123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Efterår 2008| Forårs 2009 ->

Vinter 2008/2009


27. februar - Vi glæder os i denne tid

Ikke fordi vi forventer: "- at nu falder julesneen hvid", men fordi der nu kun er knapt to uger til vi alle tre skal på eventyr: Vi skal til Peru.

Men op til, er der lige 117 ting at gøre. De praktiske ting med pas, rejseforsikring, flybilleter til Peru mm, er klaret. Vi mangler at booke to gange indenrigsflyning i Peru og en togtur, men ellers er der ved at være styr på den side af sagen. Aske er blevet udstyret med en rejserygsæk, så han selv kan bære lidt, en lille sovepose, så han har en fast base, nye (vandre)støvler, nyt regntøj osv. Det vi havde fra sidste år, er jo ligesom blevet meeeget småt i løbet af vinteren. Jeg har læst flittigt i mine indkøbte rejseguides, og har en foreløbig rejseplan i hovedet.

Nu gælder det så om, at få styr på tingene herhjemme, så det kan fungere uden vi er her. Både Mads og jeg er jo endt med at være selvstændige, så der skal lige gøres lidt klar, så det hele kan køre mens vi er væk. Hidtil har jeg jo selv pakket alle ordrene i min butik selv, men jeg vil helst ikke lukke, mens vi er væk, også er der jo nogle andre, der må pakke...

Men mit lager er kun systematisk opbygget for mig :-D. Jeg har jo været med hele tiden, og ved hvor tingene står. For alle andre, er det totalt uoverskueligt, og derfor er der nu indkøbt nye reoler, så det hele kan komme til at stå, så man kan komme til, og kan læse sig frem til, hvor hvad står. Derfor står weekenden på reolsamling, så det hele kan komme i orden, og jeg kan nå at lære en op til at pakke - og få mærket det hele. Jeg tror det bliver godt, men der er lige lidt arbejde endnu. Måske det lageret ligefrem kan vises frem på bloggen ;-)

Også er der også lige en 9-års fødselsdag, en 30-års fødselsdag, fejring af Aske 3-års fødselsdag (han har fødselsdag mens vi er afsted), lidt strikkehygge og et par andre aftaler der skal overholdes (og nydes), inden vi skal afsted. Men mon ikke vi når det hele - det skal vi jo ;-)

Skriv en lille kommentar


18. februar - Min lille brandmand...

Aske skal være brandmand til Fastelavn, sådan er det. Farfar har foræret ham en fin legetøjsbrandbil, og da far foreslog ham, at han skulle være brandmand til fastelavn, var han helt med på ideen (bortset fra, at han vist ikke helt ved hvad fastelavn er ;-)

Så nu har jeg syet mit første fastelavnskostume: Et styk brandmand.

Opskrift: Meedom og Meedom - igen, igen.
Størrelse: Anorak (form 3) størrelse 5 år (104-110 cl), bukser (form 2) størrelse 5 år (104-110 cl). (Aske kan fint passe det jeg har syet til ham i størrelse 4 år (98-104 cm), men der er ikke vokseplads længere - hvilket passer meget godt med han måler 102-103 cm.)
Materialer: Sort bomuldshalvpanama, en sjat rød ribkant, orange skråbånd og refleksbånd. Dertil kommer et styks plastikhjelm fundet i et hjørne på Møn.

Aske har allerede haft brandmandstøjet på flere gange, og kan næsten ikke vente til han kan få lov at få det på i børnehaven på mandag. Ja, lillemanden er blever børnehavebarn - og er heldig at have plads i en udflytterbørnehave, hvor de er udenfor hele dagen - medmindre himmel og jord står i et. Det betyder også at fastelavn selvfølgelig fejres udendørs; så udklædningen skal helst kunne bruges med en flyverdragt under. Det går fint med brandmandstøjet (på snevejrsbillederne har Aske flyverdragt inde under brandmandstøjet), jeg er dog lidt spændt på at se, hvordan man klare den, når det gælder en prinsesse. Jeg tror jeg bliver nødt til at aflevere Aske på mandag, så jeg lige kan lure en flyverdragtsprinsesse af ;-).

Og når der skal være vokseplads i brandmandstøjet, så er det fordi jeg nok havde luret, at det godt kunne blive populært - det lyser jo i mørke ;-) Jeg tror det holder stik.

Skriv en lille kommentar


23. januar - En halsedisse...

Jeg kunne slet ikke tage mig sammen til at opdatere bloggen. Jeg var led og ked af dens lyserøde look, som den har haft siden jeg begyndte at blogge i 2004 (hold da helt fest, det betyder bloggen fylder 5 år i maj i år...). Nu blev den så lidt ny at se på, og så kan jeg overskue et indlæg ;-). Jeg fik også begyndt oprydningen i gamle link, men der er stadig lidt arbejde at gøre endnu. Det skal nok komme.

Jeg strikkede en halsedisse til Aske sidste vinter, men det har aldrig siddet helt godt. Men nu har en ny set dagens lys, og den ser ud til at sidde rigtigt fint. Den bliver i hvert fald flittigt brugt, og det er ikke altid den får lov at komme af, bare fordi vi er kommet indenfor.

Aske har fanget det med, at hans mor gerne vil have et billede eller to, når han prøver noget nyt, hun har lavet til ham. Da han fik halsedissen, fik han mig til at hente kameraet med det samme. Også selvfølgelig ville jeg også gerne denne gang have billeder af Aske i hans nye strik. Billeder blev taget, men Aske klagede: "Nanna, man kan jo ikke se motorcyklen". Og ganske rigtigt moderen havde fokuseret på halsedissen og sønnens kønne ansigt. Så tog vi lidt flere billeder, og nu tør jeg ikke blogge uden ét af billederne, hvor motorcyklen kan ses, kommer med ;-)

Opskrift: Eget design, opskrift følger.
Pind: 4 mm
Garn: 65 g Arwetta ekstra fin merino i farve 1055 (strikket med dobbelt garn).

Jeg synes stadig ikke min strikkelyst er helt i top, men måske den langsomt er ved at komme tilbage. Jeg har da også fået afsluttet et par sokker...

Skriv en lille kommentar


8. januar - Askes tæppe...

Jeg fik ikke strikke ret meget i juleferien, til gengæld blev til lidt tid ved symaskinen: Jeg fik syet firkanter sammen til Askes tæppe, der er et stykke endnu, men lige om snart er "overdelen" til tæppe færdigt.

Jeg er stadig ikke helt i humør til andet en småtterier, når det gælder strik. Ryggen på Flicca nærmer sig sin afslutning, men selv om det går ganske hurtigt på pind 7, så finder jeg alligevel hele tiden små porjekter frem i stedet: Jeg har lige slået op til en ny halsedisse til Aske, den gamle sidder ikke helt, som jeg gerne vil det, så nu vil jeg se, om det ikke kan gøres lidt bedre. Jeg elsker små projekter ;-)

Skriv en lille kommentar


2. januar - Godt nytår...

Hvor blev december dog af? Jeg ved det ikke helt. Men jeg ved at der nu står januar på kalenderen, og at jeg kan gå det nye år i møde som færdiguddannet, og det er skønt.

Lidt småtterier er det blevet til siden sidst, mest lidt gaver.

Mønster: Kleinsmekker nederdel - har luret Lottes billeder. .
Størrelse: ca 92 cl.
Stof: Bomuldstoffer med print af Amy Butler, Heather Ross og Erin McMorris, og ensfarvet stof fra stof 2000.
Syet til: Askes veninde fra vuggestuen, der flytter ½ år til varme Houston (USA).

Aske ønskede sig en nissehue, så sådan kom selvfølgelig på pindene.

Opskrift: Bare strikket derudaf: 76 masker, efter 11 cm tre indtagninger på en omgang, og herefter tre indtagninger på hver fem omgang.
Pinde: 3½ og 4 mm
Garn: 1½ nøgle Peruvian Highland i farve 225.

Babybukser til en barselsgave - som Aske dog hurtigt udnævnte til hue...

Opskrift: Pamela Grossman: WonderPants. (Ravelry link ).
Størrelse: Small.
Garn: Silkroad DK Tweed i farven "Paper Rose".
Pind: 3½ og 4 mm.
Strikket til: Barselsgave

Også julegaverne.

Opskrift: "Turn a Square" uden square, og kortere, da jeg har erfaret at mænd over 50 foretrækker huer, der mere har karakter af kalot.
Garn: 1 nøgle Peruvian Highland i farve 202.
Pind: 3½ og 4 mm.
Strikket til: Julegave til min far, dog fotograferet på gemalen.

Opskrift: Amy Butlers "Nappy bag" - der fint kan bruges til meget andet end bleer.
Stof: Fra Stof 2000.
Syet til: Julegave til min mor.

Opskrift: Meedom og Meedom - igen igen
Stof: Fra Stof 2000.
Syet til: Julegave til Lise.

Godt nytår til jer alle.

Skriv en lille kommentar

<- Efterår 2008| Forårs 2009 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry