123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- April 2006| Sommer 2006 ->

Maj 2006


30. maj - Askes første strikkekit

Se hvad posten havde med til Aske (og hans mor) i går. En gave fra Magda

Jeg nåede at finde cameraet frem inden pakken blev pakket op.
Inden i pakken var en fin lille kuffert...
...og inden i kufferten var der garn i de dejligste farver...
....en opskrift på Lykkegenseren, en lille fin bog, der fortæller om de forskellige symboler i trøjen og en lille fjer fra englene: Dem der sørger for man bliver glad af at strikke.

Det var meget fristende straks at give sig til at vinde garnet op, så måske det var meget godt min garnvinde og krydsnøgleapperat er udlånt. I hvert fald holdt jeg mig i skindet... Tusind tak for den fine gave Magda.

Lige en lille parentes: (Jeg er ved at finde ud af at få lykkegenser-kittene hjem til butikken, så danske kunder slipper for at betale fragt fra Norge).

Skriv en lille kommentar


25. maj - WWKIP Day

Puha nogen gange er det altså svært at finde tid til at opdatere bloggen her. Lysten mangler ikke i øjeblikket, men det skal jo lige passe med at lille Gøj sover og jeg ikke skal andet...

Sidste år holdt vi for første gang international "strik-ude-dag" i Kongens Have, og det gør vi også i år...
Jeg har rettet lidt i opslaget fra sidste år, og også i år må I meget gerne printe det ud og få det hængt op i jeres lokale strikkeforretning, på jeres arbejdsplads - eller hvor I nu tror der sidder strikkere der trænger til at lufte strikkepindene.
Og bare lige for at få jer til at møde op, kommer her lige et par billeder fra sidste år - det var bare så dejligt:


Og så har jeg fået strikket ryggen samt halvanden forstykke til Timian. Jeg er i øvrigt spændt på hvordan trøjen bliver. Garnet (Rowans Summmer Tweed) virker bestemt ikke til at være nogens favorit, men jeg synes faktisk det opstrikkede virker lækkert. Jeg er dog spændt på hvordan cardiganen bliver at have på, og hvordan det holder i brug. Clara giver ikke en langærmet bluse i garnet mange chancer...

Sidst, men ikke mindt, kan jeg jo ikke lige lade være at smide et par billeder af lille gøj ind. Og jeg kunne ikke vælge, så her kommer Aske gange tre...

Skriv en lille kommentar


14. maj - Eksotisk Timian...

Jeg var ellers fast besluttet på at færdiggøre enten Kathy eller Togtrøjen inden jeg gik igang med Timian, men så var det lige kraven på Kathy og ærmemonteringen på Togtrøjen drillede - også var det, at jeg i går kom til at slå masker op til ryggen på Timian. Og ja Ingrid det er originalgarnet (Rowans Summer Tweed) jeg strikker i. Men bestemt ikke i originalfarven, jeg er sikker på, at jeg ville forsvinde helt, hvis jeg valgte den... Nej må vi bede om blå, grøn eller turkis ;-D (farve 512 - "Exotic")

Garnet er som forventet, når det er silke og bomuld, totalt uelastisk, og dets ujævne struktur gør, at det det hellere ikke glider så let. Det opstrikkkede strik virker dog lækkert, så mon ikke det er kampen værd.
Kender i det med at lugte til garn? Der er ikke noget som duften af uld ;-) Det skal man nu ikke gøre med det her garn, for det lugter ikke særligt godt - heller ikke den vaskede strikkeprøve - hmmm

Jeg ville gerne vise er et rigtigt godt billede af Aske, som jeg tog i går, men det ligger på min svigerforældres computer, så det må vente lidt. Den lille gøj er ellers to måneder i dag - sikken tiden går.

I må nøjes med et togtrøjebillede - der er da sket lidt siden sidst.

Skriv en lille kommentar


7. maj - Kathy tager form

Hun har været rigtig længe undervejs - hende Kathy. (Fandt lige de her billeder - så I ved hvad jeg snakker om). Jeg startede i juni sidste år, men fik kun strikket lidt af ryggen inden jeg blev ramt af "lykkelige omstændigheder" og dermed kvalme og meeeget lidt lyst til at strikke. I oktober var ryggen således det eneste der var strikket. I februar lykkes det så at færdiggøre de to forstykker, men så kom "Nissen" i vejen. Nu er alle de store dele tilgengæld strikket færdig og blokket. Normalt gider jeg ikke blokke delene inden jeg montere (jeg damper dem i form med strygejernet), men når det drejer sig om rib, så gør jeg det.

Kathy er blokket på en ekstra madras, som Aske lå og pludrede på, mens mor blokkede. Der er nogen fordele ved at have en endnu ikke mobil baby ;-)

Jeg synes faktisk helt jeg trænger til en ny trøje. Måske det ikke er den bedste årstid at færdiggøre en uldtrøje på, men helt ærligt - i Danmark kan man jo bruge uldtrøjer hele året. Jeg tager i hvert fald straks en på om morgenen, når jeg står op med guldklumpen ved seks-syv tiden. Men den kunne nu også være rart med en ny sommertrøje, så jeg er lige kommet til at bestille garn til Timian. En cardigan der ligesom "Kathy" er designet af Kim Hargreave inden hun forlod Rowan.

Nå nu vågner Aske....

Skriv en lille kommentar


3. maj - Forår?

I går havde jeg siddet og lavet det meste af et indlæg til bloggen klar, da Aske vågnede. Mens jeg ammede Aske skrev jeg det sidste færdig, men så slog ammehjernen til - jeg svarede "nej" i stedet for "ja", da computeren spurgte om jeg ville gemme ændringerne.
Hmmf ;-(##!!¤#.
Også var jeg altså ikke lige til at skrive det hele en gang til i går - men nu er jeg klar igen.

I går rablede jeg løs om mangel på forår, fordi det stadig var hundekoldt, men i dag er jeg jo nødt til at finde på noget andet - det er jo det flotteste forårsvejr udenfor ;-)
Men det korte og det lange er vel, at "Sweater med ribkrave" er strikket færdig, og jeg er startet på en lille cardigan til guldklumpen. Grundopskriften er fra Kate Bullers Børnestrik - design dine egne modeller. Jeg gik først i gang med gobelin-/intarsiastrik, men det er altså ikke lige noget jeg mestre særligt godt i det uelastiske bomuldsgarn (jeg må hellere øve mig lidt mere i uld). I stedet brodere jeg med maskesting, hvilket faktisk er ganske hyggeligt - især når Aske ligger i skødet samtidig...

Det ene forstykke har jeg i øvrigt strikket to gange, da jeg for sent opdagede at det mørkeblå bomuldsgarn jeg havde liggende, var i to forskellige indfarvninger. Nu er der brugt én indfarvning på de to forstykke og én (anden) indfarvning til ryggen, så ses det ikke så tydeligt - i hvert fald er der ikke længere en fin stribe hen over maven.

På opfordring af Lene Sophie kommer her lige lidt billeder af den lille Gøj i mors hjemmestrik.

Her soves der middagslur pakket ind i forårstæppet. Når jeg har taget et par billeder mere af tæppet, skal jeg nok fortælle lidt om garnmængder med mere.
Og her er han - vågen og næsten med et smil på læben - i sin "Merino deluxe cardigan"

Ja egentlig kunne jeg godt fortælle lidt mere - blandt andet om dette års strik-ude-dag, men Askes morbror er lige på trapperne, så det må vente.

Skriv en lille kommentar

<- April 2006| Sommer 2006 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry