123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Oktober 2004 | December 2004 ->

Weblog - November 2004


30. november - Julepynt

Så er her blever julepyntet, så det også i bloggen kan blive en rigtigt hyggelig jul ;-)

Skriv en lille kommentar


27. november - På julemarked.

Jeg har syndt og tændt det første af de fire advendtslys i aften. Da mørket faldt på, var jeg bare nødt til at nyde starinlysets skær..

Ellers har jeg været på julemarked i dag, hvor jeg havde lokket min mor til af tage med - ganske hyggeligt. Vi mødtes ved Rødovergård (Kirkesvinget 2 i Rødover) hvor Plantefarverne holder deres julemarked. Her var der meget fint hjemmegjort håndværk. Der var blomsterdekorationer, strik, filtede ting, pileflet, smykker, børster og en masse andet. Et inspirerende sted for en strikker, eller en beundre af håndværk i det hele taget... Det var faktisk enormt mange fine ting. Utroligt hvor dygtige folk er.
Og når vi nu var ved det med julemarkeder, lagde vi turen forbi Remisen på Østerbro (Blegdamsvej 132, lige ved Trianglen), hvor de Sjællandske Fåreavlere holder julemarked. Her var der masser af hjemmestrik og hjemmefilt, gårdbutikker m. garn og færdigstrik og lammepølser, gedeost og hvad der nu ellers høre sig til. Jeg forelskede mig lidt i noget regnbuefarvet uldgarn, men købte det ikke, for jeg mangler jo ikke ligefrem garn ;-). Jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på, om jeg skulle tage en tur forbi i morgen og købe det - det var i de fineste petruliums-, blå og lilla farver. Absolut noget der ville passe ind i min garderobe ;-), men nu må vi se.
Hvis nogle skulle få lyst til at kigge forbi, har begge steder åbent i morgen fra 10-16 (eller 17?)

Skriv en lille kommentar


24. november - En måned til jul...

Mærkeligt at der nu pludselig kun er en måned til jul - jeg synes lige det var sommer... Men på den anden side ved jeg jo godt, at det er sæson for dårlige blitz-billeder - og her kommer endnu et: (Hvis nogle ved hvordan man tager gode billder med blitz, uden at have en professionels lysudstyr, må de endelig sige frem.)

Jeg er begyndt på "Ingili", det færøske sjal Birthe K varmede sig i på webstrikkefestilvalen, og som jeg var så heldig, at få opskriften på. Det har taget lidt tid, at tage mig sammen til at slå de 475 masker op, der skal til, men nu er det gjort. Jeg strikker det i angora-tweed fra garnstudio (som jeg købte på samme festival ;-). Sikkert helt forkert efter færøsk tradition, men jeg tror det bliver lige mig :-).

Den anden dag sad jeg og funderede over, hvor afstressende der er at strikke. Der er ikke noget der hedder ventetid hos lægen - nu hedder det strikketid... Der er ikke noget der hedder spild af tid i toget, nu hedder det strikketid... osv ;-) Det er da en dejlig tanke. Og så kan man ovenikøbet høre P1 samtidig, og blive lidt klogere på verdens nyheder: Viste I foreksempel at 60.000 kvinder i Danmark hvert år udsættes for vold i hjemmet - det er godt nok mange, og skræmmende. (Kilde: P1 eftermiddag - i eftermiddags...)

Nå ja, så vil jeg da også lige fortælle lidt om min søndag: Om formiddagen tog jeg jo til Lyngby for at kigge loppemarked hos Uldstedet. Men der var rigtigt rigtigt mange kvinder, der havde lagt vejen forbi, og da jeg havde forsøgt at kæmpe mig rundt i mængden i et stykke tid, gav jeg op. Så det blev en billig tur - jeg orkede ikke at kigge garn mellem alle de mennesker. Men jeg fik da en tur med S-toget *grin*.
Men gæs og ænder fik jeg da plukket. Og nej jeg er ikke fra landet, og havde først min debut ud i plukkekunsten sidste år, men så var det jo også bare at give sig i kast i år. Plukketeamet bestående af undertegnede, min kæreste og mine svigerforældrer klarede to gæs og fire ænder, så julen skulle være sikret. Om det lugter, ja selve plukningen lugter ikke (medmindre, man får trykket kræene for meger på maven), men når indvoldende skal ud, breder der sig en ualmindelig kedelig lugt omkring dem - Det må være alt den modelering af tarmene... Men som sagt er blev julegåsen/-anden år 2004 sikret - også er der jo et helt år til, vi skal på den igen.

Sidst, men ikke mindst, lige en lille kommentar til Hanne H, det var ganske rigtigt den babyaran jeg strikkede på til webstrikkefestivalen, der blev færdig for små 14 dage siden. Godt husket :-)

Hov opdagede lige en ny dansk blog: Strikkelotten...

Skriv en lille kommentar


21. november - Det var en søndag morgen...

Så fik jeg endelig tid til at opdatere bloggen igen. Der er nu ikke noget som en fredelig søndag morgen. Jeg synes tiden flyver afsted i øjeblikket, men hvornår gør den egentlig ikke det?

Jeg har en trang til babystrik i øjeblikket - det må jo skyldes de fantastiske babyer der er kommet til verden her i november. Jeg synes Vivians lille Gry Emilie skulle have et par af de små babysko (fra Kris Percivals bog Knitting Pretty), så det er blevet til et par i lyserød mohair (dobbelt tråd). Jeg tror ikke de er så anvendelige, men søde, det er de...

Den babyaran jeg har strikket til Annemettes lille dreng, var selvfølgelig alt for stor, så jeg synes lille Morgan skulle have en bluse han kunne være i. Det blev til den lyseblå trøje (klassisk langærmet trøje) fra Erica Knights bog Strik til ønskebørn. Jeg har strikket den i wool/cotton fra Rowan.

Men det er da også blevet til en enkelt "voksenting", selvom vi stadig er i småtingsafdelingen, "Svigermors" hue er nemlig blevet færdig. Garnet er købt sammen med opskriften på "dragspelbasker" på Östergotlands Ullspinneri. Garnet var super lækker at strikke i, og opskriften ganske sjov at prøve. Her er glatstriks evne til at rulle udnyttet på bedste vis: "Dalerne" fremstår som retsiden af glatstrik, mens "åserne" (bakkerne) er den normale vrangside af glatstrik - og på den måde bliver der netop dale og åse.

Men nu vil jeg se at komme videre med min søndag: I formiddag står den på en tur til "loppemarked" i Udlstedet i Lyngby, hvor jeg håber der er lidt spændende garn at finde. Derefter skal jeg have samarittervagt i Parken, for at slutte dagen med at plukke gæs og ænder til jul... - Vi får de varme nyslagtede dyr sidst på eftermiddagen, og så er det bare med at komme igang med det varme vand og de flittige hænder.

Skriv en lille kommentar


12. november - Babyaran mm

Så kan jeg igen redigere billeder, og så er det på tide, at I får set min babyaran, som min veninde fik I barselsgave sidste lørdag. Opskiften er fra bogen Knitting for babies af Melanie Falick og Kristin Nicholas

Også var der også lige to par færdige sokker... (Den ene par med forsøg på timeglashæl og i garn fra min første hemmelige ven Lene Z.)

Skriv en lille kommentar


9. november - Mangel på billeder

Jeg ville meget gerne vise jer billeder af lidt færdigt strik, men desværre kan jeg ikke få photoshop til at fungere, så I må vente med at se min færdige babyaran-trøje. Min veninde fødte en lille dreng i fredags, ganske få timer efter Vivian, og så fik jeg jo pludselig travlt med at få barselsgaven færdig. Jeg er også blevet færdig med to par sokker, selv om det ikke er så spændende. (Jeg blev ikke helt gode venner med timegladhælen, så jeg er vendt tilbage til den hæl jeg hele tiden har strikket.)

Svigermor havde et lille strikkekit til en hue liggende, og den har jeg indvilget i at strikke til hende. Det er første gang jeg begiver mig ud i at strikke, uden at have set et billede af det forventede resultat. Det er faktisk lidt sjovt at se hvad det bliver til. Men her kommer I også til at vente med at se biller af huen med "daler og åser"...

Skriv en lille kommentar


3. november - Tak for jeres mange kommentarer

Tusind tak for alle jeres søde kommentarer til min strikkegyserhistorie. Jeg håber Kirsten har ret i, at jeg aldrig gør det igen. Men jeg tror nu alligevel, der går lidt tid, inden jeg finder på at strikke Lara igen - der mangler lige lidt motivation, trods jeres mange søde ord. - Lige i øjeblikket holder jeg mig til sokker, måske fordi de dårligt ødelægges - om de så fik en kogevask :-)

Og når jeg nu er ved at skrive, så kan jeg jo ligesågodt lige give jer et par link, til et par nye sider, jeg har fået kendskab til ;-). Julie og Mette er gået sammen om at lave en blog: The Knit Hawks. Og Uldstedet (strikkebutik i Lyngby og i indre by i København) har fået hjemmeside. (Det kan selvfølgelig også være, de har haft det længe, uden jeg har opdaget det). Der er blandt andet tale om et loppemarked (i Lyngby) med rester af garn søndag den 21. november, det kunne jo være én skulle kigge forbi... Jeg har heller ikke været i butikken i Lyngby siden den blev sat i stand i sommer, så måske jeg lige skulle en tur derud.

Skriv en lille kommentar

<- Oktober 2004 | December 2004 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry