123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- November 2004 | Januar 2005 ->

Weblog - December 2004


30. December - Nytår

Normalt vil jeg ikke lige forbinde nytårsaften med hjemmestrik. Men strikker man dette halssmykke, så synes jeg bestemt, man kan tage hjemmestrik på nyårsaften ;-). Opstriften (og billede) findes i Vogue Knitting Holiday 2004, og er lavet af Nicky Epstein (hende med "Knitting on the Edge"). Og det er faktisk strikket og ikke hæklet, som det måske godt kunne se ud til ved første øjekast. Er det bare mig der synes det er helt vildt flot? (Selv om min trang til naturlige fibre ikke helt bliver tilgodeset her).

Når året går mod hæld, får de fleste af os en lille trang, til at tænke tilbage på året der gik. Og for mig blev det såsandelig året hvor jeg kom igang med at strikke. I starten af januar gik jeg hjemme efter en oparation sidste år i december. Den megen gode tid, og lidt læsning i Jytte Slentes Unikastrik, gav mig lysten til at strikke... Før det har jeg ikke rigtigt strikket andet end halsterklæder til bamser (da jeg var i den alder); og begyndt på en trøje, hvor jeg kun fik strikket bullen (ren retstrik på rundpind). Garnet fra den udgører forresten et udemærket babytæppe i dag ;-) Men jeg er jo kommet et stykke siden, synes stadig det er enormt sjovt, har mødt mange dejlige strikkerer og hygger mig gevaldigt med bloggen her. (Lærte meget passende lidt HTML på et lille aftenkursus i foråret (3 timer ;-) - godt med en kæreste, man kan spørge, når man går i stå.)

Status på året må derfor være 30 færdige strikkeprojekter (små såvel som lidt større), der alle kan ses i Strikkegalleriet, to igangværende projekter (Rosedale og Charlottes websjal) og en UFO - jeg ved ikke om jeg nogensinde får lavet Norobamsen, jeg tror ikke jeg egner mig til alle de små dele...
Hvis jeg skal komme med et strikkeforsæt for 2005, må det være, at det skal blive ved med at være sjovt og hyggeligt. Ikke noget stress-strik, med projekter, der skal være færdig. Der er nok af andre ting i livet at lade sig stresse af.

Også kommer der endnu et - altså et billede af Rosedale. Jeg er nået til raglanindtagningerne, så det går fremad, men færdig, det bliver den først næste år ;-)

Sidst men ikke mindst...

Godt nytår til jer alle

Skriv en lille kommentar


25. December - Dejlige julegaver

Lillejuleaften fik jeg faktisk min første julegave, maskemarkørene fra Karen kom med posten, og jeg fik hurtigt placeret et par pandabjørne til at holde styr på ind og udtagningerne i Rosedale...

Og juleaften var rigtig dejlig: god mad, sang omkring træet, dejlige gaver, spil, snak og et par pinde på Rosedale, så kan det jo ikke blive meget bedre. Også så fik jeg dejlige strikkegaver. Jeg fik Isagers "Strik a la carte" af min bror og Falkenbergs strikkekit Dacapo af mine forældre. Så kan der rigtigt blive strikket i det nye år :-).

Også har jeg lagt et lille billede af endnu en Boogabag ind i strikkegalleriet. Jeg "kom lige til" at lave en til mig selv. De to andre jeg har strikket, har jeg jo foræret væk...

Skriv en lille kommentar


24. December

Glædelig jul

Skriv en lille kommentar


22. December - Så går vi mod lysere tider

Ja det er ikke bare fordi, det er min føste feriedag i dag, at vi går mod lysere tider, men mere fordi det var vintersolhverv i går - årets korteste dag. Faktisk er der kun 7 timers dagslys denne dag, mod 17½ times dagslys på sommerens lyseste dag - det er dag en forskel, der er til at mærke. Men selv om vi har haft den korteste dag, har vi langt fra haft de koldeste. Alt den varme der er oplagret i havene, virker jo som en stor varmedunk, der holder på varmen langt ind i vinteren.

Men nu til lidt strik. Det går stille og roligt fremad med Rosedale. Ærmerne er strikket færdig, og jeg er begyndt på "kroppen" (Hvad hedder det, når forstykke og ryg strikkes i et?). Ærmerne er strikket rundt på strømpenpinde, så her gik det rimeligt nemt at få lavet ribkanten (rib med to farver). Det blev straks værre, da jeg kom til den på kroppen... Jeg havde ikke lige tænkt på, at finde ud af hvordan jeg strikkede ribben fra vrangsiden. Der måtte lige en lille prøve til, inden det begyndte at side i fingerne, men nu går det. (Farvene på dagens billede ligner betydeligt mere virkeligheden end dem i sidste indlæg).

Skriv en lille kommentar


15. December - I gang med Rosedale...

Nu da Ingalil er blevet færdig, er jeg endelig gået i gang med Rosedale fra Knitty. Garnet købte jeg jo i sommer som en "tillykke med eksamenen er overstået"-gave. Så nu må det være på tide også at strikke trøjen. Og ligesom de mangefarvede sokkegarner, er der noget fængende ved at strikke i Noros Kureyon - man er lige nødt til at strikke lidt mere, for at se hvordan striberne arter sig ;-)

Pudsigt nok er både Marika og Tina også begyndt på Rosedale. Det er jo bare alletiders, det er lidt sjovt at følge andre der strikker den samme opskrift. Men de er nu begge lige et "armlængde" eller to foran mig :-)

Skriv en lille kommentar


12. December - "Ingalil" er blevet færdig

Så er Ingalil blevet færdig. Jeg tror det bliver min hyggeligste trøje, på trods af, det slet ikke er en trøje. Det er bare alle tiders med et sjal, der er stort nok til det kan nå rundt og bindes på ryggen...

Faktisk var det først da jeg skulle til at lukke af til sidst, at det fik op for mig, at jeg havde strikket på pind 6 frem får pind 5, som der står i opskriften. Det forklarer også hvorfor der gik mere garn til, end jeg egentlig havde regnet med ;.)

Nu er sjalet jo blevet et meget enkelt retstrikket sjal, men jeg har bestilt klassikeren "215 sjalmynstur" af Olivia Joensen på biblioteket, så der kan kommet lidt hulmønster i, hvis jeg skulle give mig i kast med endnu et sjal.

Skriv en lille kommentar


11. December - Se hvad der er på vej fra USA

Vivian og Marianne har tidligere gjort det, og nu er det min tur: Jeg har i ugens løb sendt strømpegarn til Karen i Californien, og nu venter jeg spændt på, at disse fine maskemarkører kommer til Kjøbenhavn...

Det er også muligt at købe maskemarkørene af Karen, hvis man ikke har lyst til bytteriet, men er de ikke fine? Også har Karen rigtigt mange at vælge imellem, så der skulle være noget for enhver smag, hvis man som jeg, ikke har lyst til at lave dem selv. (Jeg vil hellere strikke ;-)).

Også har Mette spurgt, om jeg ved, hvor man kan købe kalenderen, jeg fik af min hemmelige ven. Også vidt jeg kan se, kan den købes direkte hos forlaget.

Skriv en lille kommentar


9. December - Gaven fra min 4. hemmelige ven og lidt at smile af...

Karine har sendt mig min sidste hemmelig vennegave i denne omgang. Og hvilken fin gave: En strikkekalender med en ny opskrift til hver dag. Sådan en kalender bør enhver strikkenørd da have ;-) Selvom man selvfølgelig kan gå hen og få travlt. Det er kun enkelte opskrifter der fylder to dage... (Indrømmet, jeg har snydt og kigget forud). Og søreme om der ikke også var lækkert alpacagarn og perler til et par pulsvarmere. Det glæder jeg mig til at prøve. Alpacagarnet er knapt så rødt som på billedet, mere hen af dyb efterårsorange - jeg er ikke gode venner med blizbilleder :-(

Tusind tak for den meget fine gave Karine ;-)

Også lovede overskriften vist lidt af smile (ud over den dejlige gave); og det kommer så her: Sikre kendetegn på af du lever i år 2004...

1. Du har ikke lagt kabale med rigtige kort i flere år.

2. Du har en liste på 15 telefonnumre til at kunne komme i kontakt med en familie på 3 personer.

3. Du sender en e-mail til den du sidder ved siden af på kontoret.

4. Du kommer hjem fra arbejde efter en lang dag og svarer din egen telefon, som du svarer på kontoret.

5. Når du ringer hjemmefra, taster du først "0" for at få ekstern linie.

6. Du står op om morgenen og du kobler op på internettet før du drikker kaffe.

7. Du lægger hovedet på skrå når du smiler : - ).

8. Mens du læser dette sidder du og nikker bekræftende for dig selv og halvgriner.

Skriv en lille kommentar


6. December - Nyt nummer af Knitty

Bare lige et lille indlæg, for lige at gøre jer opmærksom på, at det nye nummer af Knitty er kommet i dag. (Og for at vise jer et meget levende juletræ ;-))

Skriv en lille kommentar


5. December - En farlig tur på nettet ;-)

De fleste surfturer på nettet er ganske uskadelige, selv om én da tit får lyst til at give sig i kast med et eller andet projekt. Men så er der jo også de ture, der ikke er helt uskadelige; dem hvor man lader sig friste. I sidste uge kom jeg lige til at kigge forbi Ebay. Ja egentlig ved jeg jo godt, at det i sig selv kan være farligt, selv om jeg nu endnu har været glade for alle de ting (hmm det hedder vist alt det garn), jeg har købt der. Og så var det, at der var 1200 g af Rowans tweed aran i farven Maze til salg. Det kunne jeg da ikke stå for, og igår hentede jeg det på posthuset. Nu skal jeg bare have fundet den helt rigtige opskrift til det.

Og hvordan går det ellers med de andre projekter. Jeg blev færdig med de to par børnesokker i går, hvilket var meget passende, da de skulle foræres væk i går aftes, sammen med matchene voksensokker (Min kærestes søstre er tvillinger, og har derfor fødselsdag samtidig ;-). Og både børn og mødre synes vist de var fine. Helena (2 år) tog i hvert fald straks sine på, da hun opdagede mor ikke kunne være i begge par: "passer mig" udbrød hun.

Det går stille og roligt frem af med "Ingalil", hun begynder at tage form og i stedet for det 475 masker jeg startede med, er jeg nu nede under de 300 hundrede, så det går hurtigere og hurtigere med at strikke pindene. Charlottesjalet fungere lidt som mit reserve strikketøj, jeg strikker et par pinde på det i ny og næ, når der ikke lige er andet der er egnet til at tage med på togturen eller i byen. Norobamsen er gået helt i stå, men jeg regner nu alligevel med, at den kan komme til at ligge under juletræet, det er jo ikke noget større projekt. Den hæklede taske er jeg ikke tilfreds med, så den vendter vist egentlig mest på at blive trævlet op...

Skriv en lille kommentar

<- November 2004 | Januar 2005 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry