde på 100 cm ligger jeg lige mellem en størrelse medium og en størrelse large. Valgte at strikke den i størrelse large - og dermed sidder den ikke helt så stramt på mig, som på den yndige model på opskriften.;-)
Garn: 268 g Lyseblå Merci (Strikket med dobbelt garn).
Pinde: Pind 4 og 3½ mm
Strikket til: Mig
"Hot or not"Hot - tror så absolut den vil blive flittigt brugt.

Til dem der er i tvivl om vask af strik i Merci, kan jeg fortælle at jeg vasker det ved 40 grader sammen med resten af familien GH's tøj - og derefter ryger det i tørretrumbleren. Og det holder det rigtigt pænt til. Langtidsholdbarhed kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om endnu. Skal dog gerne give jer min uforbeholdne mening, efter en sommers flittig brug af GG.
Minder mig i øvrigt om, at blandt andet Helle har spurgt til farveudbudet af Merci. Og ja der er håb forude. I løbet af sommeren og senest til efteråret kommer der flere farver :-D.

Nu vil jeg lave mig en kop the, nyde roen og et par pinde strik, inden jeg vil putte mig ind til Aske og begive mig til drømmmenes land. Ha' en fantastisk søndag.

Skriv en lille kommentar


1. maj - Lidt billeder fra weekenden...

Så er vi vel hjemme igen efter en fantastisk dejlig weekend i bjergene lige nord for Madrid. Ud over vi kom afsted 1½ døgn for sent på grund af SAS strejken, gik alt vældig fint. Vi nød de skønne omgivelser og Aske nød at være sammen med begge sine forældre hele dagen. Vi besøgte et område der sjældent er besøgt af internationale turister, men området er meget populært for folk i Madrid at tage på weekend i. Vi boede i Rascafria der ligger 100 km nord for Madrids centrum. Området byder på skisport om vinteren og er dejligt svalt om sommeren sammenlignet med Madrid der ofte har 30-40 grader...

Det blev ikke til det helt store indenfor strik. Jeg fik strikket bolsjetasken, men der skal lige lidt småjusteringer og en 2. udgave til, inden I får lov at se den. Også fik jeg - i hvert fald startet på - at lære Thomas på 7 at strikke. Han styrede pindene og jeg "slog" garnet om. Der var tale om trehåndstrikning af fineste slags. Og Thomas's pindsvin fik et nyt halsterklæde.

Herhjemme byder hverdagen på mere strejke: Postbudene i indre by synes ikke de skal dele post ud i øjeblikket, så jeg får ikke varer hjem, hvilket er temmelig irriterende. Men de bliver vel ikke ved for evigt.

Skriv en lille kommentar

<- April 2007| Efterår 2007 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry