123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- Januar 2005 | Marts 2005 ->

Februar 2005


27. Februar - En gang imellem skal man bare springe ud i det...

Og det har jeg så gjort. Da jeg fik prøver på garnet på billederne i hånden i efteråret, var jeg ikke i tvivl om, at det var et garn, jeg gerne ville strikke i. Og tanken om, at andre nok kunne få samme lyst, lå næsten lige om hjørnet. Og i sidste uge skete det så: Jeg fik masser af garn ind af døren - og arbejder på, at du kan finde det på hylderne rundt omkring i danske garnforretninger, og at det kan sælges fra en lille online-butik her på siden.

123 Silk Tweed, som jeg har kaldt garnet, er et entrådet uldgarn med 40 % genbrugssilke. Ulden er ensfarvet, men den multifarvede silke giver garnet er herlig tweedeffekt. Garnet løber ca. 160 m/100 g, og hvis der skal strikkes glatstrik anbefales det, at strikke det på pind 5-5½ med en strikkefasthed på 13-14 masker og 18-20 pinde på 10 x 10 cm. - Og så findes garnet forresten i tolv forskellige farver...

Jeg håber at være klar her på siden omkring påske, men du kan allerede nu finde garnet på hylderne hos HandlerGarn i København.

Drømme er herlige. Og lige i øjebilkket er mine temmelig uldne - jeg kan nemlig ikke helt ligge ideerne, jeg skal have prøvet af i garnet, fra mig om natten. Det er lige før jeg må gribe til pindene, hvis jeg vågner op fra de søde drømme om natten ;-)

Skriv en lille kommentar


11. Februar - En hæklet fingerring :-D

Er den ikke fin? Ja jeg har ikke selv hæklet den (og har heller ikke opskriften), men jeg fik den foræret forleden dag af min svigermor. Jeg synes den er lidt sjov, og kunne måske godt på et tidspunkt tænke mig, at forsøge at lave en, der ligner lidt ;-)

Nu mangler jeg kun at sy lynlås i på Rosedale. Jeg ærger mig lidt over jeg ikke har strikket den i en størrelse medium; large er ikke alt for stor, men jeg kunne nu alligevel godt tænke mig den sad lidt tættere til. Jeg tror nu ikke, jeg har lyst til at strikke den om, selv om tanken bestemt har streffet mig...

Skriv en lille kommentar


7. Februar - Rosedale nærmer sig sin afslutning

I dag fandt jeg Rosedale frem fra skammekrogen, for se om det ikke skulle lykkes mig, at strikke en krave på den. Og søreme om det ikke lykkes - det hjalp, da jeg lod være med at følge opskriftens placeringer af udtagningerne... Nu mangler jeg bare den anden "kant" foran, endehæfning, lidt syning under armene og så isyning af lynlås. Ja den ender med den bliver færdig :-). Men den anden kant - hvordan mon jeg får den ens med den første, når det hele skal være modsat. I opskriften står der bare at jeg skal gentage kanten i den anden side!

Og så tak for jeres kommentare til mit sidste indlæg, nu glæder jeg mig endnu mere til at få bøgerne - de blev sendt afsted fra England i torsdag, så mon ikke de snart er i København.

Skriv en lille kommentar


4. Februar - Strikkebiblioteket udvides, Dacapo forlænges og videoklippene køres i stilling

Så har jeg bestilt nye bøger til mit lille strikkebibliotek hos Pick a Book i England, og jeg har netop fået mail fra dem, om at bøgerne er sendt afsted. Selvfølgelig glæder jeg mig til at kigge nærmere i dem. Nicky Epsteins "Knitting on the Edge" har jeg endnu ikke haft mulighed for at kigge i, så den er jeg spændt på at se. Jeg så på nettet af en efterfølger er på vej til sommer: Knitting OVER the Edge, så hvis første viser sig at være god, kommer den anden jo sikkert på den efterhånden lange strikkebogsønskeliste ;-)

Jeg er begyndt på ærmerne til Falkenbergs Dacapo og selv om opskriften faktisk er i to udgaver - en med korte og en med lange ærmer, er jeg endnu engang nødt til at forlænge med nogle ekstra centimeter. Jeg har endnu ikke strikket en trøje uden at jeg har skulle forlænge ærmerne. I opskriften står der ganske vist at "ærmelængden ikke kan reguleres", men det er vi nu to om at bestemme :-) - jeg skal i hvert fald ikke have ærmer, der er for korte. - Jeg har prøvet den færdigstrikkede model, og der skal lægges ekstra centimeter til... Mon mine arme bare er længere end alle andres, eller forlænge I også i forhold til opskrifterne?

Sidst har jeg lige et par link til at par strikke-videoklip som de andre Webstrikkere har forsynet mig med. Hvad sker der når man blander hiphop og strik. Ja det er jeg da ikke sikker på jeg kunne svarer på, hvis det ikke lige var for det her. Kæresten og jeg fik os da i hvert fald et par sjove minutter efter det klip...
TV2 Øst bragte fornyligt dette indslag med Hanne Falkenberg, så hvis du ikke har set det endnu, så har du muligheden her. Og jeg er åbentbart ikke den enste der er faldet for Dacapo, for den udråbes ligefrem til en bestseller...

Skriv en lille kommentar


2. Februar - Dacapo

Ryggen på Dacapo er ved at være færdig, jeg mangler kun en enkelt pind. Mærkeligt nok, synes jeg ikke det har været helt nemt at strikke det jævnt, på trods af, at det er rent retstrik. Jeg synes det er lettere at se, hvis man får lavet en enkelt maske lidt løs - der bliver næsten et lille hul - underligt. Hvis man ikke lige ved, er det selvfølgelig svært at se, at det er ryggen til en trøje jeg strikker, det kunne meget nemt forveksles med et sjal, da ryggen er en stor trekant ;-)

Ellers er jeg færdig med at pendle til Odense, og er ved i roligt tempo at starte på mit speciale. Det gør ikke noget der lige går lidt tid, inden jeg skrive speciale på fuld tid :-) - jeg nyder igen at være lidt hjemme på hverdage imens det er lyst.

Næste nyhedsbrev sender jeg ud i weekenden, jeg regner med at det bliver allerede fredag denne gang. Har du et arrangement der skal med i nyhedsbrevet, kan du tilføje det her. Er du endnu ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig her. (Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet igen).

Også lige til Malle: Dit erfarne sokkegarnsøje har set rigtigt. Det er et nøgle Opalgarn jeg er ved at strikke sammen til et par sokker. Mere præcist er det en Lollipop farve 1011. (Se sidste indlæg).

Skriv en lille kommentar

<- Januar 2005 | Marts 2005 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry