123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Sommer 2008| Vinter 2008/2009 ->

Efterår 2008


30. november - Cut, cut, cut, cut...

Jeg har fået nyt legetøj: En rulleskære, så jeg kan skære stof ud i stedet for at klippe. Faktisk betydeligt sjovere end at klippe. Jeg har længe haft plan om at sy et legetæppe til Aske. Sådan et man kan sidde og bygge lego på, eller en togbane, bygge hule med, eller hvad det nu må være, man har lyst til.

Nu er alle firkanterne klar til at blive syet sammen. Symaskinen står på Møn, og jeg tror ikke det bliver før i juleferien, at der bliver tid til at sy dem sammen. Men så er de lige klar. Jeg valgte at købe en opskrift/et mønster, så slap jeg for at regne for meget ;-): Så alle firkanterne skal blive til Fat Quater Frolic af Larisa Key.

Og når jeg nu var i gang med det nye legetøj, kom jeg lige til at fortsætte med 8 firkanter, til endnu en lille nederdel: Denne gang til Askes veninde fra vuggestuen (som vi har kendt siden de var 7 uger, hendes mor og jeg vi var i samme mødregruppe), der flytter til USA i 8 måneder. Og hun er en lille "blå" pige, så blå og grønne farver måtte det være... Den skulle jeg tilgengæld gerne nå at sy i næste weekend, for eller når de ikke at få den med ;-)

Rulleskære, skæreunderlag og linealer kommer i øvrigt i butikken efter jul ;-).

Skriv en lille kommentar


27. november - Om Flicca til Anne

Anne spurgte til hvilke garnplaner jeg havde for Flicca, og det fortæller jeg selvfølgelig gerne om.

Planen var at strikke med én tråd Peruvian Highland (farve 219), en tråd lammeuld (farve 122) og en tråd Kid Mohair (ny farve, endnu ikke lagt i butikken, men skriv en gerne en mail, hvis I vil bestille den alligevel). Strikkefastheden på opskriften er angivet for 1 vrang, 1 ret rib, og det er jo ærligt talt lidt som at sælge elastik i metermål - specialt når målet er for "blokket" rib. Ja tak, jeg vil gerne bede om 1 meter udstrakt elastik ;-). Heldigvis er strikkefastheden for originalgarnet i glatstrik også angivet, og den er 14 masker på 10 cm. Det passer perfekt med min strikkefasthed på pind 7 mm. Strikkefastheden kan muligvis opnås ud kid mohair, men jeg ville gerne min Flicca, skulle have en lidt loden overflade, så den bare ser super blød og hyggelig ud.

Skriv en lille kommentar


25. november - Drømmer om en puttetrøje...

Sidder her ved computeren, kigger ud på sneen og drømmer om at strikke en rigtigt puttetrøje. Jeg fandt garn frem i går, så i aften står den på strikkeprøver til Flicca. ( Flicca designet af Anna Bell).

Og tak for jeres søde kommentare til sidste indlæg - og lige lidt svar på jeres spørgsmål: Jeg kender endnu ikke datoen for mit specialeforsvar, men regner med det bliver inden jul; og når det er overstået, står den indtil videre på garn, men der er lige lidt forskelligt, der skal falde på plads, inden det er helt udelukket at søge job som agronom ;-). Men ingen jobsøgning lige med det samme, og jeg håber slet ikke der bliver brug for det i denne omgang.

Skriv en lille kommentar


22. november - Så er det (sgu) afleveret...

En dag gav jeg op. Jeg besluttede, at jeg ikke ville færdiggøre mit speciale. Jeg kunne slet ikke overskue det. Jeg tog hjem, fortalte min kære gemal, at jeg ikke ville mere. Jeg var fast besluttet.

Næste morgen anede jeg ikke hvad jeg skulle tage mig til, - så jeg kørte ud på instittet og arbejdede videre.

De sidste måneder, har været gode - Bortset fra manglende tid med Aske og gemalen, - og dårlig service og lang leveringstid til kunderne i min butik. Men specialet var godt. Tingene faldt på plads inde i hovedet. Nu er det færdigt. Jeg afleverede igår. Den næste månedstid kommer stadig til at være præget af modeleringsarbejde og jordfysik. Jeg mangler nemlig en lille 3-pointsopgave og mit specialeforsvar, inden jeg kan kalde mig agronom.

Der er ingen strik i mit speciale - trods vittige ideer om strikkede omslag og at lave alle kurver i garn. Det var slet ikke meningen jeg skulle lave noget med garn ;-)

Men nu kan jeg være studerende på deltid igen - for en stund. Så nu er der igen mere tid til butikken og familien. Dejligt. Jeg fandt ligefrem et strikketøj frem i dag.

Skriv en lille kommentar


10. november - 3 dages hygge...

Vi har revet weekenden og denne mandag ud af kalenderen. Har glemt alt hvad der hedder virkelighed (dvs. speciale, kunder i min butik, gemalens arbejde osv), og er kørt til Møn. Her har vi bare hygget - hygget os sammen, og med hver vores. Bedre bliver det bare ikke.

Jeg har fået syet lidt. Startede på en nederdel til mig selv, men jeg havde fået købt en forkert lynlås, så nu må den vendte med at blive færdig. I stedet er det blevet til en lille nederdel til min niece, og et par natbukser til Aske - han mangler natbukser ;-)

Nederdelen er endnu engang en kopi af Lottes fantastiske nederdel. Natbukserne er efter Meedom og Meedom (størrelse 4 år, form 1 og i bomuldsjersey fra Skipper Stoffer)...

Mønster: Kleinsmekker nederdel - har luret Lottes billeder. .
Størrelse: ca 80 cl.
Stof: Bomuldstoffer med print af Amy Butler, Heather Ross og Denyse Schmidt, og ensfarvet stof fra stof 2000.
Syet til: Lise (min ene niece).
"Hot or not": Jeg er vild med den, så nu håber jeg bare mor og datter kan lide den.

På strikkefronten har jeg gjort en gammel UFO færdig, bare sådan for at få følelsen af, at jeg får strikket lidt...

Opskrift: Niels ;-) - Egen ide med lidt hjælp fra "the knitters handy book of sweater patterns" af Ann Budd.
Pinde: 3 og 3½ mm
Størrelse: ca 4 år
Garn: 123 Luna Wool.

Et par sokker til Aske er det da blevet til, også har jeg stoppet et par af mine sokker (syet over hullet på den ene, og det tyndslidte på den anden med maskesting). Har endnu to par liggende, som mangler en kærlig lille forstærkning...

Opskrift: (Note til mig selv: 48 m; skaft: 18 p rib og 38 p glat; hæl: 16 p hælkappe, 8-16; fod: 40 p glat, indtagning på hver 6.)
Størrelse: 26-28
Garn: Admiral Aquarell.
Pind: 2½ mm.
Strikket til: Aske

Jeg regner med at der er en uges arbejde eller så tilbage på specialet, så kan det afleveres. Derefter er der et par løse ender der skal klares, men omkring 1. december håber jeg at blive en mere flittig blogskribent. Jeg savner det.

Skriv en lille kommentar


19. oktober - "Wetbags" og "Turn a Square"

Først: Tusind tak for jeres søde kommentarer til sidste indlæg. Jeg blev så glad for at læse dem

I sidste weekend syede jeg "wetbags" til Aske stofbleer. Det er super praktisk bare at smide stofbleerne ned i en stofpose, når de har været i brug, ryste dem ud i vaskemaskine, smide posen med ind - også vaske det hele... Vi har beholdt de fire, og sendt to til min veninde i Stockholm, der også bruger stofble til sin yngste.

Opskrift: Improviseret
Stof: Indvendig er det PUL (vandtæt stof), og udvendigt er det bomuldstof fra Ikea - købt på tilbud til 10 kr (eller var det 15 kr?) pr. meter ;-)

Og så er det da også blevet til en hue til gemalen.

Opskrift: Turn a Square af Jared Flood.
Pinde: 4 mm og 4½ mm
Størrelse: One Size, men min strikkefasthed var 18 m pr. 10 cm og ikke de 20 m pr. 10 cm, som opskriften foreskriver. Den er lige det største, så det ender vist med jeg strikker en lidt mindre til Mads, og beholder denne her selv - jeg har godt nok mindre hovede, men vil gerne have plads til hestehalen også :-D
Garn: 53 g Peruvian Highland i farve 975 - Chokolade (dvs der var ikke helt nok i ét nøgle).

Skriv en lille kommentar


9. oktober - En opdatering

Alt er vel. De manglende opdatering af bloggen, skyldes heldigvis ikke at der er noget galt, bare at det endelig går fremad med mit speciale, og jeg er bange for at gå i stå - endnu engang, hvis jeg ikke giver den så meget skrue vores hverdag kan bære, indtil det er færdigt. Jeg synes slet ikke jeg når hverken at strikke eller sy, men da jeg skulle finde billeder frem til denne her lille opdatering, kunne jeg da alligevel se det er blevet til lidt i de par måneder, der er gået siden sidste opdatering...

Sokker...

Opskrift: (Note til mig selv: 48 m; skaft: 18 p rib og 38 p glat; hæl: 16 p hælkappe, 8-16; fod: 40 p glat, indtagning på hver 6.)
Størrelse: 26-28
Garn: Opal Hundertwasser i farve 2104.
Pind: 2½ mm.
Strikket til: Aske

Uldbukser...

Opskrift: Pamela Grossman: WonderPants. (Ravelry link ).
Størrelse: XL, men med tyndere garn, og dermed smallere bukser.
Garn: New Zealand lammeuld i 5 farver.
Pind: 4 og 4½ mm.
Strikket til: Aske

To par lange bukser...

Opskrift: Meedom & Meedom, bukser form 2.
Størrelse: 4 år (og dermed fra den nyeste af bøgerne)
Stof: Det stribede er fra Ikea, og det med bilerne er købt på den anden side af det meget store vand sidste sommer. Begge dele i ren bomuld.

To uldne undertrøjer...

Opskrift: Improviseret. 2. udgaven (den grønne) er lidt smallere end den første (den grå), og sidder dermed lidt bedre. (Note til mig selv: 136 m; skrik 30 cm rib. Slå 40 ekstra m op til hvert ærme (eller mangel på samme). 4. omgange uden indtagninger, og derefter raglanindtagninger på hver 2. omgang 10 gange.
Garn:New Zealandsk lammeuld.
Garnforbrug: 60 g til hver undertrøje.
Pind: 3 mm.
Strikket til: Aske

Og to par natbukser/hyggehjemmebukser og en lille efterårshue... Og det var så midt i syningen af disse at jeg fik testet min gamle symaskines overtransportør. Den er genial. Se hvordan oplægningen af buksebenene på de små bukser kom til at bøfle, mens de er fine glatte på de lange buker. Det giver fornyet lyst til at sy i strækstof, trods mangel på overlocker ;-)

Opskrift: Meedom & Meedom: De små bukser er form 2 i str 74 (gave), de lange er form 1, str 4 år (til Aske), huen er nissehuen fra den første bog m. bred rib.
Stof: Jersey og rib fra Skipperstoffer

Hmm, det var så mest til Aske... Stakkels barn :-D

Skriv en lille kommentar

<- Sommer 2008| Vinter 2008/2009 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry