123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- September 2004 | November 2004 ->

Weblog - Oktober 2004


31. oktober - En dejlig gave og en gyserhistorie om strik!

Inden vil fortælle jer en ægte strikkegyserhistorie, vil jeg vise jer min fine gave fra Virtuella (Min tredie hemmelige ven). Er den ikke helt fantastisk sød? Jeg er temmelig vild med min nye æggevarmer - vi fik æg i den til vores søndagsfrokost i dag ;-). Tusind tak for gaven Virtuella.

Også kommer vi til min værste strikkeoplevelse til dato: Jeg fik strikket Lara færdig, og fik monteret hende. Dette kræver jo temmeligt megen tålmodighed, for det skal jo gøres ordentligt. Og Lara blev færdig, men da hun kom på, var hun lidt lille i det. Det er jo et gammelt kendt råd, at uld kan ændres lidt i formen ved at blive vasket og tørret i passende facon, hvilket jeg så forsøgte. Og her er det så mit råd kommer: Husk at trykke knappen med "uldprogram" ind, for ellers ender jeres trøjer med at blive ligesom min Lara - en meget tykt valket børnetrøje... Jeg var godt nok ærgelig!

Men tak for jeres fine råd om sokkestrikning og drejet vrang. Jeg har været i fuld gang med at forsøge mig. Det er ikke helt godt endnu, men det er blevet bedre...

Skriv en lille kommentar


24. oktober - Timeglashæl

Nu har jeg strikket en del sokker med "kilehæl", og så fik jeg lyst til at prøve noget andet. Jeg har længe haft et godt øje til "timeglashælen" eller autohælen, som den vist også kaldes. Men den giver problemer. På den ende side bliver opsmalingen af maskerne pæn nok, men på den anden side bliver den fuld af huller. Hvordan undgår jeg disse huller? I opskriften jeg har benyttet står der, at jeg skal samle kæden op foran masken jeg skal strikke. Det giver som sagt et fint resultat, nå jeg gør det på retsiden, men giver huller når jeg skal strikke fra vrangsiden. Normalt kan man jo skrikke drejet ret, for at undgå hullerne, men kan man strikke drejet vrang? Jeg har strikket hælen to gange, for at tjekke, jeg ikke lavede fejl...

Ellers har jeg jo egentligt gang i mange projekter på en gang. Det plejer at genere mig, men lige i øjeblikket synes jeg egentlig bare det er hyggeligt. Nogle af dem nærmer sig jo også med hastige skridt en afslutning. Jeg håber jeg bliver færdig med at montere Lara i aften. Jeg er lidt spændt på hvordan størrelsen passer, men det må tiden jo vise. Den hæklede taske bliver ikke helt som jeg havde tænkt mig (jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg havde tænkt), så måske garnet alligevel ender med at blive til et par sokker...

Skriv en lille kommentar


18. oktober - En pludselig lyst til at hækle ;-)

Ja i går fik jeg pludselig lyst til at hækle. Jeg havde ellers svoret, at jeg aldrig skulle hækle. Jeg ved ikke helt hvorfor. Måske fordi det minder mig for meget om farvestrålende slumretæpper. Men i går fik jeg alligevel lyst til at prøve. Første forsøg på en taske blev ikke godt. - Jeg prøvede at lave den asymetrisk, og det så det også godt ud i starten - der var lidt Alto-vase over det, men da jeg var kommet et stykke så det bare ud, som om jeg slet ikke havde styr på det (hvad jeg måske heller ikke havde). Det første forsøg er nu pillet op, og jeg er igang med en cylinderisk taske i stedet..

Lara er ved at være stor at have med til Odense hver dag, men der er vel altid plads til en ekstra uldtrøje i tasken - også selv om den ikke er så brugbar endnu ;-). Hanne S spørger hvordan jeg har slået op til højre forstykke. Og ja jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forklarer det - jeg kender nemlig kun en måde at slå masker op på, og den har jeg brugt. Så mit svar er bare sådan helt almindeligt, men det siger jo ikke så meget ;-). Men jeg synes det ser ganske fint ud. Til jer der ikke strikker Lara, kan jeg fortælle, at der i "knit-along-gruppen" har været en del snak om kanten af kraven (og ærmerne). For den ene side er en opslagskant, mens den anden er en aflukningskant - og de skulle jo gerne se nogenlunde ens ud...)

Også lige til sidst. Farven på Booga tasken er en af de nye der er kommet her i efteråret, nemlig farve 148...

Skriv en lille kommentar


14. oktober - Endnu en Booga bag og lidt om Lara

Så blev "efterårs"-booga tasken færdig. Farverne minder mig om blomstrende lyng om efteråret: Den lyserøde/lilla lyngfarve midt i alle de jordfarvede nuancer. Denne gang er tasken blevet pyntet med en lille blomst. (Jeg har brugt opskriften på kameliablomster fra Jytte Slentes bog "Unikastrik", og strikket den i rester af garnet på pind 6,5 og valket sammen med tasken.)

Og Lara. Ja hende går det rigtigt godt med. Jeg er halvvejs efter en uges strikning, og jeg kan næsten ikke vendte til den bliver færdig, så jeg strikker og strikker... (Ja vel egentligt ikke mere end jeg plejer, det bliver bare til mere, når man koncentrerer sig om et enkelt projekt.) Opskriften er tilstrækkelig let til at Lara fint kan strikkes i toget, og ikke så nem, at den bliver kedelig. Er dejligt projekt.

Skriv en lille kommentar


10. oktober - En lille opdatering

Så er der endelig blevet tid og energi til at skrive i bloggen igen. Og til at vise jer de sokker med snoninger jeg er blevet færdig med. Skaftet sider helt perfekt, da snoningerne jo virker som et stykke rib, og derfor sidder dejligt til. Opskriften er "Socken und Accessories - Chic auf Tour" fra Shöller+Stahl (fås hos Markno Design) og er strikket i "færøsk strømpegarn" fra Filcolana.

Og så har jeg været så heldig, at låne opskriften til "Lara", så jeg kunne kommer igang. Som nogen af jer måske kan huske, er den i restordre, der hvor jeg har bestilt den, og jeg har stadig ikke set noget til den. Jeg er færdig med det første ærme og har taget ud til "kroppen". Lara strikkes nemlig i et stykke, så det bliver vist noget af et strikketøj, inden hun er færdig.

Booga tasken er også ved at være færdig. Den blev valket i fire lange timer i vaskemaskinen i går aftes, og tørre nu over en bøtte med vaskepulver. (De bøtter vi har vores vaskepulver i, har lige den rette størrelse til tøring af booga bags ;-). Jeg skal nok tage billede af den, når den er tør og samlet.

Skriv en lille kommentar


3. oktober - På Strikkeweekend

Jeg er netop kommet hjem efter en dejlig strikkeweekend på Skælskør vandrehjem med Webstrikkerne. Og jeg synes egentlig, jeg havde hovedet fuld af ideer, da jeg tog afsted, men det er jo intet i mod hvad det er nu. Folk havde de mest fantastiske ting med, og en hel del af dem kunne jeg godt tænke mig, at give mig i kast med... Og i alle de spændende bøger, der var medbragt, var der endnu flere ideer. Åh hjælp ;-)

Inden jeg tog afsted, havde jeg sat mig for, at jeg gerne ville lære "dobbeltstrik". Jeg har prøvet at læse mig til det, men det er ikke lykkes at forså det. Og på weekenden glemte jeg egentligt alt om det, end til vi tilfældigt kom til at snakke om det sent i går aftes. Men så var Birthe K hurtig til at vise mig det, og jeg skulle lige prøve det, da jeg kom hjem idag. Resultatet kan I se nedenfor. Den lille prøve er fotograferet fra den ene og anden side... (Der er to retsider på dobbeltstrik.)

Men det var jo ikke kun nye ideer, der kom med hjem. Der kom også nyt garn. I skulle have set fællesrummet på vandrehjemmet, der var garn OVERALT. Og en del af det var til byt, salg og ren foræring. Og det var jo for fristende. Jeg er kommet hjem med angora-tweed (fra Drops), med alacauld og en sjov grøn shetlandsuld med turkise undertoner. Jo der er lidt til samlingen, men det var jo slet ikke til at stå for.

Og til jer der var med: Tusind tak for en dejlig weekend, jeg glæder mig allerede til næste år :-)

Skriv en lille kommentar

<- September 2004 | November 2004 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry