123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

Januar 2008

<- December 2007| Februar 2008 ->


29. januar - Feber og snotnæser

Ja Akse har haft feber siden fredag og snotnæse længere end jeg bryder mig om at huske på. Det værste forsvinder hen over en weekend, men så snart stumpen er tilbage i vuggestuen begynder vi forfra. Helt ærligt. Minder mig om WHO ammerådgivning: "Breastfeeding should preferably continue beyond the first year of life, and in populations with high rates of infection continued breastfeeding throughout the second year and longer is likely to benefit the infant." For der er vist da ingen tvivl om, at sådan god gennemsnitlig dansk vuggestue må siges at falde under katagorien " in population with high rates of infection". Godt vi ammer endnu, også selv om det ikke holder dårligdomme helt væk. I stedet nyder vi så at lillemanden trives fantastisk med at få bryst.

Jeg læste en kommentar til strikkebloggene forleden. Én synes det var dejligt, med de blogge der holdt sig til strik, og ikke alt muligt andet ævl. Så blev jeg nærmest sådan lidt trodsig. Jeg fik lyst til at ævle om alt muligt andet end strik. Det gode ved ens blog, er jo netop, at man kan ævle om lige præcis det der falder en ind. Det er jo helt frivilligt at læse bloggen. Kan folk ikke lide lugten i bageriet, så kan de jo gå et andet sted hen. hmrf.

Så lidt mere ævl i den anledning, må være på sin plads. Var jeg f.eks. den eneste, der tænkte: Hvad med kvinderne (og spild af penge), da flyvevåbenet annoncerede, at de ville glæde herrelandsholdet i håndbold med udsigten til et par larmende F16-fly, når de kom ind over dansk luftrum? Kvindelandsholdet har taget guld ved EM, VM og OL. Hvorfor er der ingen fly til dem? Bare fordi mændene aldrig har kunne opnå det kvinderne for længst har opnået, gør det jo ikke dem til noget særligt (eller måske gør det ;-). Og så har jeg ikke engang set en eneste håndboldkamp i denne omgang... (I øvrigt var jeg ikke den eneste der undrede mig). Men hatten af for ham Vilbæk, han kan da et eller andet med at træne landshold.

Men måske er det bare fordi mit eget hovede værker, og snotten stopper til, at jeg får sådan en trang til at ævle løs....

Nu fylder strik jo ganske meget i min bevidsthed, så det slipper I ikke for. Jeg er igang med at færdigører endnu en UFO. Mangler kun ganske lidt på den ene ærmekuppel, og så en smule montering, så er "Niels" færdig...

I øvrigt tak for jeres søde kommentarer om Askes vest. Den er ved at blive et rigtigt hit her i huset. Er tæt på at slå op til endnu en. (I øvrigt er den smallere end beskrevet i opskriften, men lægdemålene passer. I halsen, har jeg bare fulgt amvisningerne for "kort hals").

Skriv en lille kommentar


25. januar - Stikkelsbærvest

Så er der et projekt mindre i strikkekurven. En UFO mindre...

Opskrift: Annette Danielsen: Stikkelsbær fra Hønsefødder og gulerødder.
Ændring i forhold til opskrift: Jeg ragede uklar med strikkefastheden. Tror det er lidt ordkøveri, men jeg synes der burde stå strikkefasthed i mønstret og ikke i retstrik. Min strikkefasthed passer nemlig i retstrik, men ikke i mønsteret (de "lodrette" striber gør at mønsteret trækker sig sammen). Så overvidden blev for lille til en sweater, så en vest det blev.
Størrelse: 2 år (men mindre end de angivede mål).
Garn: Admiral Bambusgarn i Chokolade.
Garnforbrug: Lige over 100 g (skal lige veje den helt nøjagtig, men jeg måtte lige have fat i nummer to nøgle).
Pind: 2½ mm.
Strikket til: Aske
"Hot or not": Det skulle jo have været en sweater, men når nu det ikke skulle være, så er den da brugbar. I øvrigt er både Aske og jeg vild med Jane Hamiltons æbleknapper.


Dinoerne på Aske hjemmesko siger "Waaauuu" - deraf den åbne mund ;-)

Har I øvrigt meldt mig ind i foreningen af Opal-forhandlerer (findes der mon en sådan?) - Den nyeste Opal-kollektion - Fantasie - forventer jeg med posten i dag, og den er lagt ind i min lille butik: Opal Fantasie.

Skriv en lille kommentar


20. januar - Om alt og intet

Når man ikke får opdateret sin blog tit nok, bliver der alt for meget man skal fortælle når man endelig gør. Så hermed en beklagelse hvis nedenstående er lidt rodet.

F.eks. at en del af bloggen nu er kommet på tryk. Susanne V, der er redaktør af foreningen Forældre og Fødsel's medlemsblad, læser nemlig med i bloggen her. Og engang sidst i det forgangende år, spurgte hun, om hun måtte bruge lidt af det jeg har skrevet om Aske i bloggen her, i foreningens medlemsblad. Det fik hun selvfølgelig lov til, men at det blev en helt lille roman på mange sider i det lille blad, havde jeg ikke regnet med. Jeg havde fundet en del billeder frem i god opløsning til tryk, og det var faktisk ret sjovt at se dem sådan rigtigt på tryk. Vi har dem selv kun digitalt. Tak for det Susanne.

Og at jeg har været på messe. Jeg fik selvfølgelig ikke strikket to trøjer, som jeg optimistisk lovede mig selv, men fairisletrøjen fik jeg da monteret færdigt på den første messedag, og så har den stort set hængt på mig siden. Om det gik godt. Ja jeg synes det gik godt, taget i betragtning af, at det var første gang jeg var der. Man skal jo lige se sådan en ny i klassen an ;-)

Men når foråret kommer, kan I da få Jo Sharp garn i København, Næstved, Odense, Svenborg, Kolding, Vejle, Ry, Harlev J, Århus og Thisted. En del af stederne, er det første garn allerede på hylderne, så jeg må vel hellere se at få lavet en forhandlerliste ;-). Kommer snarest.

Men her kommer så lidt detaljer om min Fair Isle cardigan. Faktisk et strikketøj jeg nød meget. Det var dejligt at blive udfordret og komme helskindet i mål.

Opskrift: Jo Sharp: Fair Isle Cardigan fra Knit Issue 3.
Ændring i forhold til opskrift: Ærmerne er strikket 1 cm længere end i opskriften, og jeg indførte en kantmaske da jeg skulle strikke med to farver. Men det må absolut høre til småtingene - ellers er opskriften fulgt til punkt og prikke.
Størrelse: C
Garn: Jo Sharp Classic DK Wool i Muscat og Teal
Garnforbrug: ca 600 g (skal lige veje den helt nøjagtig).
Pind: 3½ mm og 4 mm.
Strikket til: Mig ;-)
"Hot or not": Jeg er allerede flyttet ind...

Og ja der er bare nogle dage, hvor det der med at få taget billeder til bloggen er lidt af en prøvelse. Enten er ser jeg aldeles rasende ud, fordi manden ikke gider lette sig fra sofaen, for lige at tage lidt billeder. Eller også er jeg ved at falde ned at selv samme sofa, af grin, fordi den selv samme mand, bare er helt igennem umulig ;-).

Nå men der var jo ikke lige mange mennesker på standen hele tiden (læs der var temmeligt tomt en god del af tiden), så der måtte jo lidt nyt på pindende. Så jeg smugstartede på en forårscardigan fra knit 4 (bladet er til oversættelse og kommer til salg fra marts måned). Jeg strikker i øvrigt i Alpaca Silk Georgette. Ikke noget helt ringe garn...

Jeg havde ellers en plan om at få gjort kål på et par projekter i strikkekurven. Og det skal nok også komme, hvis da ellers jeg kan lægge denne her forårsting fra mig. Der er jo lidt tid endnu inden foråret kommer, selv om jeg forleden dag, synes det første forår var her. Et solstref og en bestemt duft. Jo det var her kort. Glæder mig til flyverdragtsæsonen er forbi.

Skriv en lille kommentar

<- December 2007| Februar 2008 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry