123strik.dk - en blog om strik, garn og livet i almindelighed
NYHEDSBREV
Weblog
- Arkiv (weblog)
Strikkegalleri 2007
Strikkegalleri 2006
Strikkegalleri 2005
Strikkegalleri 2004
Strikkekalender
Strikkeråd
Pindestørrelser
Garntykkelser
Omregning af mål
Nordiske strikkeblogge
Links
Webmaster ;-)
Projekt 365
August 2008
Juli 2008

<- April 2005 | Sommer 2005 ->

Maj 2005


31. maj - Snørrebåndsgarnet og lidt minder fra firserne...

Lørdag havde vi jo så absolut fået sommer i Danmark, så jeg følte en stor trang til at slå masker op i bomuldsgarn. Det begynder nu at tage form til en lille trøje til Morgan. Søndag aften var det meste strikket færdigt, som det ses på det første billede. Og i går begyndte jeg på monteringen - det taget jo ikke langt tid at strikke en babytrøje på pind 6.

Snørrebåndsgarnet er egentligt ganske fornøjeligt at arbejde med. Når det alligevel ikke længere er at finde i butikken, er det fordi indfarvningen af garnet er for dårlig. Der er alt for meget farve i, der forsvinder efter første vask. (Skulle nogle være interesseret i at købe det som 2. sorteringsgarn (billigt ;-), kan I maile til mig, så skal jeg forklare nærmere.)

Da jeg i sidste weekend var i Gilleleje for af fejre mors fødselsdag, fik snørrebåndsgarnet mors firserminder til at blomstre - og jeg lokkede hende til at finde nogle af de fine hjemmestrikkede trøjer frem, som jeg husker hun strikkede, mens min bror og jeg var travlt optagede af at lege - ja jeg er ægte barn af firserne. Nåh men her kommer altså en lille billedserie med firsernostalgi...

Først en lille lyserød sag med lækre angorastriper...
Og en gul sag, der i øjeblikket er i brug med et bånd i - i bedste vintagestil. Nogen gange er det jo godt, man ikke nænner at smide sine hjemmestrikkede kreationer ud.
Og endnu en gul firserfirkantet trøje - bemærk angorakanten øverst ;-)
Ja jeg kunne ikke nære mig for at nærbillede.
Også absolut en sidste guldklump - eller måske nærmere en sølvklump....
Og her skal I i hvert fald ikke snydes for den lækre angoradetalje på skuldrene. Jo firserstrik - er angoradetaljestrik. I hvert fald i mit barnedomshjem ;-)

Og lagde I mærke til hvad der lige kan skimtes i hjørnet af det sidste billede - mit Charlotte den 2. sjal, som mor fik i fødselsdagsgave. Og ja der er da også lige et billede af fødselaren med sin fødselsdagsgave på...

Skriv en lille kommentar


25. maj - Puha jeg synes der sker meget i øjeblikket...

Har I set Familie Journalen i denne uge? Der er opskrift i på en meget flot bolero designet af Rachel Søgård. Og ved I hvad? Den er strikket af 123 Silk Tweed og en tynd tråd kidmohair, så jeg bruger lidt tid på at snakke i telefon med ivrige strikkere, der gerne vil vide, hvor man kan købe garnet :-D

Det bliver ikke til meget strik i øjeblikket, der går dage imellem jeg får brugt strikkepindene. Ikke fordi jeg ikke har garn mellem hænderne hver dag - der har bare ikke været tid til også at hold fast om pindene samtidig ;-). Her til aften har jeg blandt andet lagt det nye spanske bomuldsgarn Jamaica (det jeg har strikket Clapotis af - se under 11. maj) ind i butikken, for det kom nemlig med posten i dag.

Skriv en lille kommentar


23. maj - Verdens fineste vanter :-D The Worlds Finest Gloves :-D

Er de ikke bare fantastisk flotte? Det er gaven fra min fjerder nordiske ven: Niina fra Finland. Niina skriver at det er hendes ynglingsopskift på vanter og at hun er lavet dem i blå og hvid, som det finske flag. Nu er jeg jo en stor fan af farven blå, så de vil bestemt blive flittigt brugt. (Selv om jeg faktisk næsten synes det er synd at bruge dem). Tusind mange tak for dem Niina.

This time I'll try to make an English translation, so Niina can read my writings
Aren't they amasingly beatutifull? It is my present from my 4th nordic secret friend: Niina from Finland. Niina writes that the pattern is her favorit and she made the gloves blue and white like the Finnish flag. I'm a huge fan of the colour blue, so will defently use the gloves a lot. Thank you so much Niina.

Lige lidt flere billeder... just a few more pictures

Skriv en lille kommentar


18. maj - Store pinde, store masker

En tilfældig strikkeprøve på pind 15 mm med snørrebåndsgarnet, gav et resultat jeg egentlig synes var meget godt. Så i går morges begyndte en strikkeopskrift på en sommerbluse at tage form inden i hovedet. Nu er jeg ved at strikke den, så må vi jo se, om den ligner den opskrift der står beskrevet i den del af hjerner, der indenholder kartoteket med strikkeideer ;-)

Også forresten: Håber I Nordmænd, der følger med i bloggen her, havde en rigtig dejlig 17. maj fejring i går ;-)

Skriv en lille kommentar


16. maj - Bladene kan man ryge...

Og af stænglen kan man hækle kurve og tasker. Jo det er hamp (Cannabis Sativa) der er tale om - hvis blade kan ryges som hash. Den eneste opløftede stemning der kommer af at hækle med hamp, er dog fornøjelsen ved at arbejde med en anderledes fiber. Og det er ikke som at hækle med alpakauld, det er bestemt noget grovere...

Ja I har nok allerede gættet det, men jeg ligger garnet/tovværket ;-) - 123 Hamp - ind i butikken i løbet af den kommende uge ;-)

Skriv en lille kommentar


12. maj - Det er forår og alting spirer...

Og det gælder også bloggene. Det spirer frem med nye nordiske blogge. Jeg har lige opdateret min linkssamling med fem nye danske, en ny svensk og en ny norsk blog! Og som altid - send mig en mail, hvis din blog mangler på listen.

Også kan jeg ikke lade være lige at opfordre jer til at kigge i Lises blog. Hun har nemlig lavet et rigtigt fint sjal, hvor hun har kombineret 123 Silk Tweed med 123 Sari Silk. Jeg bliver så glad, når jeg ser nogle strikke i "mit" garn. Marianne og Ingrid er også igang ;-).

Skriv en lille kommentar


11. maj - Billeder af mit Madrid-Clapotis...

Så fik jeg taget et par billeder af mit Clapotis i det farvestrålende bomuldsgarn jeg købte i Madrid. Jeg har strikket efter opskriften, bortset fra at jeg har brugt en pind 4 mm. (Jeg har bestilt garnet hjem i fem farvekombinationer til butikken - det skulle gerne komme i løbet af de næste par uger...)

Skriv en lille kommentar


8. maj - En hemmelig ven gave...

Jeg blev helt forskræket da posten havde været der i går. Der var hele tre pakker til mig... Jeg synes da ellers ikke jeg havde handlet i nogle netbutikker for nyligt. Det var det nu heller ikke mig der havde handlet i søvne. Det var tre hemmelige vennegaver fra Hanne S: En lille spændende bog fra Tekstilseminariet (Skals), et hylster til strikkepinde og en pind og lidt karteflor (jeg går ud fra at de to sidstnævnte kan kombineres, og der kan komme garn ud af, nu skal jeg bare finde ud af hvordan...). Okay indrømmet - der var også et lille stykke chokolade, men det er på mystisk vis forsvundet siden i går...
Endnu engang tusind tak for en meget fin gave Hanne - du forkæler mig ;-)

Søndagen er ellers gået med at ligge det nye silkegarn ind i butikken, og strikke mit Clapotis færdig. Billeder følger i morgen eller tirsdag...

Skriv en lille kommentar


5. maj - En lille opdatering på strikkeriet

Jeg vil lige vise jer hvad jeg strikker på i øjeblikket...

På Madrid-turen startede jeg jo på en ny Frejataske. Nu mangler jeg bare hankene, men jeg er løbet tør for garn. På lørdag skulle der dog komme friske forsyninger, så hankene kan komme på. Lige nu er tasken nemlig temmelig stor og slasket - jeg har hængt den op på gyngestolen, så I kan få en fornemmelse af størrelsen...
I Madrid købte jeg et bomuldsgarn fra spanske Katia, og nu er jeg igang med et stribet Clapotis. Jeg synes normalt bomuldsgarn kan være lidt kedeligt, men det her er altså sjovt at strikke med. I går kom så til at bestille lidt mere af det - til butikken. Ved I hvad det værste er, ved at have fået en lille butik? Jeg er holdt op med at overveje hvor mange nøgler, jeg skal have af et garn - jeg er i stedet begyndt at overveje hvor mange kilo jeg skal købe ;-0
De tre sidste dage har været som juleaften, da jeg var lille: Man går hele dagen spændt og venter på at man kan åbne sin pakke. I mandags skulle jeg have haft nyt garn, men der var sket en fejl med papirene i lufthavnen, så leveringen blev forsinket til tirsdag. Så gik jeg og var spændt hele tirsdagen (vi snakker: Vågner tidligt, svært ved at tænke på andet om garn i drømmene og så videre...), for sidst på eftermiddag at få at vide, at garnet først ville blive kørt ud onsdag. Puha den var hård. I går var det så juleaftens dag for tredie gang. Men jeg fik min gave. Der kom friske forsyninger af 123 Silk Tweed, samt lidt nye sommergarner... Det er bare uendelig spændende at åbne op for alt garnet: Hvordan er farverne? Er kvaliteten som forventet? Er der det i poserne jeg har bestilt? Osv. Men det ser godt ud. Jeg er selvfølgelig straks i gang med at lave strikkeprøver. Jeg skal jo bestemme strikkefasthed, anbefale pindestørrelse, løbelængde mm inden jeg kan lave bandaroler.
De to øverste prøver er på et nyt bomuldsgarn og de to nederste på et nyt silkegarn...
Og her er så lige et billede af silken. Det er 100 % silke - håndspundet.
Og bomulsgarnet ligner mest af alt et langt snørrebånd (jeg er sikker på det er lavet samme sted ;-). Men disse blå farver - jeg bare helt vild med dem...

(Jeg ligger garnerne i butikken i løbet af de kommende uger...)

Skriv en lille kommentar


1. maj - Min butik er gået i luften...

Ih hvor har jeg glædet mig, og nu er det hele endelig klar. I kan besøge min lille online garnbutik på...

Skriv en lille kommentar

<- April 2005 | Sommer 2005 ->


Søg på 123strik.dk

Om...
Mor til to skønne drenge fra 2006 og 2009. I fritiden slapper jeg af med husmoderlige sysler som strik, syning, madlavning og bagning mm. Når jeg arbejder, sælger jeg garn. I 2009 overtog jeg Filcolana, der sælger garn engros.

Følg mine WIP på Ravelry