123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Forår 2008| Efterår 2008 ->

Sommer 2008


17. august - Færdige strikkeprojekter

Ja så kom der alligevel til at gå en måned, hvor bloggen ikke blev opdateret.

Sidste weekend gik med at udstille Jo Sharp på Vejlemessen (den messe hvor garn- og stofbutikker køber ind), og weekenderne før det med, at bruge så meget tid som muligt på strikkeriet, der var lige to modeller der skulle være færdig til at vise frem på messen. Men færdige blev de (jeg strikkede kant på den grønne trøje fredag aften, så den var helt friskstrikket da messe åbnede lørdag morgen. Men intet natteroderi - bare lidt hyggemontering fredag aften ;-).


Opskrift: Jo Sharp - Cable Sweater, fra Knit 6 (kommer i butikken, så snart jeg lige finder lidt tid til at ligge det ind.)
Størrelse: B
Garn: Jo Sharp Classic DK Wool i Scarlet.
Garnforbrug: 785 g
Pind: 4 mm.
Strikket til: Min gemal
Ændringer i forhold til opskrift: Ikke det store. Har kænklet en række fastmasker på vrangsiden af skulderne, for at stive den lidt af. Tror jeg bliver nødt til at gøre noget ligende ved halsen, da ribben trækker sig lige lovlig stor.
Ellers: Er ganske godt tilfreds. Det er vist det mest tidskrævende projekt jeg endnu har kastet mig ud i, men garnet er lækkert at strikke af, og min kære mand bruger den allerede flittigt, så kan det jo ikke være meget bedre. Er fakstisk lidt stolt af, at den blev færdig. Der er 42 minisnoninger på hver retpind, så det sætter strikketempoet lidt ned.

Opskrift: Jo Sharp - Garter Stitch Jacket, fra Knit 6. (Kommer i butikken, så snart jeg lige finder lidt tid til at ligge det ind.) Størrelse: B
Garn: Jo Sharp Silkroad Aran i farven Wintergrass. (Kommer også i butikken i en ikke al for fjern fremtid)
Garnforbrug: 612 g
Pind: 4, 4½ og 5 mm.
Strikket til: Mig...
Ændringer i forhold til opskrift: Stort set intet, men skulle jeg strikke den igen, ville jeg overveje en ekstra knap, mellem de to, der er i denne her - den trækker lidt.
Ellers: Super hyggelig trøje/jakke. Har brugt den hver dag siden den blev færdig. Kan godt lide at ærmet kan smøges op og ned, som det lige passer (er nede på billedet, hvor man kan se hele trøjen).

Og lidt småtterier

Opskrift: Elisabeth Zimmerman - Baby Surprise Jacket
Størrelse: Nyfødt (overvide 36 cm), men den kan strækkes en del ;-D
Garn: Opal Cotton 2008 i farve 2095.
Pind: 3 mm.
Strikket til: Barselsgave

Opskrift: (Note til mig selv: 48 m; skaft: 18 p rib og 38 p glat; hæl: 16 p hælkappe, 8-16; fod: 40 p glat, indtagning på hver 6.)
Størrelse: 26-27
Garn: Opal Rendez-Vous i farve 2061.
Pind: 2½ mm.
Strikket til: Aske

Opskrift: Hyggesokker - burde skrive opskriften ned ;-)
Størrelse: 39-41
Garn: En tråd Admiral Aquarell i farve 1851 og en tråd Arwetta i blå.
Pind: 4 mm.
Strikket til: Mig

Skriv en lille kommentar


13. juli - Et billede

Mit kamera er igen blevet forenet med nyoplade batterier, så nu kan det endelig tage billeder igen. Jeg var ved at blive desperat - jeg synes det er så hyggeligt, at gå og tage billeder.

Birgitte inspirerede til at deltage i Projekt 365. Et projekt lille årsprojekt, hvor der skal tages billeder hver dag - også de dage der bare er hverdag, og hvor der egentlig ikke er så meget at tage billeder af. Er bange for, at Aske kommer til at fylde temmeligt meget i mine billeder. Jeg tager også billeder af andre og andre ting, men når jeg skal til at vælge ét, bliver det vist som oftest et med Aske. Jeg ligger ikke billederne ind i bloggen, men hvis I har lyst at kigge med, er I selvfølgelig velkomne. Der ligger et link til mine billeder nederst i menuen til venstre. De første billeder finder i her

Strikkemæssigt er der ikke blevet spor færdigt siden sidst, ikke fordi der ikke strikkes, men mere fordi der strikkes på lidt størrere projekter, der ikke sådan lader sig strikke færdigt på et par uger. Forstykket på Mads røde sweater er ved at være færdig, og det er de to forstykker til min grønne retstrikkede jakke også. De to projekter får alt opmærksomheden, for det er Jo Sharps nyeste efterårs- og vintermodeller, og de skal være færdige til at udstille på messe 2. weekend i august. Det er ikke fordi min pinke FLS ikke frister, men lidt standhaftig må man være, man kan jo ikke tage på messe med nøgne giner ;-). Zimmermanns Baby Suprise Jacket mangler nu kun knapper, så lidt flere oplysninger om den skulle gerne følge snarest...

Skriv en lille kommentar


29. juni - retriller

Jeg strikker masser af retmasker i øjeblikket. Billedet er af en næsten færdig Baby Surprise Jacket (strikket i Opal's bomuldsblanding), og så er der en af Jo Sharps efterårsmodeller med retriller...

Og så kunne jeg selvfølgelig ikke lade være at blive ramt af steppebranden, så der strikkes også retriller på bærestykket til FLS. Utrolig så meget forskelligt garn, den model bliver strikket i. Jeg endte (efter mange overvejelser), med at slå op med en tråd lammeuld og en tråd Indiecita. Billeder skal nok komme, jeg skal bare lige have foregnet mit kamerabatteri med sin oplader. Jeg ved ikke liiiige hvor den er, men den må jo være et sted. Billeder følger.

Skriv en lille kommentar


15. juni - En lang, men god dag...

Foto: Lisa Risager

I går var en lang, men god dag. Klokken syv var hele familien vågen. Jeg pakkede Askes ting, Mads pakkede sine ting og ved 8-tiden futtede de to afsted til Møn på "herretur".

Jeg satte mig til computeren, og fik skrevet alle ordrene, der var betalt, ind i mit fakturasystem. Var i kælderene for at pakke, hentede lige noget garn der stod på svigermors lager, var på posthuset, hentede Jo Sharp katalogerne, der endelig var kommet efter 6 ugers laaaange rejse fra Australien, var på mandens kontor liiiige og printe labels, så jeg kunne have Jo Sharp katalogerne med til WWKIP, hjem og pakke strikketøj mm, også afsted mod Bredgade...

Det var nemlig igår World Wide Knit in Public Day løb af stablen for 4. gang. I år var vi i Kunstindustrimuseets have, og det var selvfølgelig svært hyggeligt ;-)

Lige endnu en tur i garnkælderen med Lene Sophie, der lige manglede lidt garn ;-), hjem og lige lave lidt ved computeren. I bad og afsted til 10 års studenterjubilæum...

Og hvad laver du så? Jeg har en garnbutik på nettet, også sælger jeg garn engros til strikkebutikker. Ja, også prøver jeg at skrive speciale, så jeg kan få et cand-et-eller-andet papir.

Halv tolv, sidste tog til Vordingborg kører midnat, så afsted mod hovedbanegården går det. Ankommer i Vordingborg klokke 01.30, tager bilen som manden galant har parkeret i nærheden af stationen. Sætter kurser mod Møn. Og endelig klokken 02.02 kan jeg krybe ned i sengen til mand og barn. Ammer og ligger mig til at sove.

En lang, men god dag

Skriv en lille kommentar


8. juni - Linus

Som lovet billeder af en færdig Linus - jeg når det lige inde weekenden er omme.

Opskrift: Hanne Falkenbergs "Linus"
Størrelse: 4 år.
Garn: 160 g af Fru Falkenbergs Shetlandsuld (kit nr 04)
Pind: 3 mm.
Strikket til: Aske
Ændringer i forhold til opskriften: Jeg kunne ikke forligs med den "syrenfarvede" stribe der indgår i kittet, så jeg genbrugte den turkise fra kanterne. I øvrigt synes jeg de meget regelrette linier trængte til at blive brudt. Derfor 4 forskellige Jane Hamilton knapper ;-)
Skidt eller kanel? Jeg synes den er blevet god, og Aske er glad for den, selv om vejret har vist sig fra sin knapt så uldkrævnede side. Ærmerne er dog temmelig lange. Når de passer, tror jeg bullen er blevet temmelig kort, men vi får se. Helt sikkkert en opskrift, der vil blive brugt igen, måske med en lille regulering af ærmelængden. Også var den rigtigt hyggelig at strikke. Jeg var ved at slå op til en mere, straks efter jeg havde lukket af på den første ;-)

Næste uge byder på hele to gange strik i selvskab med andre strikkere. Torsdag er der strik i Verdenskulturcentret. Og lørdag går det løs mere end 600 steder i hele verden, - det er tid til den årlig World Wide Knit in Public Day. Jeg regner bestemt med at skulle i Kunstindistrimuseets Have i København, og jeg håber du kan finde et sted i nærheden af dig.

Skriv en lille kommentar


1. juni - En lille opdatering...

Sidste weekend ville jeg opdatere bloggen. Jeg fik taget billeder, men kom ikke videre. I går ville jeg så skrive lidt, men det blev ikke til andet end at gøre billederne klar i photoshop. Men nu tror jeg det lykkes at blogge i dag ;-)

Vi nyder endnu en weekend på Møn. Aske elsker at være ude og lege med sand, jord, vand - køre trillebør og alt det andet man kan derude. Men en middagslur i barnevogne, må der til. Liggelængde på 95 cm i sådan en vogn er overskredet, men benene bukkes lidt - eller som i går, da dynen blev for varm, kan de skubbes helt i bund.

Linus nærmer sig en afslutning. Siden billedet i går er taget, mangler jeg nu kun halskraven, så der skulle være håb om billeder af en færdig Linus i næste weekend.

I får lige lidt billeder fra sidste weekend, nu når jeg har taget dem. Havreroden blomstrer. Det er en for os ny grønsag i køkkenhaven, men det er en gammel kulturplante, som vi glæder os til at smage til efteråret. Rødderne skulle smage lidt som skorzonerødder. Mads såede dem i efteråret og nu pynter de enormt med deres flotte lilla blomster. Og blomsterne er lidt sjove. De er kun åbne om morgenen og om formiddagen, her ved frokosttid lukker de. Hviler sig og gør klar til at strutte endnu engang i morgen.

Aske har selvfølgelig sin egen lille have midt i fars køkkenhave, og i sidste weekend kunne han stolt høste de første radiser i sin have.

Skriv en lille kommentar

<- Forår 2008| Efterår 2008 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry