123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- August 2004 | Oktober 2004 ->

Weblog - September 2004


25. september 2004 - Noroprojekter

Jeg havde jo bestilt min opskrift på Lara i England, men desværre er den i restordre. Så nu kan jeg i hvert fald ikke tyvstarte, måske jeg slet ikke kan komme i gang til tiden... Kedeligt, nu havde jeg lige glædet mig til at komme i gang. Men jeg var jo også "kommet til" at bestille lidt af Noros Kureyon ved samme lejlighed, og det er heldigvis kommet. Også var der jo ikke andet for, end at gå igang ;-).

Torsdag aften kastede jeg mig over et nøgle garn i bamsefarve (Noro Kureyons farve 55), for at begynde på Norobamsen I kan se på billedet. Mærkeligt at strikke med så forholdsvis tykt garn på pinde 3 mm (garnet er anbefalet til pind 4,5-5 mm). Det ser i hvert fald ikke ud til, at man kommer til at kunne se fyldet igennem det strikkede.

Fredag begyndte jeg på endnu en Booga Bag i toget på vej til Odense. Og da jeg nåede Valby station på vejen hjem, havde jeg strikket det første nøgle garn op... Retstrik på pinde 6,5 er ikke det der tager længst tid. Så inden jeg fik set mig om, har jeg fået søsat to små nye projekter, men jeg må jo hyggestrikke, mens jeg venter på opskriften på Lara.

Også der blevet spurgt til opskriften på slangen i sidste indlæg. Den er fra Birte Aartuns bog "Strik og Krymp".

Skriv en lille kommentar


21. september 2004 - Babysko og mangefarvet slange

Så har jeg fået taget billeder af de babysko og den slange jeg blev færdig med i søndags. Slangen har egentlig været færdig længe, men fik øjne, og lukket munden ;-) i søndags. Babyskoen er vist det hurtigste strikkepojekt jeg nogensinde har lavet (tog vist alt i alt en times tid). De er strikket i en rest af Noros Kureyon, og er derfor blevet forskellige. Men med ens bånd, synes jeg det ser ganske fint ud. De er bittesmå, men skulle også passe til en nyfødt baby. Om de gør det vil vise sig, men søde er de i hvert fald.

Jeg fik endnu en gang lokket kæresten til at være fotograf, så I kan se mig iklædt Charlottes websjal i strikkegalleriet (rul lidt ned på siden). Men jeg må desværre skuffe nogle af jer. Der er ikke perle på sjalet, det er nålene sjalet var blokket med, der kan ses på billedet i sidste indlæg. Men ideen er god, jeg vil bestemt overveje det, hvis jeg finder på at strikke endnu et Charlottes websjal.

Skriv en lille kommentar


18. september 2004 - Charlottes websjal

I torsdag lukkede jeg de sidste masker i sjalet af (se det øverste billede). I går lærte jeg at hækle, og fik hæklet kanten rundt om sjalet, og i dag fik jeg sat frynser på, vaske sjalet og spændt det ud på en gammel madras. Faktisk har det været et ganske underholdene projekt. Det er første gang, jeg har rodet mig ud i hulstrik, og der er selvfølgelig fejl at finde ;-), men jeg er nu ganske godt tilfreds med resultatet.

Skriv en lille kommentar


15. september 2004 - Lidt mere energi

Måske er det fordi jeg sov en time længere i morges, måske er det forbi jeg blev færdig med et par sokker i toget på vej hjem, måske er det fordi, det er den tid på måneden, hvor sindstilstanden svinger mere end eller, men forhåbentlig er det fordi, jeg er ved at vende mig til at være væk mange timer om dagen. Men en ting er i hvert fald sikkert, jeg har ikke haft så meget energi en aften siden jeg startede i Odense, som jeg har i aften. Dejligt så kan jeg få opdateret bloggen.

Ingrid har spurgt, om jeg ikke kunne tage et billede af garnet, jeg vil strikke Lara i. Og selvfølgelig kan jeg da det. Jeg glæder mig til at komme i gang. Opskriften lader dog vente på sig, for jeg havde fået taste forkert, da jeg skulle angive dataene fra mit visakort, så de kunne ikke trække pengene i første omgang. Men forhåbentligt er den (og lidt Norogarn jeg bestilte sammen med den), ved at være på vej til Danmark...

Også er det rigtigt ved at være strikkesæson igen. (Det er jo ikke alle der er så tosede som undertegnede, også at strikke hele sommeren - selv om jeg vil påstå, at det meste af sommeren var fin til det i år: kølig og skyet!) Sommerfuglen er på gaden med deres nye kursuskatalog. Og i Valby er der startet en ny strikkecafe: "I storbyens garn". - Det kan jo være én skulle ligge vejen forbi en dag, det lyder til at være ganske "hygsomt". Og når vi nu er ved strikkearrangementer, så lige en lille opfordring: Husk at I selv kan tilføje arrangementer til strikke- og uldkalenderen. Eller hjælp mig med at holde den ved lige, ved at sende mig en mail, hvis I kender til et arrangement, der endnu ikke er med i kalenderen.

Og har I lagt mærke til, at der er kommet to nye herlige strikkeblogge på dansk: "Strikkeforsker" og Erleperle.

Skriv en lille kommentar


12. september 2004 - Ups, der er jo gået en hel uge...

Det er jo en lige pludselig en hel uge siden, jeg har fået skrevet her i bloggen. Det virker som om der er en hel del færre timer i døgnet, efter jeg startede i Odense, og er væk hjemmefra 12½ time om dagen. Men lidt er der da sket. Jeg har fået en dejlig gave fra min hemmelige ven Ingrid. En efterårsthe, som jeg glæder mig til at smage, og en fin the-"knugle" med en lille skål til, så den ikke drypper på bordet. Tusind tak for gaven Ingrid.

Igår lokkede jeg så Mads og hans nevø Johannes med til "Fåredag" i Ryegaard park vest for Roskilde.
Mads og Johannes kigger på hyrdehunden (og hyrden) arbejde.
Hyrdehunden i fuld sving omkring fårene.
Det demontreres hvordan får håndklippes.
Og der var både får og geder at kigge på. Her det det dyr der betog Johannes mest - en FIRE-hornet ged!
Også var der selvfølgelige mulighed for at se ulden blive til garn, og masser af dansk garn, at lade sig friste af. - Men jeg holdt mig i skindet, jeg har jo garn liggende til mange timers strikning...

Også, som det er ved at være en tradition, svar på kommentarerne til sidste indlæg: Garnet jeg har købt til Lara hedder "Tao" fra Bouton d'Or. Så vidt jeg kan se i vinduet, er der ikke mere tilbage i den petroliumsfarve jeg købte, men der er i grå, brun og vinrød. Garnet er sat ned fra 54 kr. pr 50 g til 31 kr. pr. 50 g.

Skriv en lille kommentar


5. september 2004 - lidt mere om "Lara"

Sikke meget opsigt Lara vagte... Dejligt at læse jeres kommentarer. Opskriften har jeg ikke set til salg i Danmark, og har derfor bestilt den fra England. Den fås mange steder, men jeg har valgt at bestille den hos Kangaroo. Jeg bestilte den først i går, så jeg har selvfølgelig ikke modtaget den endnu. Priserne for fragt virker rimelige.

Jeg havde fået strikkefasthed samt garnmængder opgivet fra en af de andre i "knit-along" gruppen, så derfor har jeg købt garn, inden jeg har fået opskriften. Der var nemlig mere af det lækre garn på udsalg i Strikkeboden (Petroliumsfarvet garn bestående af 80% uld og 20% mohair). I får også lige de indledende strikkeoplysninger, hvis I vil i gemmerne og se om der ligger garn der kan bruges:
-Originalgarn: Debbie Bliss Alpaca silk (80% alpacauld og 20 % silke), 65 m pr. 50 g garn.
-Strikkefasthed: 18 masker x 24 pinde på 10x10 cm
-Størrelser og garnforbrug: 32-34/36-38/40-42 (inch/tommer) kræver 14/16/18 nøgler garn. (ja, jeg ved det godt, det er en frygtelig masse garn )-: )

I kan tilmelde jer "sammenstrikning" ved at melde jer til yahoogruppen, som det lille "Lara"-banner fører jer til. (Helt generelt tilmelder man sig de fleste sammenstrikninger/knit-alogns ved at skrive en mail til den "blog-ejer" der er vært for sammenstrikningen, eller som det er tilfældet for Lara-along, ved at tilmelde sig en yahoo-gruppe.)

Og så lige til noget helt andet: Jeg har fået nye strikkeråd til samlingen fra Magda fra Happy Knitting. Håber det ikke kun er mig der får glæde af dem. Tusind tak Magda.

Skriv en lille kommentar

2. september 2004 - Odense tur/retur og lidt om "Lara"

Så er ferien slut, og jeg er startet som volentør/studentermedhjælp på grundvandskontoret i Fyns amt. Dejligt at komme lidt væk fra studierne og prøve kræfter med en "virkelig" arbejdsplads. Da jeg jo bor i København pendler jeg frem og tilbage til Odense, og det giver jo lidt strikketid morgen og eftermiddag. Det føles nu ikke rigtigt som om jeg når så meget. Jeg har strikket på Charlottes websjal og strikker efterhånden nogle pinde med temmelig mange masker. (Jeg har egentlig strikket det antal pinde der skal til i følge opskiften, men da jeg strikker i lidt tyndere garn på pind 3,5 i stedet for 4, skal jeg jo strikke flere masker, for at få et sjal i størrelse med det i opskriften.)

Her til aften har jeg hygget mig med en lille strikkeprøve! Jeg fik pludselig den indskydelse, at garnet jeg købte på udsalg og ville bruge til kraven fra Rowan Magasinet, måske ville egne sig til den "Knit along" jeg har meldt mig til. Og strikkeprøven afslørede det jeg havde på fornemmelsen: Garnet egner sig vist rigtigt godt til Debbie Bliss "Lara". Så nu håber jeg der er mere af garnet i strikkeboden på lørdag, men mon ikke - de sagde i hvert fald, de havde rigeligt af det. Men jeg må jo vendte med at gå igang til den 1. oktober - for før bliver der ikke skudt af til start...

Og lige en lille hvisken til min hemmelige ven: Jeg har ikke modtaget din pakke, så måske den skal efterlyses ;-)

Skriv en lille kommentar

<- August 2004 | Oktober 2004 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry