123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Februar 2005 | April 2005 ->

Marts 2005


27. Marts - Mit Ponchosjal er blevet færdigt

Da jeg skulle afsted til Falster på strikkeweekend for nogle uger siden, måtte jeg have noget ikke alt for kompliceret at strikke på - og det blev så til ponchosjal. Et sjal der er så "bredt", at det kan lukkes som en poncho.

Hvordan går det så med min butik - jo det nærmer sig, at den kan åbne. Sygdom her i påsken, gør dog at vi bliver lidt forsinkede. Men I skal selvfølgelig nok høre om, så snart vi er helt klar til at gå i luften. Det begynder dog at ligne noget, så I får lige et lille smukig ;-) - Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.

Har I forresten været forbi Malene Møllers nye internetbutik: mmasker.dk. I skulle tage at kigge forbi, bare I ikke bruger alle jeres penge der, der skulle jo gerne være lidt tilbage på garnbudgettet, når jeg er klar til at åbne :-D.

Skriv en lille kommentar


24. Marts - Foråret er kommet til København

Mirabellen uden foran soveværelset blomstrer, og vasketøjet hænger til tørre i den spæde forårssol...

Måske er det foråret, måske er det Janes tomme strikkekurv eller måske er det Webstrikkernes UFO-konkurrence, der igen har fået mig til at finde Charlottes websjal nummer 2 frem fra bunden af strikkekurven. Jeg lavet de ti mønstergentagelse opskriften foreslår, men ligesom sidst vil jeg lave tolv, da jeg synes det giver sjalet en mere passende størrelse...

Forår er godt, men hvis det ikke lige var fordi vi passer mine forældres hund - der jo skal luftes med passende mellemrum, tror jeg ikke jeg var kommet meget ud i disse dage. Både kæresten og jeg er snot-hamrende forkølede og døjer med ondt i halsen :-( - sikken en påske...

Skriv en lille kommentar


22. Marts - Garnbutikker i København

Så har jeg langt om længe fået opdateret listen med garnbutikker i København - der var jo hele to butikker, der ikke var med på listen ;-). Nu skulle I igen være sikret en god power-garn-shopping i Hovedstaden.

Skriv en lille kommentar


18. Marts - Så kan Rosedale lukkes

Da min svigerinde begyndte at true mig med, at hun ville så lynlåsen i Rosedale på maskine, hvis jeg ikke snart fik den sat i, fik jeg langt om længe syet den i - i hånden. Så her har I så den færdige Rosedale...

Uhha det er en dejlig trøje, den er jeg sikker på, jeg nok skal få brugt en hel masse. Jeg har allerede svært ved at tage den af ;-)

Skriv en lille kommentar


13. Marts - Der skal mange meter garn og adskillige pinde til..

...når mere end 60 strikkede kvinder er samlet i en hel weekend. Jeg er netop kommet hjem fra Gavstrikkernes Årsmøde, der i år blev holdt i Nykøbing Falster.

Jeg kendte kun en enkelt da jeg tog afsted, men vi havde ikke været der mange minutter, inden alle havde strikkepinde og garn mellem hænderne - og så kunne man jo ikke føle sig andet end hjemme ;-). Jeg tør ikke gætte på hvor mange meter garn der går til, når 60 ivrige og hurtige strikkere samles, men mon ikke det er en del.

Lørdag formiddag var vi på besøg på Museeret Falsters Minde for at se deres samling af gamle nattrøjer fra Falster. Inspirede af de kongeliges og adeliges understrøjer strikket i silke, strikkede almuen undertrøjer af tyndt fint uldgarn, og det er disse der i dag er kendt som "de danske nattrøjer". Og det var små imponerende mesterværker. Små fine stjerner, snoninger og geometriske figurer og, som et særkende for natrøjer fra falster, drejede (og snoede) masker. Strikkefastehed? Ja det var ikke pind 10 der blev brugt, for der er omkring 50 masker på 10 cm, så en pind 1½ eller deromkring :-0.

Vel hjemme på vandrehjemmet igen, var der dømt udfordring til alle: Nålebinding og falsterstjerner.

Nålebinding er en gammel teknik (kan dateres tilbage til vikingetiden i Danmark), hvor man ved hjælp af nål og tråd kan fremstiller vanter sokker og andre ting, vi i dag ville strikke eller hækle. Jeg blev ærligt talt lidt bidt af den teknik, og målet er at få "bundet" et par vanter, der kan holde fingerne varme på cyklen om vinteren. Der er et væld af teknikker, og den jeg gav mig i kast med, hedder vist "Åsle"-teknikken - hvis jeg husker rigtigt. På billederne ovenfor kan I se mit nålebindingsforsøg. Øverst ses "retsiden" og nederst "vrangsiden", som jeg egentlig synes er flottest.

Strikkerne på Falster havde, som jeg nævnte ovenfor, en forkærlighed for drejede masker, og det er ærligt talt en herlig udfordring at forsøge, at gøre dem kunsten efter. Prøv at lave en snoning over to masker på følgende måde: "Strik anden maske drejet ret foran første maske, strik derefter første maske vrang", eller måske: "Strik anden maske drejet vrang bag første maske, strik derefter første maske ret". Det er ikke svært - bare "tricky". Du kan jo altid forsøge dig med en strikkefasthed på de der 50 masker på 10 cm, hvis du ikke føler dig udfordret... (Også er det altså ikke fordi jeg har givet op, at der ikke er nogen strikkepind på prøven, det lettede bare fotograferingen).

Hvis nogen af jer der var med, læser dette, så tusind tak for en dejlig weekend. Jeg glæder mig til næste år, og måske til en tur til Estland...

Skriv en lille kommentar


10. Marts - Så er de første designs er ved at komme af pindene

Marianne Olafsson har lavet den charmerende "brynjesweater". Om den er til piger eller drenge, ja det kommer nok lidt an på valget af knapper... Med små flyvemaskiner eller andre "drengede" knapper, er det vist også en sweater drenge kan lokkes i på de kølige forårsdage. Opskriften kommer i størrelse 2 og 4 år.

Min kreavtive mor har været i gang med silkegarnet. Det er blevet til det her sjal, som jeg slet ikke kan stå for. Også selv om hun har snydt, og hverken har brugt hæklenål eller strikkepinde ;-D. Jeg har selvfølgelig fået hende til at skrive en vejledning, hvis nogle af jer skulle have lyst at give jer i kast med sjalet - som vi endnu mangler et navn til. Nogle gode ideer?

Og ja så kunne designerhunden ikke vente længere uden for billedet, så her et billede af Ann Bjernå og designerhunden Sia...

Skriv en lille kommentar


8. Marts - Crochet Me - Et Knitty for hæklerier

Den lille opskrift på en hæklet blomst i går, fik mig til at søge lidt på nettet efter flere små hæklede blomster. Jeg synes det er sjovt at man kan få så gode trediminitionelle blomster, ved meget enkle hæklerier. Og midt i den søgning stødte jeg på Crochet Me - Et online magasin med hækleopskrifter. Layout og opbygning ligner Knitty temmelig meget, men det er jo ikke det værste der kan ske ;-). Det har vist forøvrigt kørt et helt år, så der er sikkert nogle af jer, der kender det i forvejen.

Men der ligger rigtigt mange opskrifter på hæklede blomster "derude" på nettet. Her er link til nogle stykker: En helt enkelt en af slagsen, Georgia har lavet denne, (billede 14. og 15 marts og opskrift 18. marts.) og denne her, der vist er en variation af den jeg lavede i går.

Også faldt jeg lige over noget helt andet - nemlig en historie om dengang pigerne lærte at strikke patentstrikkede menstruationsbind i skolen.

Skriv en lille kommentar


7. Marts - En blomst

Der er altid en lind strøm af inspiration fra Webstrikkerne og i dag var det en lille opskrift på en hæklet blomst jeg lige måtte prøve...

Kender du til andre små opskrifter på hæklede eller strikkede blomster, hører jeg meget gerne om dem ;-)

Skriv en lille kommentar


6. Marts - Jeg får da lavet lidt

Men først vil jeg da lige vise jeg, de dejlige farver garnet fra min første hemmelige ven har. Nina har nemlig sendt mig lidt af hendes yndlingsuldgarn - og jeg tror, jeg vil strikke et par sokker af det. Jeg har også fået maskemarkører, som hendes 5 årige datter har lavet - mange tak for det alt sammen til jer begge to :-).


I den koboltblå 123 Silk Tweed har jeg hæklet et sjal. Jeg er ved at skrive opskriften ned, hvis der skulle være nogle af jer, der har lyst til at give jer i kast med hækleriet - det går rimeligt hurtigt på hæklenål nr 8.

Jeg har også strikket et halsterklæde i 123 Sari Silk - mit garn i 100 % genbrugssilke. Selv om garnet på sin vis er ganske irriterende at arbejde med, er det på samme tid så fasinerende, at jeg har svært ved at ligge det fra mig. Jeg skal lige strikkes et par pinde mere, bare for at se hvordan det nu kommer til at se ud... Jeg har lidt overrasket over hvor blødt halsterklædet er blevet, da garnet er temmelig hårdt spundet. (123 Sari Silk kan I også købe i min lille onlinebutik, så snart jeg er klar til at åbne).

I øjeblikket er jeg så i gang med en forårstrøje i silke-/uldgarnet, og da jeg har våget mig afsted helt uden opskrift, er jeg spændt på det færdige resultat ;-).


Skriv en lille kommentar

<- Februar 2005 | April 2005 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry