123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Sommer 2007| December 2007 ->

Efterår 2007


15. november - Om Gathered Pullover, Ravlery, database, strikkefeer mm.

De der modeller fra IK... - to tråde lammeuld passede perfekt til Gathered Pullover. Den er ikke svær, så det går derudaf. Glæder mig til den er færdig.

Og jeg har oprettet den som projekt på Ravelry. Der er jo delte meninger om Ravelry i blogland. Nogen synes det er fantastisk, andre er knapt så begejstret. Jeg kan ikke lade være at være lidt fascineret. Jeg synes det er sjovt at se, at der rundt omkring i verden, er nogen der sidder og strikker den samme opskrift fra IK, som jeg gør. Og se hvem der ellers arbejder med det samme garn. Jeg er så meget computernørd, at jeg synes det er fantastisk med en stor database der kun indeholder garn og opskrifter. Det er da en opslagsværk der vil noget. Forumdelen virker lidt død, men opslagsdelen, den synes jeg er meget fin. Også var der én, der havde været så sød at oprette en af mine opskrifter derinde, så jeg kunne finde mig selv som designer. Sådan tænker jeg aldrig på mig selv, og nok derfor var det sjovt at se mit navn som "designer" ;-). Nu har jeg så fået knyttet mit brugernavn på mit rigtige navn, så jeg kan ligge billder ind på mine opskrifter. Det ender jo med at jeg lære at bruge flickr...

Da jeg igår, blev et år ældre end sidste år på sammen dag, fik jeg en dejlig gave af min kære mand. Og det er også godt nyt til jer bloglæsere, for jeg fik nemlig en Mysql-database til bloggen her. Hjemmelavede gaver er nu det bedste ;-). Det betyder at min blog kan modaniseres, således at det bliver muligt at få f.eks. RSS-feed til bloglines mm. Herlig gave (min kære mand var også meget træt om morgenen, havde nemlig siddet oppe og kodet efter jeg var gået i seng ved midnatstid på valgaftenen ;-). Det bliver hverken færdigt i dag eller i morgen, men det er på vej.

Sidst men ikke mindst søger jeg strikkerfeer. Det skal være strikkerer, der har lyst at strikker modeller op. Dels modeller efter en færdig opskrift, og dels modeller der arbejdes med (både for mig, og for en af de designere jeg samarbejder med). Dvs hvor der er en ide, men opskriften ikke er helt færdig. Du/I skal strikke rimeligt hutigt, så det ikke tager alt for lang tid med en model, strikke regelmæssigt og kunne montere ordentligt. Har du lyst - eller kender du en der har, så send mig en mail. Eller kan du oversætte strikkeropskrifter fra dansk til engelsk, så hører jeg også meget gerne fra dig. Begge job aflønnes efter aftale.

Skriv en lille kommentar


10. november - Det er bare svært at nå det hele...

Nogle gange er det bare svært at nå det hele, tiden flyver og man opdager det er tre uger siden man sidst har opdateret sin blog. Sidst skrev jeg om, at jeg skulle til at starte på "Stikkelsbær" fra Hønsefødder og gulerødder og det gik også rigtigt fint. Garnet blev lynhurtigt til ryg, men så var det lige, at den var temmeligt lille (den er fotograferet ovenpå den vest jeg fornylig strikkede til Aske).

Jeg ved ikke helt hvad der gik galt. Eller det ved jeg faktisk godt. Jeg lavede en fin strikkeprøve - den var for løs. Derfor strikkede jeg endnu en prøve på pind 2½, og det passede perfekt. Så strikkede jeg derudaf, og det var først da ryggen var helt færdig, at jeg opdager, at der ikke er taget højde for at strikken trækker sig sammen om de lodrette "striber". Hmrf. Havde jeg dog bare strikket derudaf på pind 3 uden at tjekke strikkefastheden, eller strikket i størrelse 4 år, så havde det været fint. Men nu er den for lille. Derfor har den været i skammekrogen. Jeg tror nok den skal frem igen, det er jo ikke første gang undertegnede har redet en trøje, der er for lille, ved at lave dem om til en vest. En stikkelsbærvest er vel ikke så ringe endda.

Men den manglende stikkelsbærsucces gjorde, at jeg gik lidt i stå. Jo Sharp garnet dukkede ikke op som det skulle, og ja jeg trængte til noget simplet. Sokker er godt. Sokker til Aske er rigtigt godt.

Opskrift: 44 m; skaft: 15 p rib og 35 p glat; hæl: 14 p hælkappe, 8-14; fod: 38 p glat, indtagning på hver 6.
Størrelse:25 ???
Garn: 35 g Admiral Ombré - 1580
Pinde: Pind 2½.
Strikket til: Aske

Men så var det da godt, at Interweave Knits dukkede op. Det har da bestemt hjulpet at skifte chefredaktør. Jeg synes, at det er det bedste numre, der har været længe. Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg har sidst har haft lyst til at slå op til to af modellerne med det samme.
Aske fattede straks sin mors store interesse for bladet og kidnappede det. Lagde sig mageligt på sofaen og begyndte at læse IK ;-). Ungen er også ved at være god til at vinde garn op. Det skal bare "grundt, grundt, grundt" ligesom "hjulene på bussen drejer grundt, grundt, grundt..." De er sgu da sjove sådan nogle unger.

Men somt nævnt er jeg helt skudt i to af modellerne. Ved egentligt ikke helt hvorfor. Jeg har lavet en strikkeprøve til Colette Pulover i Arwetta ekstra fin merino, men selv om det ser ud til at passe meget fint, så har jeg altså et problem med superwashbehandlet garn. Jeg kan bare ikke lige forlig mig med tanken om det er pakket ind i plastik. Gode argumenter for hvorfor det er fantastisk søges :-D. Og jeg mener det. Skriv endelig, så jeg kan komme mig over min fobi. Garner er i øvrigt i restordre i de farver jeg gerne ville bruge, men der er håb om de dukker op inden for længe - tror jeg.

Også drømmer jeg om Gathered Pullover i enten to tråde lammeuld eller én tråd lammeuld og en tråd kid mohair. Må lave flere strikkeprøver ;-)

Jeg mangler at svare på en masse spørgsmål fra sidste indlæg. Ingrid du kan godt bruge NZ lammeuld til blebukser, de skal "bare" lanolinbehandles en 3-4 gange inden de er helt gode. Dobbelstrik Camilla er når man strikker to "retsider" på en gang. Der er en fin gennemgang på knittinghelp.com (lidt nede på siden). Og sidst Lene Sophie - de syltede græskar spiser vi ligesom man spiser syltede asier.

Skriv en lille kommentar


19. oktober - Når man høster græskar, er det efterår..

Vi havde den mest vidunderlige i weekend sidst det var tid for det, og nu står endnu en for døren. Vi fik høstet græskar og syltet...

Jeg syltede et stort køkkengræskar, som min kære mand huskede at have fået det hos "Moster Rie". Bare for jeg kan finde opskriften til næste år, skriver jeg den lige her...

Syltet karrygræskar ala Moster Rie

1 stort køkkengræskar (9 kg inden det blev skrællet og udkernet) skæres i rimelige stykker - lidt større end de gængse købeasier.

Lagen koges af:
1 liter økologisk eddike
6-7 dl vand
1 pose syltekrydderrier (sennepsfrø, peberkort, chili mm)
80 g karry
1200 g rørsukker.

Når lagen koger, kommes ca 1/3 af græskaret i. Når det er kommet i kog igen, hældes det på kogte glas. Når der ikke kan stoppes flere græskarstykker ned i glasset, hældes der lage på til de er dækket - hvis de da ikke allerede er det. Dette gentages indtil der ikke er mere græskar. Det vil sige den samme lage i gryden bruges flere gange.

Også var det weekenden hvor Aske dobbeltstrikkede blebukser endelig blev færdige...

Opskrift: Der findes et utal af opskrifter på blebukser, men jeg har ikke set nogen i dobbeltstrik. Så det her er en af de helt traditionelle, bare strikket i dobbeltstrik. Der er slået 116 masker op i dobbeltgarn. Strikket en almindelig ribkant. Derefter delt op til dobbeltstrik. Strikket ca 25 cm og delt til benenen. Sluttet af med en ribkant i dobbeltgarn.
Størrelse: Passer en stofblenumse på ca 59 cm... (der hvor den er bredest)
Garn: New Zealand Lammeuld i forårsgrøn og orange
Pind: 3 mm.
Strikket til: Aske.
"Hot or not": Havde egentlig regnet med den grønne side skulle være "retsiden", men den orange er federe, så det bliver den udaf - og ellers kan de jo vendes. De kan forbedres lidt i 2. udgave, men ellers er jeg nu rimeligt tilfreds.

Og denne weekend. Jamen den står på Møn igen. Og jeg tror jeg skal strikke "Stikkelsbær" fra Hønsefødder og gulerødder til Aske. Havde egentlig lavet en fin strikkeprøve til noget "eget design" i Admiral Bambus, men det må vente. Jeg vil strikke (en stribet??) stikkelsbær til Lillemanden. Kan bare ikke lige finde ud af om det skal være en størrelse 2 eller 4 år. Må lige måle lidt, når han er hentet ;-).

Skriv en lille kommentar


12. oktober - Babysokker og Kulturnat

Min veninde fødte en lille søn i går, og heldigvis er de små babysokker klar til at komme afsted til Stockholm. De er blevet næsten ens. Jeg hader næsten ens. Ens er fint, forskellige er fint. Men næsten ens er ikke godt. De skulle have været forskellige, men uden lige at lægge mærke til det, passer det næsten med, at der bliver en babysok på én mønsterrapport. Det er noget rod ;-)

Opskrift: Øby: Strik og sy til den lille ny.
Størrelse: 0-4 mdr.
Garn: Admiral striber fv 1600.
Pind: 2½ mm.
Strikket som: Lille barselsgave.
"Hot or not": Baby ragsokker er jo kære, men hælen: Ak ja - jeg bliver fristet til at prøve autohælen en gang imellem, men den er ikke så god, som den gode gamle...

Resten af barselsgaven må vente lidt, da jeg venter på stof. Det er sendt fra Frankrig den 7. oktober, så det må da snart være her ;-)

Også vil jeg da lige reklamere for svigermors forretning. I anledning af Kulturnatten kigger strikdesigner Lotte Kjær nemlig forbi (hende med "Slip maskerne løs"). Hun strikker og viser frem fra klokken 18-22.
Og når I nu er dernede, så husk lige at få dem til at vise jer "Butapana" - det er japansk strikdesign, og det er lidt fedt. (Bare sig at I har læst her, at I skal se på japanks strik, så skal de nok guide jer ;-)). I øvrigt plejer der at være rødvin og juice, hvis familien trænger til lidt, mens I gransker strik.
Jeg kommer lige derned ved 18-tiden, og ser hvad Lotte har med. Men ellers er kursen sat mod Møn. Vi har ikke været der siden først i september, og det er alt, alt for længe siden. Vi skal ned og se på alle mandens græskar, ned og hygge, lave pickles, banderolere garn og selvfølgelig strikke. Ih hvor jeg glæder mig.

Skriv en lille kommentar


7. oktober - På besøg hos 80 strikkende quinder...

Der blev råhygget og strikket, strikket og strikket lidt mere. 80 quinder var samlet til Webstrikkernes årlige festival. Sidst jeg var med var i 2004, så det er lige lidt tid siden... Jeg var med som lørdagsdeltagere og kørte til Næstved Vandrehjem i går morges med bilen fyldt af garn. Det var næsten svært at få plads til min egen strikkekurv, men det lykkede ;-)

Det er svært at tage billeder af 80 strikkere, men forestil jer bare,at der sad nogen og strikkede overalt...

Og Bente sad ved sin rok og spandt det fineste garn.

Jeg forelskede mig helt og aldeles i et af Bentes garner - en blanding af silke og alpaka, det garn var bare så smukt. Jeg købte det ikke, men det bliver ved med at spøge i mit hovede - jeg kan slet ikke slippe det. Hvis din vej skulle komme forbi noget af Bentes garn, kan jeg kun anbefale, at lade være med at gramse på. Det er farligt, det er alt for lækkert.

Og jo så havde jeg jo lige så meget af min butik med, som kan være i en bil...

Tak for en hyggelig dag. Det var bare dejligt.

I morgen kommer endnu en uge. Og det er en uge, hvor både Hendes Verden og Familie Journalen skal indkøbes. Jytte Slentes stribetrøjer kommer i hendes verden, og der skulle være en reportage fra Fanø Strikkefestival i Familie Jornalen ;-)

Skriv en lille kommentar


30. september - Grønt er godt for øjnene...

Eller hvordan er det nu det er? I hvert fald synes jeg, jeg nemt forfalder til de grønne garner i øjeblikket.

Aske nye vest er mit teststrikketøj. Det var Jo Sharp's Silkroad DK der skulle testes, inden de sidste ting faldt på plads omkring distribution af Jo Sharps design og garner i Skandinavien. For jeg er nemlig blevet Skandinavisk distributør af Jo Sharps lækre sager. Åh hvor jeg glæder mig til det første garn kommer hjem i løbet af de næste par måneder.

Mønster: Eget design ;-)
Størrelse: 92 cl.
Garn: Jo Sharp Silkroad DK (85% uld, 10% silke og 5% cashmere).
Pind:. 3½ og 4 mm.
Strikket til: Aske.
"Hot or not": Garnet er ualmindelig lækkert. Og for en gang skyld er pasformen lige i øjet.

Det er faktisk et stykke tid siden vesten blev færdig, og lige i øjeblikket bliver det kun til småprojekter. Tror simpelthen jeg er for inspireret. Der er alt for mange ideer, så det bliver kun små ting jeg kan samle mig omkring.

Aske mangler lidt til at holde sig varm i halsen, så den forårsgrønne lammeuld blev fundet frem til en halsedisse. Første udgaven blev dog for stor (jeg kan passe den), så jeg må på den igen. Deraf dimserne i halsedisen - jeg skulle lige se hvor meget mindre 2. udgaven skal være.
Også er starten gået til et par små babysokker - endnu et lille grønt projekt. Min gode veninde har termin den 13. oktober, og det er lige det eneste jeg kan samle mig om i øjeblikket. Så må det bliver til lidt mere på et andet tidspunkt.

Og tusind tak for jeres mange kommentarer. Jeg forsøger lige at svare på et par af dem. Ulla og Jeanette - nu skulle siden gerne være pop-up fri. Hvis ikke, høre jeg meget gerne om det. De stribede mangefarvede trøjer er Jytte Slentes seneste design i 123 Silk Tweed. Opskrifterne kommer snarest muligt i butikken - og i Hendes Verden i uge 41 ;-) Nederdelen er endnu et af Rachel Søgaards fine designs, og den skal også nok komme i butikken.

Og jeg ved også godt jeg er blevet tagget - jeg ved bare ikke helt hvad jeg skal svare, så dem kommer senere...

Skriv en lille kommentar


27. september - En fantastisk weekend

Her henad torsdag er jeg langsomt ved at komme mig, efter en fantastisk strikkefestival på Fanø. Det var bare så fedt at møde en masse strikkere, og stemningen var absolut i top hele vejen.

Vi ankom til Fanø sent torsdag aften (vi nåede færgen 23.30), og fik fundet sommerhuset efter et par rundter rundt i en meget mørk Sønderho. Næste formiddag tog vi det bare stille og roligt, vi kunne alligevel først komme til at stille stand op klokken 12 (skulle åbne klokken 15). Vi havde fået det - skulle det vise sig - heldige indfald, at det nok var smart at køre bilen med alle varene ind til Sønderho, et par timer før vi skulle stille op. Bare sådan for at være sikre på, at vi ikke skulle bære tingene for langt.
Da vi sad klar i bilen ved 10-tiden var den helt død. Og jeg mener helt død. Ingen strøm overhovedet. Vi tog en runde til alle naboerne, men ingen havde startkabler. Egentlig havde vi det selv, men det lå under alle varene, og bagsmække kunne ikke åbnes uden strøm :-§. Min svigerinden skulle komme også, men de ville først være fremme ved 13-14 tiden, og vores stand er altså ikke hverdens hurtigsted at stille op, så det kunne vi ikke vente på... Heldigvis kunne det lokale autoværksted i Nordby hjælpe os. De kom og startede den klokken 12. Og klokken 12.30 var vi klar til at stille stand op. Det var vi så færdig med lige i tide til det gik løs. Klokken 14.58 så standen fin ud... Den ændrede udseende lidt undervejs. Vi havde nemlig flere modeller end giner med, så de måtte bytte lidt plads efter tur.

Billeder. Kan I holde ud at se billeder? Ja ellers må I jo skifte kanal ;-)

Jeg glæder mig allerede til næste gang, og det selvom jeg endnu ikke er færdig med at pakke ud endnu. Som det ser ud nu, bliver det først i 2009, men den endelige beslutning er vist ikke helt taget endnu. Vi må se.

I aften vil jeg helt vildt gerne afsted til strikkecafe, men manden skranter og Aske trænger til sin mor. Men hvis de begge sover tidligt, kan det jo være jeg kan snige mig ud ved 20-tiden. Ellers må det bliver næste gang.

Skriv en lille kommentar


15. september - Mon det kan friste en garnsvag sjæl?

Normalt er mit garn jo kun noget jeg viser frem på nettet. Mit lager er absolut intet showroom, selv om jeg egentlig selv godt kan lide at være i min mørke og uhyggelige garnkælder. I starten forestillede jeg mig altid at der lå en død mand for enden af gangen, når jeg kom derned, men nu har jeg været der så uendelig mange gange, at det hele er mere tiltalende. Og så hjælper det jo der er en masse garn ;-)

Lagersystemet består normalt af en frygtelig masse klapkasser, og kun fordi jeg lige ved hvor de forskellige garner ligger, er det muligt at orientere sig. Måske jeg en dag skulle skrive på mere end en enkelt eller to kasse, hvad der er i dem???

Nå det korte og det lange er jo, at i næste weekend går det løs på Fanø Strikkefestival, og der er garnet nødt til at våge sig ud af klapkasserne, og rigtigt ligge og gøre sig til, så det kan friste...
Reolerne er i år på forsøgsbasis pakket hjemmefra. Og i aften syr jeg 6 store "kondomer" i strækstof, der kan trækkes ud over reolerne, så garnet ikke rasler rundt i hele bilen. Spændt på om det virker :-§

Strømpegarn

Alpaka, Blueface Leicester og Gotlandsk Pelsuld.

123 Luna Wool og Kid Mohair

Arwetta ekstra fin Merino og Merci

New Zealand lammenuld

123 Silk Tweed og Admiral Bambus

Også kommer der kurvene med tilbudsgarn, alle de opstrikkede modeller, ekstra garn til at fylde op i reolerne, ginerne, strikkepindende, plastikposer, pengekasse, fluesmækker og den milion andre småting man lige skal huske at have med... Må hellere se at komme videre.

Skriv en lille kommentar


12. september - En opdatering?

Hvis der skulle være en enkelt eller to tilbage, der endnu tjekker denne blog for opdateringer, så beklager jeg mine manglende skriblerier. Jeg skal åbentbart have nogle månede hvert år, hvor jeg fuldstændigt glemmer, at jeg har en blog. Tror måske det er med til, at jeg få den opdateret resten af året, om end det ikke er helt så flittigt, som da jeg begyndte at blogge. Men jer der har været her flere gange, er vist ved at være temmelig træt af viskestykkebukser, så jeg må hellere vise lidt andet frem.

I sommerens løb er det ikke blevet til det helt store, men lidt er det da alligevel blevet til.

Mønster: Bukser (form 2) fra Meedom & Meedoms "Børnetøj 0-3 år".
Størrelse: 56 cl.
Stof: Bomuldsjersey fra Skipperstoffer
Syet til: Lillepigen (min lille ny niece).
"Hot or not": Faktisk helt okay.

Så har jeg været helt og aldeles copycat og kopieret en af Lottes fantastiske nederdele. Håber jeg bliver tilgivet.

Mønster: Har luret Lottes billeder.
Størrelse: ca 116 cl.
Stof: Diverse bomuldstoffer, heriblandt de berøgtede viskestykker fra Netto.
Syet til: Helena (min anden niece).
"Hot or not": I modsætning til ballonnederdelen jeg syede tidligere på sommeren, er den kleinsmekkercopycat faldet i den unge frøkens smag. Der er nemlig "strut" i den, også kan man godt bruge den.

Aske var også vild med den, men alligevel blev den foræret væk... (onde mor)

Og her i huset er vi også overgået til stofbleer. Ene og alene fordi det er en luksus at give ham på. Det er sgu federe at give blød velour på, end en stiv papirsble ;-). Men blebukser skulle der til. Første par blev lavet temmelig hurtigt. Strikke, strikke, strikke med NZ lammeuld på strikkemaskinen. Valke lidt. Klippe lidt. Sy lidt. Og vupti et par uldshorts havde set dagens lys.

Mønster: Bukser (form 1) fra Meedom & Meedoms "Børnetøj 0-3 år".
Størrelse: 86 cl.
Stof: Uldstof strikket på strikkemaskinen af NZ lammeuld.
Syet til: Aske.
"Hot or not": I orden. Lidt forbedringer følger til 2. udgave, men de fungere fint til dagsbrug.

Så mangler jeg vist lige at vise en enkelt ting frem, men det på lige vente til næste omgang.

Skriv en lille kommentar

<- Sommer 2007| December 2007 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry