123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

December 2007

<- Efterår 2007| Januar 2008 ->


25. december - Glædelig jul

Vi kørte til Møn i fredags og har haft nogle fantastisk hyggelige dage med at gøre klar, og bare råhygge. Jeg har bagt æbleskiver - med æbler i. Dét er en god spise. Når man først har smagt dem med æbler i, så er der ligesom ikke nogen vej tilbage. Men det er nu kun hernede på Møn vi laver den slags overskudsting - lidt ligesom pandekager, det får vi heller aldrig hjemme i København.

Vi har lavet konfekt og børnene har set julefjernsyn. Fjernsyn har vi heller ikke hjemme i Kjøbenhavn, så det kigger Aske altid forbavset på et stykke tid, og så leger han ellers videre. Han er endnu ikke gammel nok til at koncentrere sig om det.

Der blev stegt gæs, spist og åbnet julegaver. Aske var meget begejstert over sin ny dublo-mejetersker - når man fylder den med legoklodser og åbner den i bunden, kom klodserne væltende ud igen. Tænk engang. Den der tyngdekraft er da utrolig ;-)

Og strik. Ja der er da også blevet tid til lidt, men jeg tror det bliver mere i de kommende dage. Eller det håber jeg, for ryggen til Fair Isle Cardigan fra Jo Sharps Knit 3 har taget en uge, og da jeg lige regner med at nå en trøje mere inden 12. januar, så må der jo godt komme lidt mere fut i pindene. (Der er forhandlermesse i Vejle den 12.-14. januar, og jeg har lige her i sidste øjeblik fået en stand der, så der skulle ligepludselig strikkes modeller op. Heldigvis har min mor, og andre kærlige hjælpsomme mennesker, lovet også lige at strikke en model - jeg så låner og viser frem på messen.)

Det er første gang jeg strikker tofarvestrik fra vrangsiden (har ellers kun strikket rundt på rundpind eller dobbeltstrik), og man kan godt se på ryggen, at jeg er blevet bedre undervejs. Men det ser rimeligt ud - mest grundet de første pinde tog en krig. Bente T har ellers vist mig, hvordan man kan strikke mønsterstrik fra retsiden, men jeg havde ikke tålmodighed til, at strikke nok med den nye teknik, til at blive hurtig, så det blev "almindelig" vrangstrik bare med to farver.

Og sidst: Glædelig jul til jer alle, jeg håber i får nogle fantastiske hyggedage med familie, venner og strikketøj ;-)

Skriv en lille kommentar


10. december - Om et luksusproblem, Gathered Pullover og almen sniksnak ;-)

Jeg har noget nær det største luksusproblem en strikker kan have. Jeg havde ellers næste givet op. Troede aldrig det super lækre Jo Sharp garn ville dukke op. Tænkte, det Scandinaviske marked er for lille, de glemmer os til fordel for det store amerikanske marked. Men det gjorde de ikke. Lige pludselig fik jeg besked om, at garnet var sendt afsted, og nu ligger der adskellige kilo toplækkert garn i kælderen, klar til at sende ud. Nu kan jeg sådan helt for alvor kalde mig Scandinavisk distributør af Jo Sharp. Jeg er helt ærlig stolt af det lykkes. Stolt af, at de ville samarbejde med mig - og temmelig spændt på, om jeg kan løfte byrden. Jeg synes det er lækkert, men jeg skal jo lige overbevise de Skandinaviske strikkebutikker om, at det er et garnmærke, de selvfølgelig er nødt til at have på deres hylder ;-) Så spørg endelig efter det i din ynglingsstrikkeforretning, hvad enten den ligger i Danmark, Norge eller Sverige :-D Første forhandler er dog på plads. Sidst i denne uge kan du finde Jo Sharp Silkroad DK Tweed hos Birthe P i Garngalleriet i Ry

Nå men tilbage til mit luksusproblem. Jeg kan slet ikke bestemme mig til hvilken model jeg skal slå op til. Jeg vakler mellem de fem modeller ovenfor. Tror det ender med Fair Isle Cardiganen - eller en af vestene. Åh det er altså ikke nemt at vælge...

Ellers fik jeg i sidste uge overstået anden operation af tænderne. Jeg var endnu engang i fuld narkose, og vågnede op med 4 nye implantater i. Det er små dimser de har sat ned i kæben, og når de er vokset fast om en 4-5 måneder, kan der sættes tænder på dem. Operationen var langt mindre end sidst - ingen morfin nødvendig denne gang - og jeg kunne strikke 2 timer efter opvågning, og sikkert før, hvis jeg havde fået lov ;-). Lillemanden vågnede selvfølgelig samme dag med feber, men heldigvis kunne farmor og farfar tage ham, så Mads kunne være ved min side. Jeg var dog glad for den milde operation, da jeg jo så havde glæde af pylret og syg dreng i de efterfølgende dage. Anden gang lillemanden er syg inden for den sidste månede, men nu håber jeg vi får en sygdomsfriperiode, så vi kan nå lidt. Har jo lige noget garn og et lille speciale, der fortjener opmærksomhed.

Og Gathered Pullover er blevet færdig. Jeg var ellers ganske træt af den på et tidspunkt. Lignede den bedst ville passe hvis jeg var højgravid, men det ændrede sig heldigvis efter et lille bad... Nu er den faktisk ganske brugbar.

Opskrift: Hana Jason: Gathered Pullover fra Interweave Knits, Vinter 2007.
Ændring i forhold til opskrift: Jeg måtte strikke skuldrene om fordi ærmegabet var for stort i forhold til ærmekuplerne. En træls fejl i opskriften. Da jeg alligevel skulle strikke skulderne om, strikkede jeg dem med vendepinde, frem for at lukke af på hver 2. pind, da jeg synes det giver et flottere resultat.
Størrelse: 40½ inch
Garn: New Zealand Lammeuld i farve 130 - blomme
Pind: 4½ mm.
Strikket til: Mig ;-)
"Hot or not": Jeg tror jeg bliver rigtigt glad for den.

Skriv en lille kommentar

<- Efterår 2007| Januar 2008 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry